Društvo

 

Broj obolelih od gripa opada

PANČEVO, 7. januar 2016. (TV Pančevo) - Tokom prošle nedelje u Južnom Banatu broj obolelih od gripa počeo je da opada, osim u Pančevu, Kovinu i Opovu. Izlolovan je virus gripa AH3. Prema rečima epidemiologa u pančevačkom Zavodu za javno zdravlje, za sada nema dovoljno obolelih od gripa da bi se prijavila epidemija na teritoriji Južnog Banata.

 

Porodica Stamenković proslavila najradosniji hrišćanski praznik

PANČEVO, 7. januar 2017. (TV Pančevo) – Suzana i Zoran Stamenković iz Glogonja Božić slave po julijanskom kalendaru. U njihovoj kući se poštuju božićni običaji koje je Suzana nasledila od majke i oca, a neke je usvojila kada se udala. Prvu osobu koja uđe u kuću daruju, jer je on položajnik, a najbitnije je da dan protekne u miru i slozi.

   

Ljubav, poštovanje, mir - poruke Božića

PANČEVO, 7. januar 2017. (TV Pančevo) – Ljubav, poštovanje, mir su poruke Božića, kaže protojerej - stavrofor Radoslav Milanović, starešina Hrama Uspenja Presvete Bogorodice . On poručuje Pančevcima da se raduju, vesele na današnji dan, budu dobri ljudi, vernici i hrišćani.

   

Pojačana dežurstva u Domu zdravlja

PANČEVO, 6. januar 2017. (TV Pančevo) – Tokom novogodišnjih praznika dežurne zdravstvene službe Doma zdravlja imale su pune ruke posla. Pedijatri i lekari opšte prakse za tri dana pregledali su skoro hiljadu pacijenata. Tokom božićnih praznika takođe će biti pojačana dežurstva kaže direktorka Doma zdravlja Danijela Ristovski Kornic.

   

Bogata božićna ponuda na Zelenoj pijaci

PANČEVO, 6. januar 2017. (TV Pančevo) – Pred Božić, na Zelenoj pijaci u Pančevu oseća se praznična potražnja robe. Dominirale su tezge sa badnjacima, dekorisanim mladim žitom, suvim voćem i orasima i ostalim potrepštinama za Badnji dan i Božić. Naravno i ponuda južnog voća je velika, jer su običaji da prazniča trpeza bude bogata.

   

Danijela Lončar posetila Sigurnu kuću

PANČEVO, 6. januar 2016. (TV Pančevo) - Danijela Lončar, načelnica Južnobanatskog upravnog okruga posetila je Sigurnu kuću u Pančevu. Uz čestitke korisnicama usluga Sugurne kuće za Badnji dan i Božić, Danijela Lončar ukazala je na značaj porodice kao osnovnog stuba društva.