Društvo

 

Ambulanta za terapiju bola uskoro u Pančevu

PANČEVO, 14. mart 2017. (TV Pančevo) – U Ambulanti za terapiju bola koja se nalazi u Kliničkom centru Srbije leče se pacijenti iz cele zemlje. Želeći da pomognu bolesnicima iz Južnobanatskog okruga, lekari iz panečevačke bolnice upućeni su na specijalizacju za terapiju bola,a za godinu dana jedna takva ambulanta trebalo bi da bude otvorena i u Opštoj bolnici.

 

"Rajsko piće" iz Jabuke

PANČEVO, 13. mart 2017. (TV Pančevo) - Žarko Stanimirović iz Jabuke se bavi proizvodnjom vina. Iz godine u godinu proizvodi sve kvalitetnija vina, a ove godine dobio je niz priznanja za proizvedeno “rajsko piće”. Vinari iz Jabuke su ove godine pretekli Dolovce u proizvodnji kvalitetnih vina, što raduje ljubitelje vina.

   

Potreban organizovan plasman voća

PANČEVO, 13. mart 2017. (TV Pančevo) - Starčevački voćari su svakodnevno u voćnjacima. Vidoje Neđić, bez obzira na godine, radi u šljiviku. Ukazuje na probleme s plasmanom proizvoda, jer ovu oblast je potrebno unaprediti, kako bi voćarima bilo lakše. Inače, u Starčevu se podižu novi voćnjaci.

   

Izašle zbirke zadataka za završni test

PANČEVO, 13. mart 2017. (TV Pančevo) – Zbirke zadataka za završni test za učenike osnovnih škola u prodaji su od kraja januara i njihov komplet košta 670 dinara. Škole su u obavezi da organizuju pripreme za malu maturu, a svoje znanje učenici će proveriti polovinom aprila na pripremnom testu.
   

Prilaz za invalide kod zdravstvene stanice u Starčevu

PANČEVO, 13. mart 2017. (TV Pančevo) – Starčevački pacijenti sa invaliditetom, koji su do sada imali problem sa ulaskom u seosku ambulantu, dobili su novu rampu uz pomoć koje će lakše stizati do izabranog lekara. Radove je platio Dom zdravlja Pančevo, a do kraja godine planiraju i krečenje prostorija.
   

Prodajna izložba torti u Samošu

PANČEVO, 12. mart 2017. (TV Pančevo) – Udruženje žena iz Samoša organizovalo je prodajnu izložbi torti. Sve torte koje su žene iz ovog sela pripremile, prodate su, a sredstva koja su dobijena pokloniće seoskoj ambulanti za kupovinu medicinske opreme. Posetioci izložbe torti mogli su da jedu voćne, čokoladne i druge vrste torti.