Društvo

 

Festivali vina i slanine

PANČEVO, 8. februar 2017. (TV Pančevo) - U Kačarevu se od 16. do 19. februara održava 30. Slaninijada, a u Dolovu je počela 19. Vinarijada, koja svoje finale ima 11. i 14. februara. Ukazujući na značaj ovih manifestacija u Tutističkoj organizaciji Pančeva je istaknut značaj gastro i manifestacionog turizma.

 

Dualno obrazovanje i u Pančevu

PANČEVO, 8. februar 2017. (TV Pančevo) – U Gradskoj upravi je održan sastanak povodom nove metodologije upisne politike u srednjim školama za školsku 2017/2018. godinu, zbog uvođenja dualnog obrazovanja. Zbog značajne uloge lokalne samouprave u ovom procesu sastanku su prisustvovali direktori srednjih škola iz Pančeva, kao i Tanja Božić, gradska većnica zadužena za obrazovanje i Milenko Čučković član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

   

Predavanje "Smanji gas" u Velikoj sali Gradske uprave

PANČEVO, 7. februar 2017. (TV Pančevo) – Predavanja u okviru projekta „Smanji gas“ Komiteta za bezbednost saobraćaja i Auto sportskog kluba „Petro Maks“ održana su u većini pančevačkih srednjih škola. Poslednje predavanje namenjeno maturantma Gimnazije, Ekonomsko-trgovinske i Tehničke škole održano je u Velikoj sali Gradske uprave.

   

15. konkurs Regionalnog centra za talente

PANČEVO, 7. februar 2017. (TV Pančevo) – Regionalni centar za talente raspisao je književni i likovni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola. Prijava radova je do 20. marta, a odluka o rezultatima biće objavljena do polovine aprila. Ovo je 15. konkurs Regionalnog centra za talente, a drugi put kako je organizovan na nivou Srbije.

   

Nastavak izrade neolitskog naselja u Starčevu

PANČEVO, 7. februar 2017. (TV Pančevo) – Turistička organizacija Pančeva, konkurisaće tokom godine kod Ministarstva turizma za sredstva kojima bi se završila izrada neolitskog naselja u Starčevu. Na taj način, smatraju u TOP-u dobio bi se dobar i kvalitetan turistički proizvod. Glavna manifestacija i ove godine biće „Dani Vajferta“, tokom koje će biti promovisana kulturna i turistička ponuda Pančeva.

   

Pet generacija, a kao jedna velika porodica

PANČEVO, 6. februar 2017. (TV Pančevo) – U familiji Petrović-Ljotić iz Glogonja je pet generacija. Baka Verka je najstarija i njoj su 92 godine, a najmlađa Emili će u februaru da napuni pet. Ljubav, sloga i poštovanje familiju čine na okupu, a najprivreženiji su baka Veri koja je sada stub porodice.