Društvo

 

Vreme za kornišone

PANČEVO, 9. septembar 2017. (TV Pančevo) – Veliki broj naših sugrađana uveliko priprema zimnicu. To se najbolje vidi po ponudi, ali i gužvi na Zelenoj pijaci. Kupuju se paprike, svih vrsta i ukusa, od crvenih, koje čine osnovu za ajvar, do somborki ili paradajz paprika, koje treba da poboljšaju ukus zimnici. Od prošle nedelje na pijaci se mogu kupiti i kornišoni, jedna od napopularnijih namirnica od koje se pravi zimnica.

 

Crepajci u akciji pomoći obolelom mladiću od leukemije

 

PANČEVO, 9. septembar 2017. (TV Pančevo) – Muzičari, slikari i meštani Crepaje u nedelju, 10. septembra organizuju veliku humanitarnu akciju za 22-godišnjeg Nikolu Stanišića koji boluje od leukemije. Ovom mladiću pomoć je potrebna za lečenje u Nemačkoj koje bi moglo doprineti da se izbori sa ovom teškom bolešću.

   

Memorijalni turnir "Bora Urs" u nedelju

PANČEVO, 8. septembar 2017. (TV Pančevo) – Peto takmičenje u kuvanju riblje čorbe memorijalni turnir "Bora Urs" biće održan u nedelju, 10. septembra, sa početkom u 10 sati ispred Mesne zajednice Gornji Grad. Učešće na turniru do sada najavilo 20 ekipa, a svi koji žele da se prijave mogu to da urade u prostorijama MZ Gornji Grad od 8 do 14 sati.

   

Nastavnici fizičkog na obuci

PANČEVO, 8. septembar 2017. (TV Pančevo) – Prva dva vikenda septembra 110 nastavnika fizičkog vaspitanja sa teritorije južnog Banata imalo je obuku u Osnovnoj školi "Miroslav Antić". Kratka predavanja prosvetnim radnicima održana su zbog uvođenja novina u petom razredu koja se tiču novog predmeta fizičkog i zdravstvenog vaspitanja.

   

Uzroci vrtoglavice

PANČEVO, 8. septembar 2017. (TV Pančevo) – Pored pacijenata koji se otorinolaringologu javljaju poslednjih dana zbog alergije, česti su i oni koji se žele na vrtoglavicu. Najčešći uzrok je loša vratna cirkulacija ili poremećen centar za ravnotežu, kaže načelnik ORL odeljenja doktor Veljko Božić.

   

Rendgen pluća bez uputa

PANČEVO, 7. septembar 2017. (TV Pančevo) - Radiološka služba i tokom leta ima dosta pacijenata koji dolaze zbog preloma i povreda. Takođe veliki broj snimanja obavlja se zbog kontrolnih pregleda.