Društvo

 

"Motori" - edukacija o bezbednosti i odgovornosti

PANČEVO, 31. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U okviru projekta "Bezbednost je vrednost", koji sprovodi Asocijacija za mlade Pančeva, u dvorani "Apolo" održana je pozorišna predstava "Motori", koja je namenski rađena za mlade kako bi dobili kvalitetan pozoršni sadržaj, a pritom je bila i edukativna. Pozorišna predstava šalje poruku o odgovornosti, ali i bezbednosti u saobraćaju.

 

Knjige za romsku decu i socijalno ugrožene

PANČEVO, 31. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Grad Pančevo svake godine iz budžeta izdvaja određena sredstva kako bi pomogao učenicima iz socijalno ugroženih porodica i Romima. Ove godine opredeljeno je tri miliona dinara za socijalno ugrožene i tri miliona i šesto hiljada za Rome, za kupovinu udžbenika.

   

Nacionalni kol centar za hroničnu terapiju

PANČEVO, 31. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Po nalogu Ministarstva zdravlja, od 1. novembra pacijenti koji svakog meseca dobijaju hroničnu terapiju ubuduće će za svoju terapiju zvati Nacionalni kol centar, a recepte će moći da podignu u svojoj ambulanti istog dana.

   

Slovenački ručak i poslastice

PANČEVO, 30. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U prostorijama KUD-a „Petefi Šandor“ u Pančevu održan je 3. Gastronomski događaj pod nazivom „Naši slovenački specijaliteti“ u organzaciji Udruženja Slovenaca južnog Banata „Logarska Dolina“ iz Pančeva, uz pomoć Kancelarije za slovenačku dijasporu iz Ljubljane, Nacionalnog saveta slovenačke nacionalne manjine iz Srbije i Grada Pančeva.

   

Brod u boci samo za Luku

PANČEVO, 30. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Branislav Ciculj je Luki Katanovu iz škole "Mara Mandić" za 15. rođendan poklonio brod u boci. Ekipa Regionalne radio-televizije Pančevo zabeležila je trenutak kada je Ciculj dao poklon mladom Luki.

   

Lim sa krova u Jovana Ristića opasnost - sanacija nadležnost stanara

PANČEVO, 30. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Nevreme sa jakim vetrom koje je juče zadesilo Pančevo podiglo je deo zadnjeg krova stanarima u Ulici Jovana Ristića 3. Veliki deo limenog krova visi sa zgrade i predstavlja opasnost. Stanari zgrade potražili su pomoć od vatrogasaca, komunalne policije i građevinske inspekcije. Sve službe izašle su na teren, ali sanacija krova je nadležnost stanara, koji su i vlasnici stanova.