Društvo

 

Glogonjci obeležili seosku slavu

PANČEVO, 12. jul 2017. (TV Pančevo) – Glogonjci su povodom seoske slave Petrovdana, spremili veoma bogat program. Ove godine, obeležavanje je krenulo 8. jula, a u kulturno umetničkom programu koji je organizovan na sam dan seoske slave, pored amatera iz Glogonja, učestvovale su i folklorne grupe iz Sakula i Čente.

 

Četvrti volonterski kamp u Omoljici

PANČEVO, 11. jul 2017. (TV Pančevo) – Osnovna škola „Dositej Obradović“ dobila je mural sa likom prerano preminulog profesora fizičkog vaspitanja Dragana Divca. Slikanje murala deo je aktivnosti u okviru Međunarodnog volonterskog kampa „Sunflower 4“.

   

Problemi na 40 stepeni

PANČEVO, 11. jul 2017. (TV Pančevo) – Lekari Službe hitne pomoći imaju dosta posla poslednjih dana. Hronični bolesnici reaguju na vrućine, a svakoga dana ekipa Hitne pomoći zbrinjavaju Pančevce koji zbog vrućine kolabiraju na ulici.

   

Bez zaraženih komaraca u Pančevu

PANČEVO, 11. jul 2017. (TV Pančevo) – U Pančevu na četiri lokacije otkriveno prisustvo komaraca inficiranih virusom Zapadnog Nila. Uzorkovanje je obavljeno 5. jula na 22 lokacije na kojima su bile postavljene zamke. Komarci zaraženi ovim virusom pronađeni u rastinju iza Medicinske škole, u ritu ispod tamiškog mosta, u Valjevskoj ulici i na Sportskom centru na Misi. Na osnovu novog ispitivanja koje je obavljeno danas ni na jednoj od 22 lokacije nisu pronađeni komarci koji su zaraženi ovim virusom.

   

Radovi u Đurinoj školi

PANČEVO, 11. jul 2017. (TV Pančevo) – U Osnovnoj školi Đura Jakšić“ u toku letnjeg raspusta radiće se na zameni prozora u fiskulturnoj sali, a sređivaće se muški toaleti u svlačionici. To će biti urađeno novcem koji su dobili od Grada u iznosu od 5 i po miliona dinara. Iz sopstvenih sredstava škole renoviraće se biblioteka i hodnik na spratu.

   

Organizujte deci letnji raspust

PANČEVO, 10. jul 2017. (TV Pančevo) - Mnogi roditelji su u nedoumici da li za vreme letnjeg raspusta decu pustiti da dva i po meseca odmaraju i uživaju u letnjim čarolijama ili da se prisete lekcija koje su učili. Jasna Kapor, pedagog u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ je za regionalnu Radio televiziju Pančevo govorila o tome kako rešiti nedoumice zabrinutih roditeljima.