Društvo

 

Na gradskoj vodovodnoj mreži uskoro i Banatsko Novo Selo i Skrobara

PANČEVO, 4. avgust 2018. (TV Pančevo) – Sa ciljem urednog snabdevanja stanovništva Pančeva i okolnih mesta kvalitetnom vodom za piće, JKP “Vodovodi kanalizacije” investiralo je samo prošle godine 5 miliona evra. Kako je za RTV Pančevo najavio direktor ovog preduzeća, Aleksandar Radulović, na gradsku vodovodnu mrežu uskoro će biti priključeni Skrobara i Banatsko Novo Selo što znači 100 odsto naseljenih mesta.

 

23 godine od proterivanja Srba u akciji "Oluja"

PANČEVO, 3. avgust 2018. (TV Pančevo) – Ove godine navršavaju se 23 godine od akcije hrvatske vojske "Oluja" u kojoj je proterano preko 250 hiljada Srba iz Repubulike Srpske Krajine, ubijeno više od 2300 ljudi, među kojima i 12-oro dece. O ovoj akciji smo razgovarali u emisije "Intervju" sa Mišom Markovićem, nekadašnjim pripadnikom Vojske Republike Srpske Krajine i Miletom Bosnićem, predsednikom Udruženjua Krajšnika Srbije.

   

Svetska nedelja dojenja

PANČEVO, 03. avgust 2018. (TV Pančevo) – Od 01. do 07. avgusta obeležava se Svetska nedelja dojenja. Majčino mleko je najbolja i najpotpunija hrana koju dete može da dobije, a prednosti su mnogostruke za oboje. O prednostima dojenja pričali smo sa Jelenom Mitić, glavnom sestrom polivalentne patronaže Doma zdravlja Pančevo.

   

Potamiški kolektor u funkciji već krajem godine

PANČEVO, 03. avgust 2018. (TV Pančevo) – Prva faza izgradnje Potamiškog kolektora biće gotova do kraja avgusta, a završetak druge, od ukupno tri, planiran je već krajem godine – rekao je za RTV Pančevo Aleksandar Radulović, direktor JKP “Vodovod i kanalizacija”.

   

Kačarevačko jezero bezbedno za osveženje

PANČEVO 2. avgust 2018. (TV Pančevo) - Ekipa RTV Pančevo boravila je na Kačarevačkom jezeru i razgovarala sa posetiocima, koji su rekli da im je jezero najbolji spas od visokih temperatura.

   

Niske rezerve negativnih krvnih grupa

PANČEVO 2. avgust 2018. (TV Pančevo) - Poslednjih desetak dana rezerve krvi u pančevačkoj Službi za transfuziju su niske. Normalno bi bilo da rezervi ima za 5 do 7 dana, a ova Služba trenutno raspolaže rezervom dovoljnom za svega dva do tri dana.