Društvo

 

Uspešne pripreme FK "Železničara"

PANČEVO, 9. februar 2017. (TV Pančevo) – Fudbaleri „Železničara“ danas su na terenu pored Hale sportova na Strelištu, u okviru priprema za nastavak prvenstva u Srpskoj ligi, savladali ekipu „Proletera“ iz Vranova, rezultatom 2:0. Oba gola postigao je Danilo Kovačević, u prvom poluvremenu.

 

Susret stručnjaka i poljoprivrednika

PANČEVO, 9. februar 2017. (TV Pančevo) – Susret stručnjaka i poljoprivrednika iz Kovačice protekao je u razmatranju aktuelnih pitanja iz ratarstva, zaštite bilja i efektima borbe protiv štetočina. Stručnjaci su izneli prošlogodišnja iskustva, a paori su ukazali na prednosti ovakvog vida rada.

   

Počeli sistematski pregledi predškolaca

PANČEVO, 9. februar 2017. (TV Pančevo) – Predškolskom dispanzeru pančevačkog Doma zdravlja počeli su sistematski pregledi za upis dece u prvi razred. Od ove godine, kako bi se izbegle gužve, pregledi kod lekara specijalista su deci zakazana po grupama koje su istaknute u vrtićima.

   

Socijalna zaštita u službi korisnika

PANČEVO, 9.februar 2017. (TV Pančevo) – Pokrajinski savet za socijalnu zaštitu dve godine uzastopno prati usluge socijalne zaštite koje se realizuju u Pančevu. U toku 2016. godine, to su bile usluge „Spomenka“, „Nevena“ i udruženja „Na pola puta“, a kao ključni problemi sa kojima se suočavaju ustanove socijalne zaštite istaknut je nedostatak stručnih radnika.

   

Vinarijada 11. februara u Dolovu

PANČEVO, 8. februar 2017. (TV Pančevo) – Članovi Udruženja vinara i vinogradara “Sveti Trifun” predstavili su se proizvodima na pančevačkom Korzou, najavljujući tako 19. Vinarijadu. Aktivnosti vinara su već počele, a glavna manifestacija je u subotu 11. februara u Dolovu.

   

Lakše do svog lekara

PANČEVO, 8. februar 2017. (TV Pančevo) - Informacioni zdravstveni sistem koji je uveden u zdravstvene ustanove omogućava umrežavanje svih zdravstvenih službi i olakšava pacijentu da manje čeka i lakše dođe do lekara specijaliste. Zahvaljući ovakvom načinu rada izabrani lekar ima sve podatke o svom pacijentu na jednom mestu, odnosno u elektronskom kartonu .