Društvo

 

"Izađi mi na teglu" po treći put u Banatskom Karlovcu

PANČEVO, 11. septembar 2017. (TV Pančevo) - U Banatskom Karlovcu, po treći put održano je takmičenje „Izađi mi na teglu“. Učestvovalo je 14 ekipa iz Alibunarske opštine, a najbolji ajvar spremila je Ljubonka Gačanović sa ekipom “Ljuba i očajne domaćice” iz Banatskog Karlovca. Najbolji ajvar majstor iz Banatskog Karlovca, predstavljaće opštinu Alibunar na završnom takmičenju 14. oktobra u Sokobanji, gde će 30 najboljih ekipa iz cele Srbije se takmičiti za titulu „Kralja ajvara“.

 

Preuređene prostorije u Službi za Rendgen dijagnostiku

 

PANČEVO, 11. septembar 2017. (TV Pančevo) - Sve je veći broj pacijenata koje zbog potvrđivanja dijagnoze, izabrani lekar, upućuje na preged ultrazvučnim aparatom. Zbog povećanog broja pacijenta koji se upućuju na ovo snimanje u Službi za Rendgen dijagnostiku preuređene su prostorije i uskoro bi trebalo da stigne još jedan ultrazvučni aparat.

   

Svirka za pomoć Nikoli

PANČEVO, 10. septembar 2017. (TV Pančevo) – Za Nikolu Stanišića iz Perleza, koji boluje od leukemije, organizovana je humanitarna akcija u Banat Blues Cafe-u u Crepaji. Od 12 časova, pa do ponoći bio je priređen program u cilju prikupljanja novca da bi se ovom mladiću omogućilo lečenje u Nemačkoj. Organizator je Banat Blues Cafe-e.

   

Peti memorijalni turnir Bora Urs

PANČEVO, 10. septembar 2017. (TV Pančevo) – Dvadeset ekipa nadmetalo se u kuvanju riblje čorbe na 5. Memorijalnom turniru Bora Urs u MZ „Gornji grad“. Prvo mesto osvojila je ekipa „Komšije“, drugo „Pan-Lovac“, dok je treće mesto pripalo ekipi “Srpsko bratstvo”. Takmičenje bilo humanitarnog karaktera jer su prikupljena sredstva za pomoć ambulatni “Gornji Grad”.

   

Štrudla sa rogačem druga na "Dolovačkoj štrudlijadi"

PANČEVO, 10. septembar 2017. (TV Pančevo) – Na 18. „Dolovačkoj štrudlijadi“, Zuza Črjepok iz Pančeva osvojila je drugo mesto za najbolju gostinsku štrudlu sa rogačem. Zuza je aktivna članica Slovačkog kulturno prosvetnog društva „Đetvan“, i zajedno sa njenim koleginicama, osvojila je u Dolovu i prvo mesto za najlepši namešten štand.

   

Praksom u školi lakše do posla

PANČEVO, 9. septembar 2017. (TV Pančevo) – Nakon završetka pančevačkih srednjih škola, učenicima se otvaraju brojne mogućnosti za posao. Ekipa regionalne Radio-televizije Pančevo posetila je tim povodom tri srednje škole u našem gradu i proverila koje mogućnosti nude.