Društvo

 

Edukacija prvaka o ponašanju u saobraćaju u Brankovoj školi

PANČEVO, 26. septembar 2018. (TV Pančevo) – U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ i ove godine organizovana je edukacija prvaka o tome kako da se ponašaju u saobraćaju i kako da budu bezbedini. Grad je ove godine za ovu namenu izdvojio više od milion dinara. Po završetku obuke učenici prvog razred dobijaju CD-ove na kojima su lekcije koje su savladali i koje mogu uvek da ih podsete kako da se ponašaju u saobraćaju.

 

Sastanak okružnih načelnika u Alibunaru

PANČEVO, 26. septembar 2018. (TV Pančevo) – U Alibunaru je održan sastanak načelnika svih upravih okruga sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave. Bio je ovo još jedan u nizu sastanaka, gde su načelnici okruga bili upoznati sa predstojećim aktivnostima vezanim za reformu javne uprave.

   

Slučajnost ili skandal ? Zamenik tužioca propustio rok za žalbu! Krišan oslobođen optužbe za zloupotrebu službenog položaja

 

PANČEVO, 26. septembar 2018. (TV Pančevo) – Posle afera koje su uzdrmale Kovačicu u vreme vladavine Demokratske stranke i Miroslava Krišana, jedna presuda je doneta. Naime, Krišan koji je bio osumnjičen za da je oštetio Fond za kapitalna ulaganja za 64 miliona dinara je oslobođen. I to ekspresno i pravosnažno. Ali kako ? Zamenica Višeg javnog tužioca zakasnila je da podnese žalbu i to za jedan dan. Rok je istekao 7 avgusta, a postpujaća tužiteljka u ovom predmetu, žalbu je podnela dan kasnije, odnosno 8 avgusta. Naknadna žalba je naravno odbačena kao neblagovremena. I tako su Miroslav Krišan i drugi okrivljeni u ovom predmetu pravosnažno oslobodjeni. Zbog "kašnjenja" javnost, pre svega stanovnici Kovačice, ali i svi poreski obveznici ostaće uskraćeni sa definitivnim odgovorom i istinom - šta se dogodilo sa tih 64 miliona dinara. Prema rečima stručnjaka, odnosno pravnika koje smo kontaktirali, deluje šokatno, skandalozno i neverovatno da tužiteljka koja već godinama , ako ne i decenijama radi u ovoj instituciji, "zakasni" sa žalbom i to u predmetu gde je osumnjičen nekadašnji predsednik Opštine. Da li je ovo slučajnost ili namera? Zašto se to dogodilo baš u ovom predmetu, i zašto baš kod ovog okrivljenog, bivšeg predsednika Opštine, od hiljade predmeta koji postoje u Višem tužilaštvu ? Da li je ovo još jedan dokaz povezanosti pripadnika bivšeg režima, odnosno DS-a sa pojedinim predstavnicima pravosudnih organa ? Da li je postupajući tužilac u ovom predmetu možda napredovao u vreme kada je na vlasti bila Demokratska stranka i Miroslav Krišan? Da li je ovo možda "vraćanje dugova? Poznato je da je Krišanov advokat Srđan Miković, nekadašnji gradonačelnik i bivši funkcioner Demokratske stranke. To su pitanja na koje javnost traži odgovore. O ovom slučaju, odnosno propustu, trebalo bi da se bavi Državno veće tužilaca kao nadležni organ. Sveto pismo za sve radnike pravosuđa, a posebno tužioce jeste : Rok za žalbu i ročište nikada ne bi smeli da se propuste....

Drugi postupak protiv Krišana je još u toku, po optužnici za zloupotrebu službenog položaja u poslovima izgradnje Sportsko-rekreativnog centra „Relaks” u Kovačici.

   

Dvadeset odsto penzionera preuzelo svoje kartice

PANČEVO, 25. septembar 2018. (TV Pančevo) – Podela kartica za penzionere u PIO fondu filijale Pančevo počela je u julu i blizu dvadeset posto penzionera preuzelo je svoje kartice. U ispostavama PIO fonda po drugim opštinama počele su akcije podele penzionih kartica u Mesnim zajednicama u saradnji sa Udruženjima penzionera, kako bi svim korisnicima omogućili lakše preuzimanje kartica.

   

Kamen u bubregu razlog čestih poseta urologu

PANČEVO, 25. septembar 2018. (TV Pančevo) – Poslednjih nedelja na Urologiji Opšte bolnice česti su pacijenti koji pomoć urologa potraže zbog kamenja u bubregu, bešici i mokraćnim kanalima. Načelnik Urologije objašnjava koje se operacije obavljaju u pančevačkoj bolnici i zašto se pojedini pacijenti upućuju u druge centre.

   

Promene na koži razlog čestih poseta lekaru

PANČEVO, 24. septembar 2018. (TV Pančevo) – Na odeljenju ORL u Opštoj bolnici radi se i uklanjanje mladeža na koži. Od početka godine povećan je broj pacijenata koji su zbog promena na koži potražili pomoć specijaliste. Takođe je kod nekoliko sugrađana otkriven i melanom, najmaliginiji tumor koji zahteva treutnu hirušku intervenciju.