Društvo

 

Kost u grlu

PANČEVO, 10. januar 2017. (TV Pančevo) - Tokom Novogodišnjih i Božićnih praznika na ORL odeljenju Opšte bolnice lekari su najviše imali posla prilikom vađenja ribljih kostiju, a bilo je i naših sugrađana koji su nepažnjom progutali čačkalice.

 

Knjige za školu u Opovu

PANČEVO, 9. januar 2017. (TV Pančevo) – Ministarstvo prosvete poklonilo je lektire i udžbenike opovačkoj školi "Dositej obradović". Udžbenike će koristiti đaci koji nemaju svoje knjige, a Biblioteka je dobila lektire u vrednosti od 156 hiljada dinara.

   

Brestovački povrtari počeli pripreme za ovu sezonu

PANČEVO, 9. januar 2017. (TV Pančevo) – Godina koja je za nama bila je godina kontrasta za brestovačke povrtare. U domovima povrtara već su počele pripreme za ovu sezonu. Hoće li 2017. godina biti bolja za Zorana Đurina, uglednog povrtara, zavisi od niza faktora. Ukoliko bude zavisila samo od njegovog rada, onda će biti odlična.

   

Umeren boravak na niskim temperaturama

PANČEVO, 9. januar 2017. (TV Pančevo) – Oprez tokom niskih temperatura ako boravite napolju! Adekvatno se obucite, jer do promrzlina može lako doći, upozoravaju lekari. Najugroženja su deca koja dugo borave na snegu, ali i osobe u alkoholisanom stanju.

   

Turistički potencijali Kovačice

PANČEVO, 9. januar 2017. (TV Pančevo) – Slikari naive, rodni dom Mihajla Pupina, Spomen dom Vladimira Fijata, crepajački lipicaneri, debeljački vašari samo su deo turističke ponude kovačičke opštine. Turistička organizacija Kovačice čini napore da unapredi turističke potencijale ove opštine.

   

Oprez tokom ledenih dana

PANČEVO, 08. januar 2017. (TV Pančevo) – Ledeni talas koji je zahvatio našu zemlju, i koji će, prema prognozama meteorologa, trajati sve do srede, sklonio je Pančevce u njihove domove. I vozači su pažljiviji ovih dana. Takođe, problema imaju hronični bolesnici, tačnije astmatičari se osećaju gore. Ukoliko se u ovom periodu zarazite nekim od virusa, imajte na umu da boravak napolju može ubrzati razvoj infekcije, a u nekim slučajevima može doći i do komplikacija.