Društvo

 

Sedativi samo na recept

PANČEVO, 18. avgust 2010. (TV Pančevo) - Iako je 2002. godine donet zakon po kojem se sedativi i antidepresivi ne mogu nabavljati u slobodnoj prodaji, njihova upotreba u Srbiji ne opada već naprotiv raste. Apotekari ističu da sedative ne izdaju bez recepta, a statistički podaci ukazuju da svaki treći stanovnik naše zemlje pije lek za smirenje.

 

Nema nitroglicerina!

PANČEVO, 16. avgust 2010. (TV Pančevo) - Poslednjih mesec dana na našem trzištu je nestašica nitroglicerina. Srčani bolesnici kojima je ovaj lek neophodan i bez koga ne smeju da ostanu, od danas ga ne mogu naći ni u državnim, ni u privatnim apotekama. Za ovaj lek postoji zamena u spreju i ima ga u svim apotekama, ali je on višestruko skuplji od tableta.

   

U Ivanovu proslavljena slava

PANČEVO, 15. avgust 2010. (TV Pančevo) - Meštani Ivanova proslavili su u nedelju 15. avgusta seosku slavu Veliku Gospojinu po novom kalendaru. U okviru obeležavanja seoske slave održana je Gulašijada na kojoj je trijumfovao Dušan Gavrilović iz Pančeva.

   

Očuvati stare zanate

PANČEVO, 15. avgust 2010. (TV Pančevo) - Pančevo je nekada bio grad sa bogatom tradicijom zanatstva. Međutim, razvojem industrije i privrede, mnogi zanati su se ugasili. Danas se oni mogu nabrojati na prstima jedne ruke. Udruženje zanatlija upozorava da jedino država može da pomogne da stari zanati potpuno ne izumru.

   

Više posla u Hitnoj pomoći

PANČEVO, 4. avgust 2010. (TV Pančevo) - Nagle promene vremenskih prilika, koje karakterišu ovo leto, uzrok su većeg broja intervencija u Službi hitne medicinske pomoći. Proteklih dana za pomoć su se uglavnom javljali pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom, srčanim tegobama, kao i astmatičari, a bilo je i dosta dece sa povišenom telesnom temperaturom.

   

Svetska nedelja dojenja

PANČEVO, 3. avgust 2010. (TV Pančevo) - „Majke koje doje zaslužuje zlatnu medalju“, slogan je pod kojim se širom sveta obeležava Svetska nedelja dojenja. I u pančevačkom porodilištu svakodnevno edukuju porodilje o značaju dojenja i majčinog mleka.