Društvo

 

Profesionalni vojnici kandidati i za podoficire

PANČEVO, 3. jun 2011. (TV Pančevo) – Ministar odbrane Dragan Šutanovac posetio je Specijalnu brigadu Kopnene vojske i Centar za obuku i usavršavanje podoficira u Pančevu. Bila je to prilika da mu vojnici iz Pančeva predoče da najveći problem imaju sa prostorom i starom opremom.

 

“Cigareta? Ne, hvala!“

PANČEVO, 31. maj 2011. (TV Pančevo) – Svetski dan bez duvanskog dima mladi su obeležili hepeningom na platou Doma omladine pod nazivom „Cigareta? Ne hvala.“ Na osnovu ideja učesnika likovnog konkursa u toku je izrada murala, a organizatori su Kancelarija mladih i pančevački Crveni krst.

   

Samo 20 Pančevaca donatori kostne srži

PANČEVO, 31. maj 2011. (TV Pančevo) – Od početka 2008. godine pa do danas, u Pančevu se za dobrovoljno davanje kostne srži opredelilo 20 sugrađana. U Službi za transfuziju krvi, u kojoj se obavlja jedan deo procedure za registraciju davaoca, kažu da samo veliki broj davalaca u registru može da predstavlja nadu onima koji čekaju transplantaciju ćelija kostne srži.

   

1200 kontrola neposlušnih pušača

PANČEVO, 31. maj 2011. (TV Pančevo) – Od početka pune primene Zakona o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru, pančevačka sanitarna inspekcija obavila je oko 1200 kontrola. Za sedam meseci naplaćeno je nekoliko mandatnih kazni, a Zavod za javno zdravlje najavljuje novu kampanju u borbi protiv duvanskog dima.

   

Letnji Sveti Nikola u Dolovu

PANČEVO, 22. maj 2011. (TV Pančevo) – Zahvaljujući entuzijazamu članova Konjičkog kluba „Dolovac“ danas je na seoskom hipodromu organizovana najposećenija fijakerijada u poslednjih nekoliko godina. U Dolovu se sve više „vraćaju“ konji,, mada je konjarstvo skup sport. Kako konjari kažu, kada se nešto voli, onda to nema cenu. To potvrđuju svi zaljubljenici u konje i lepe fiajkere.

   

Izložba ovnova u Dolovu

PANČEVO, 14. maj 2011. (TV Pančevo) – 15 ovčara prikazalo je više od 30 ovnova na šestoj izložbi održanoj u Dolovu. Stručnjaci su ocenili kvalitet izloženih grla dobrim, a najbolje ovnove predastavili su Adam Neda iz Uzdina, Bojan Vlašić iz Izbišta, Milan Filipović iz Gaja i Đorđe Čizmaš iz Pančeva.