Društvo

 

Povećan broj viroza

PANČEVO, 17. septembar 2010. (TV Pančevo) - U Službi Hitne medicinske pomoći zbog virusnih infekcija javljao se veći broj pacijenta. Od 50 pacijenta koji su zatražili pomoć lekara u toku noći polovina je došla zbog visoke temperature i kašlja istakao je lekar u Hitnoj pomoći dr Zoran Manasijević.

 

Zakon o obrazovanju isti za svu decu

PANČEVO, 17. septembar 2010. (TV Pančevo) - Augusta 2009. godine usvojen je novi zakon o obrazovanju. Prema njegovim odredbama sve redovne škole od ove školske godine bile su u obavezi da upisuju i decu sa smetnjama u razvoju. Škola koja je i pre novog zakona bila dobar primer inkluzivne sredine je osnovna škola „Bratstvo i jedinstvo“.

   

Gimnazijalci poboljšali zalihe krvi

PANČEVO, 13. septembar 2010. (TV Pančevo) - Više od 40 đaka pančevačke Gimnazije „Uroš Predić“ danas se odazvalo akciji koju je organizovala transfuzija i dobrovoljno su dali krv. Ovim humanim gestom oni su uticali na to da se zalihe krvi u transfuziji značajno poboljšaju.

   

Bitna prva pomoć

PANČEVO, 11. septembar 2010. (TV Pančevo) - Grupa volontera pančevačkog Crvenog krsta na platou ispred Gradske uprave izvela je vežbu pružanja prve pomoći. Povod ove akcije je Svetski dan prve pomoći, kao i edukacija mladih i buđenje svesti o tome koliko je važno znati kako pružiti prvu pomoć.

   

Donatorski piknik za hiporehabilitaciju

PANČEVO, 11. septembar 2010. (TV Pančevo) - Na hipodromu je odžana tradicionalna manifestacija pod nazivom "Na krilima Pegaza". U saradnji s Konjičkim klubom "Kremen", Savez za hiporehabilitaciju Srbije i Rotari klub u Pančevu na ovaj način pomažu razvoj projekta hiporehabilitacije u Srbiji.

   

Prvaci iz Stevičine škole seli u klupe

PANČEVO, 3. septembar 2010. (TV Pančevo) - Učenici Osnovne škole „Stevica Jovanović“ su dva dana nakon svojih drugara seli u školske klupe. Razlog za ovo kašnjenje je bila rekonstrkcija elektroinstalacija.