Društvo

 

Neradni dani za novogodišnje praznike

BEOGRAD, 28. decembar 2009. (FoNet) - Neradni dani tokom novogodišnjih praznika su prvi i drugi januar, kao i prvi dan Božića, sedmi januar, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalne politike.

 

Nedovoljan odziv na vakcinaciju

BEOGRAD, 28. decembar 2009. (FoNet) - Ako se do kraja januara ne vakciniše više od milion ljudi podneću ostavku, izjavio je predsednik radne grupe za odbranu od gripa Predrag Kon.

   

Deda Mraz posetio Bracinu školu

PANČEVO, 28. decembar 2009. (TV Pančevo) - I ove godine mališani koji pohađaju dnevni boravak u osnovnoj školi „Braca Petrov“ dobili su novogodišnje paketiće. Sredstva za poklone obezbedila je Gradska uprava, a paketići su uručeni mališanima od prvog do četvrtog razreda, medju kojima je najviše dece romske nacionalnosti.

   

Savet Makedonaca obeležio 5 godina

PANČEVO, 26. decembar 2009. (TV Pančevo) - Nacionalni savet Makedonaca u Srbiji, koji ima sedište u Pančevu, danas je obeležio 5 godina postojanja. Na proslavi, upriličenoj u pančevačkom Domu sindikata, obelodanjeno je da je formirana Asocijacija makedonske nacionalne manjine koja ima 26 članova. Dodeljeno je i 10 zlatnih plaketa za ostvarenu saradnju sa Savetom Makedonaca.
   

Božićna misa u Crkvi Sv. Karla Boromejskog

PANČEVO, 25. decembar 2009. (TV Pančevo) - Hrišćanski vernici koji poštuju Gregorijanski kalendar danas slave Božić, praznik rođenja Isusa Hrista. To su vernici katoličke veroispovesti, protestanti i neke pravoslavne crkve. Katoličke vernike, koji su se okupili u Crkvi Svetog Karla Boromejskog, pozdravio je župnik Tamaši Maša održavši Božićnu misu.

   

Moguć prekid uvoza vakcina

BEOGRAD, 25. decembar 2009. (FoNet) - Zbog slabog odziva na vakcinaciju, moguć prekid uvoza vakcine, ali i zabrana javnih okupljanja, najavio dr Predrag Kon. On je javnost obavestio da je do sada bilo 3 slučaja nuspojava nakon vakcinacije.