Društvo

 

Zoran Petković pobednik ovogodišnje Paprikijade

PANČEVO, 26. avgust 2012. (TV Pančevo) –Zoran Petković je pobednik 10. Paprikijade, koja je održana u Banatskom Brestovcu. Povrtarsku kraljicu, papriku, predstavilo je više od 20 proizvođača iz ovog sela. Uz prodajni deo paprike u Banatskom Brestovcu je održan i zapažen kulturno zabavni program u kome su učestvovala kulkturno umetnička društva iz Omoljice, Pančeva i Čačka.
 

Mala matura 27. i 28. avgusta

PANČEVO, 21. avgust 2012. (TV Pančevo) – Učenici, koji u junu nisu položili završni ispit, polagaće malu maturu 27. i 28. avgusta. Prijava je u toku, a do sada je na teritoriji Južnog Banata prijavljeno 10 učenika.

   

Odjava registarskih tablica jednostavan administracioni posao?

PANČEVO, 14. avgust 2012. (TV Pančevo) – Odjava registarskih tablica, trebalo bi da bude jednostavan administartivni posao. Ali ako automobil promeni nekoliko vlasnika, a tek poslednji u tom lancu kupoprodaje poštuje Zakon, sve može da se iskomplikuje.

   

Starčevo obeležilo svoju slavu

slavastarcevo2012 120x100PANČEVO, 30. jul 2012. (TV Pančevo) – Starčevci danas obeležavaju svoju slavu Ognjenu Mariju. Svake godine, u sklopu obeležavanja slave, iz Mesne zajednice Starčevo stižu vesti o novim investicijama. Kako kaže član Skupštine Mesne zajednice Petar Andrejić, za mesec dana počinju radovi na instalaciji kablovske televizije u Starčevu. Iz lokalne samouprave poručuju Starčevcima da će svaki dobar projekat koji stiže iz ove Mesne zajednice biti podržan. 

   

Za letovanje neophodno zdravstveno osiguranje

PANČEVO, 19. jul 2012. (TV Pančevo) – Za putovanje u inostranstvo neophodno je zdravstveno osiguranje koje najčešće građani plaćaju preko agencija ili privatnim osiguravajućim društvima. Overena zdravstvena knjižica naših državljana nije validna van granica Srbije, ali na osnovu nje gražani imaju mogućnost da besplatno dobiju overenu dvojezičnu potvrdu o medicinskoj zaštiti u inostrantvu, koji je validna u pojedinim zemljama, potpisnicama Konvencije sa Srbijom. Osiguranje je besplatno i izdaje ga Fond za zdravstveno osiguranje.

   

"Slbooda medija" i pare

 

tvstudio 120x100PANČEVO, 17. jul 2012. (TV Pančevo) – Koliko su mediji slobodni zavisi i od toga koliko su finansijski samostalni. A o tome da li za to postoji dovoljan potencijal ili finansijska snaga oglašivača na pančevačkom tržištu različito misle ljudi iz medija i markentinški stručnjaci, iako niko nema preciznih podataka o tome koliki je stvarni potencijal na ovom području.