Društvo

 

Besplatno testiranje na HIV do 3. decembra

PANČEVO, 30. novembar 2010. (TV Pančevo) – Prvog decembra obeležava se svetski dan borbe protiv AIDS-a, a tim povodom u Zavodu za javno zdravlje organizuje se akcija besplatnog testiranja na HIV. Ove godine akcija se organizuje pod sloganom „Volim druge, volim sebe“. Svi koji žele da se testiraju na HIV virus mogu to da urade do 3. decembra.

 

Prekid programa

Zbog radova u režiji TV Pančevo, emitovanje televizijskog programa biće prekinuto noćas u jedan sat posle ponoći. Program počinje u 7 h, sa emitovanjem Jutarnjeg programa.

   

Besplatno testiranje na HIV

PANČEVO, 26. novembar 2010. (TV Pančevo) – Povodom Svetskog dana borbe protiv side, koje se ove godine obeležava pod sloganom „Volim sebe, volim druge“ u Zavodu za javno zdravlje i ove godine biće organizovano besplatno testiranje na prisustvo HIV virusa u krvi. Samo ove godine, kroz savetovalište za HIV u Zavodu za javno zdravlje, testiranje je obavilo 80 osoba, a kod njih 14 je utvrđeno prisustvo virusa.

   

Za sad bez kazni za pušače

PANČEVO, 26. novembar 2010. (TV Pančevo) – Od početka potpune primene Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, 11. novembra, inspektori su obišli preko 120 objekata u Pančevu. Na terenu su zabeleženi samo manji prekršaji, jer pojedina preduzeća nisu na objektima zalepila odgovarajuće nalepnice o zabrani pušenja.

   

Održan Festival fizike

PANČEVO, 26. novembar 2010. (TV Pančevo) – Ove godine se po prvi put u Pančevu održao „Pančevački festival fizike“. Ovaj projekat organizovan je uz pomoć Fizičkog fakulteta u Beogradu, dok je finansijsku podršku dala Gradska uprava.

   

Povećan broj dece obolele od upale pluća

PANČEVO, 21. novembar 2010. (TV Pančevo) – Sa dolaskom hladnog vremena povećan je broj dece sa virusnim infekcijama, koje se ponekad završavaju i virusnom upalom pluća. Ona se leči ambulantno, ukoliko ne dodje do komplikacija koje zahtevaju bolničko lećenje. Pulmolog na Dečijem internom odeljenju dr Staniša Bauman kaže da je povećan broj pregleda dece sa ovom virusnom upalom pluća, ali da je to uobičajeno u jesenjem periodu.