Društvo

 

Starčevo obeležilo svoju slavu

slavastarcevo2012 120x100PANČEVO, 30. jul 2012. (TV Pančevo) – Starčevci danas obeležavaju svoju slavu Ognjenu Mariju. Svake godine, u sklopu obeležavanja slave, iz Mesne zajednice Starčevo stižu vesti o novim investicijama. Kako kaže član Skupštine Mesne zajednice Petar Andrejić, za mesec dana počinju radovi na instalaciji kablovske televizije u Starčevu. Iz lokalne samouprave poručuju Starčevcima da će svaki dobar projekat koji stiže iz ove Mesne zajednice biti podržan. 

 

Za letovanje neophodno zdravstveno osiguranje

PANČEVO, 19. jul 2012. (TV Pančevo) – Za putovanje u inostranstvo neophodno je zdravstveno osiguranje koje najčešće građani plaćaju preko agencija ili privatnim osiguravajućim društvima. Overena zdravstvena knjižica naših državljana nije validna van granica Srbije, ali na osnovu nje gražani imaju mogućnost da besplatno dobiju overenu dvojezičnu potvrdu o medicinskoj zaštiti u inostrantvu, koji je validna u pojedinim zemljama, potpisnicama Konvencije sa Srbijom. Osiguranje je besplatno i izdaje ga Fond za zdravstveno osiguranje.

   

"Slbooda medija" i pare

 

tvstudio 120x100PANČEVO, 17. jul 2012. (TV Pančevo) – Koliko su mediji slobodni zavisi i od toga koliko su finansijski samostalni. A o tome da li za to postoji dovoljan potencijal ili finansijska snaga oglašivača na pančevačkom tržištu različito misle ljudi iz medija i markentinški stručnjaci, iako niko nema preciznih podataka o tome koliki je stvarni potencijal na ovom području.

   

Počeo letnji naučni kamp u Idvoru

PANČEVO, 13. jul 2012. (TV Pančevo) – U Idvoru je danas počeo drugi letnji naučni kamp „Mihajlo Idvorski Pupin“. Više od 20 mladih talenata učenika koji su bili veoma uspešni na takmičenjima iz matematike, fizike i programiranja baviće se učenjem programiranja u jeziku Java i teoretskom primenom tog programa u fizici.

   

Petrovdan u Glogonju

PANČEVO, 12. jul 2012. (TV Pančevo) – Gradonačelnik Pančeva doktor Svetozar Gavrilović sa svojim saradnicima i članovima Gradskog veća posetio je danas Glogonj, na svečanosti upriličenoj povodom seoske slave. Ovo je ujedno bila prilika da se žiteljima Glogonja i drugih pančevačkih sela uputi poruka da će nova vlast učiniti sve za unapređenje života na selu.

   

Povećan broj razvoda u Pančevu

PANČEVO, 21. jun 2012. (TV Pančevo) – Kada loše krene, jedan od načina na koji bračni partneri rešavaju svoj odnos jeste i razvod braka. Statistički gledano, broj razvoda u Srbiji se smanjuje, ali se u Pančevu od početka 2011. godine do maja ove godine broj razvoda povećao skoro 3 i po puta. Možda ovoj činjenici ide u prilog to što bračni partneri u Pančevu kada zapadnu u krizu, nemaju kome da se obrate jer ne postoji bračno savetovalište.