Društvo

 

Redovnim pregledima protiv raka grlića materice

PANČEVO, 19. mart 2011. (TV Pančevo) – Udruženje za borbu protiv raka organizovalo je u Maloj sali Gradske uprave tribinu o raku grlića materice. O tome šta je i kako izgleda karcinom grlića materice, kako nastaje i kako ga otkriti na vreme pričao je ginekolog Goran Zdravković.

 

Edukacija o ranom otkrivanju raka prostate

PANČEVO, 17. mart 2011. (TV Pančevo) – Odbor za zdravstvo pančevačke Demokratske stranke na inicijativu članova Društva za borbu protiv raka, organizovao je predavanje na temu ranog otkrivanja raka prostate. Kako je i za ovu bolest jako važno da se otkrije na vreme, doktori Sonja Vjetrov i Goran Teofilović su večeras na predavanju istakli da muškarci treba da potraže pomoć lekara ukoliko imaju bilo kakve tegobe.

   

Planetarijum u Gimnaziji

PANČEVO, 17. mart 2011. (TV Pančevo) – Pančevačko astronomsko udruženje „Milutin Milanković“ obeležava četiri godine postojanja. Tim povodom, za učenike gimnazije „Uroš Predić“ organizovali su predavanja o astronomiji, a doneli su i Planetarijum koji im je omogućio da uz odgovarajuće predavanje, dožive svemir kao da su bili u njemu.

   

"Otvorite oči pred glaukomom"

PANČEVO, 9. mart 2011. (TV Pančevo) – Udruženje za borbu protiv glaukoma Srbije obeležava svetsku nedelju glaukoma, od 6. do 12. marta, akcijom „Otvorite oči pred glaukomom“ sa ciljem da skrene pažnju na ozbiljnost ove podmukle bolesti koja često napreduje neprimetno, kao i na potrebu za redovnim pregledima kod očnog lekara, naročito kada su u pitanju rizične grupe.

   

Vasa Aća pobednik "Dana šunke" u Omoljici

PANČEVO, 6. mart 2011. (TV Pančevo) – Drugi po redu Dani šunke u Omoljici završeni su danas svečanim proglašenjem pobednika. Oraganizator manifestacije je Savet Mesne zajednice Omoljica, a osim šunke posetioci su mogli da probaju i druge poslastice.

   

Slava Udruženja odgajivača ovaca

PANČEVO, 2. mart 2011. (TV Pančevo) – Udruženje odgajivača ovaca „Banat“ iz Pančeva proslavilo je slavu svetog Teodora Tirona u Kačarevu, gde su se okupili ovčari. U prisustvu vladike banatskog Nikanora kum slave Goce Jaćimovski preneo je slavu Aleksandru Vargi, predsedniku Udruženja odgajivača ovaca „Banat“.