Društvo

 

Pančevačke škole spremne da prime srednjoškolce iz Obrenovca

PANČEVO, 17. maj 2014. (TV Pančevo) – Direktori srednjih škola danas su na Sajmu srednjoškolaca, koji je organizovan za osmake da se upoznaju sa smerovima koji im se nude, pokrenuli zanimljivu inicijativu. Oni su predložili da deca iz ugroženih područja školsku godinu završe u Pančevu.

 

Pomoć Južnobanatskog okruga ugroženima u poplavama

PANČEVO, 17. maj 2014. (TV Pančevo) – Iz Južnobanatskog okruga na ugrožena područja otišlo je 300 dobrovoljaca kako bi pomogli. Osim pomoći u ljudstvu, na ugrožena područja upućena je i pomoć u lekovima, hrani, odeći, džakovima sa peskom, kazao je Zoran Tasić, načelnik Južnobanatskog okruga. ATP i STUP Vršac su na raspolaganje stavili svoje autobuse kako bi se zbrinuli ljudi sa poplavljenih područja kada se popune kapaciteti u Beogradu.

   

Gde se još prikuplja pomoć u Pančevu

PANČEVO, 17. maj 2014. (TV Pančevo) – Pomoć se skuplja u svim delovima grada. „Zelenilo” je organizovalo prikupljanje pomoći na Zelenoj pijaci i Pijaci „Aerodrom”, a akcija se nastavlja sutra ujutru. Pomoć se takođe prikuplja i u prostorijama mesnih zajednica, školama, strankama, udruženjima, restoranima… Gradski štab apeluje na sve da pomoć skupljaju u koordinaciji i sa Štabom i sa Crvenim krstom, gde svu pomoć treba doneti.

   

Pomoć Pančeva za postradale od poplava

PANČEVO, 17. maj 2014. (TV Pančevo) – Oko 13 časova do Obrenovca su sa 10 čamaca iz Pančeva stigli gradonačelnik Pavle Radanov, zamenik gradonačelnika Saša Pavlov i Miodrag Milošević iz Gradskog štaba za vanredne situacije. Trenutno su najpotrebniji mleko u prahu, hrana i pelene za bebe, konzervirana hrana, odeća, kabanice, izveštava pančevački gradonačelnik. Građani Pančeva koji žele da radi pomoći odu na poplavljena područja ili ponude vozila, tehniku i čamce treba da se prijave Gradskom štabu za vanredne situacije na broj 013/308960. Centralno mesto za skupljanje pomoći u hrani i odeći je u Crvenom krstu, u Ulici Žarka Zrenjanina 15, a broj telefona Crvenog krsta za detaljnije informacije je 013/301530.

   

Najteža hemija na probnom testu

PANČEVO, 9. maj 2014. (TV Pančevo) – Pred prijemni za upis u srednje škole, učenici osmih razreda danas su imali prvu probu. Svoje znanje najpre su proverili na kombinovanom testu, a sutra će raditi i probne testove iz maternjeg jezika i matematike. Ekipa TV Pančevo posetila je maturante OŠ „Stevica Jovanović“.

   

Sutra počinje probno testiranje za osmake

PANČEVO, 8. maj 2014. (TV Pančevo) – Približava se vreme prijemnih ispita za srednje škole. Ove godine prvi put postoji i treći – kombinovani test. A da probaju kako će izgledati, to testiranje, od sutra do nedelje, imaće svi đaci u Srbiji, pa i oni u Pančevu. O tome šta očekuju i da li strepe od trećeg, „kombinovanog” testa, koji je sada uveden, govore učenici osnovnih škola „Miroslav Antić” i „Isidora Sekulić”.