Društvo

 

Kazne za pušače

BEOGRAD, 29. decembar 2009. (FoNet) - Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević izjavio je da je Vlada Srbije, na današnjoj sednici, usvojila nacrt Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskog dima koji predviđa zabranu pušenja u zatvorenom radnom i javnom prostoru.

 

U Srbiji 604 obolelih od novog gripa

BEOGRAD, 29. decembar 2009. (FoNet) - Institut za javno zdravlje Srbije saopštio je danas da je kod 604 osobe potvrđeno prisustvo virusa novog gripa A H1N1, registrovana su 52 smrta ishoda od ovog tipa gripa, a vakcinisane su 71.598 osobe.

   

Neradni dani za novogodišnje praznike

BEOGRAD, 28. decembar 2009. (FoNet) - Neradni dani tokom novogodišnjih praznika su prvi i drugi januar, kao i prvi dan Božića, sedmi januar, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalne politike.

   

Nedovoljan odziv na vakcinaciju

BEOGRAD, 28. decembar 2009. (FoNet) - Ako se do kraja januara ne vakciniše više od milion ljudi podneću ostavku, izjavio je predsednik radne grupe za odbranu od gripa Predrag Kon.

   

Deda Mraz posetio Bracinu školu

PANČEVO, 28. decembar 2009. (TV Pančevo) - I ove godine mališani koji pohađaju dnevni boravak u osnovnoj školi „Braca Petrov“ dobili su novogodišnje paketiće. Sredstva za poklone obezbedila je Gradska uprava, a paketići su uručeni mališanima od prvog do četvrtog razreda, medju kojima je najviše dece romske nacionalnosti.

   

Savet Makedonaca obeležio 5 godina

PANČEVO, 26. decembar 2009. (TV Pančevo) - Nacionalni savet Makedonaca u Srbiji, koji ima sedište u Pančevu, danas je obeležio 5 godina postojanja. Na proslavi, upriličenoj u pančevačkom Domu sindikata, obelodanjeno je da je formirana Asocijacija makedonske nacionalne manjine koja ima 26 članova. Dodeljeno je i 10 zlatnih plaketa za ostvarenu saradnju sa Savetom Makedonaca.