Društvo

 

Pomoć Pančeva za postradale od poplava

PANČEVO, 17. maj 2014. (TV Pančevo) – Oko 13 časova do Obrenovca su sa 10 čamaca iz Pančeva stigli gradonačelnik Pavle Radanov, zamenik gradonačelnika Saša Pavlov i Miodrag Milošević iz Gradskog štaba za vanredne situacije. Trenutno su najpotrebniji mleko u prahu, hrana i pelene za bebe, konzervirana hrana, odeća, kabanice, izveštava pančevački gradonačelnik. Građani Pančeva koji žele da radi pomoći odu na poplavljena područja ili ponude vozila, tehniku i čamce treba da se prijave Gradskom štabu za vanredne situacije na broj 013/308960. Centralno mesto za skupljanje pomoći u hrani i odeći je u Crvenom krstu, u Ulici Žarka Zrenjanina 15, a broj telefona Crvenog krsta za detaljnije informacije je 013/301530.

 

Najteža hemija na probnom testu

PANČEVO, 9. maj 2014. (TV Pančevo) – Pred prijemni za upis u srednje škole, učenici osmih razreda danas su imali prvu probu. Svoje znanje najpre su proverili na kombinovanom testu, a sutra će raditi i probne testove iz maternjeg jezika i matematike. Ekipa TV Pančevo posetila je maturante OŠ „Stevica Jovanović“.

   

Sutra počinje probno testiranje za osmake

PANČEVO, 8. maj 2014. (TV Pančevo) – Približava se vreme prijemnih ispita za srednje škole. Ove godine prvi put postoji i treći – kombinovani test. A da probaju kako će izgledati, to testiranje, od sutra do nedelje, imaće svi đaci u Srbiji, pa i oni u Pančevu. O tome šta očekuju i da li strepe od trećeg, „kombinovanog” testa, koji je sada uveden, govore učenici osnovnih škola „Miroslav Antić” i „Isidora Sekulić”.

   

„Kopije” jeftinije od originala i u apoteci

PANČEVO, 4. maj 2014. (TV Pančevo) – Da bi se na tržištu lekova sprečilo pojavljivanje lekova često istih sastava, ali sa mnogo višim cenama, Republički fond za zdravstveno osiguranje je napravio novi Pravilnik liste lekova, koji propisuje da generici, to jest „kopije”, moraju da koštaju manje od originala. Međutim, u pančevačkoj Apoteci kažu da do sada nijedan proizvođač nije potpisao ugovor sa Fondom po novom Pravilniku.

   

Mala matura za pamćenje „po džepu”

PANČEVO, 2. maj 2014. (TV Pančevo) – Polako se bliži kraj školske godine, koji za učenike osmih razreda podrazumeva i opraštanje od drugara iz osnovne škole. Zato su za njih vrlo značajne male mature, koje već odavno liče na one velike. Ali, očigledno su i veliki zalogaj za roditeljski džep. Cena proslave kreće se od 1.000 do 2.000 dinara, ali tu nije kraj izdacima jer sledi kupovina garderobe, fotografisanje, ekskurzije, upis...

   

Pančevci na prvomajskom protestu radnika u Beogradu

PANČEVO, 1. maj 2014. (TV Pančevo) – Na prvomajski protest u centru Beograda pošli su i radnici iz Pančeva. Aktivisti više sindikata koji deluju na teritoriji Pančeva zajedno su za Beograd pošli autobusima. Radnici Srbije ponovo su u situaciji da se bore za tri 8, kao i radnici Čikaga pre 128 godina, naglasio je predsednik Saveza samostalnih sindikata Pančeva Milanko Bodiroga.