Društvo

 

Posle drame u Obrenovcu stigli u Pančevo

PANČEVO, 23. maj 2014. (TV Pančevo) – Svaki dan sve više ljudi stiže u Pančevo sa područja zhavaćenih poplavama. Uglavnom su iz Obrenovca. Prema evidenciji iz Crvenog krsta, do danas je stigla 291 prijava. Da to nisu samo brojke, pokazuju i njihove priče, koje smo danas zabeležili. Preživeli su pravu dramu. A na nama je da im pomognemo koliko god možemo.

 

Pančevo svakodnevno šalje pomoć ugroženima

PANČEVO, 22. maj 2014. (TV Pančevo) – Na mnogim mestima u gradu prikupljanje pomoći za ugrožene počelo je odmah posle proglašenja vanredne situacije u Srbiji. Pančevci su se organizovali i donosili koliko i šta su mogli u prostorije Crvenog krsta, ali i na mnoga druga mesta u gradu. Međutim, onima koji su izgubili sve u poplavama, pomoć će biti potrebna i u narednom periodu.

   

Ne ukida se mala matura

PANČEVO, 22. maj 2014. (TV Pančevo) – Male mature ipak će biti, bez obzira na poplave u Srbiji, zbog kojih je proglašena vanredna situacija u celoj zemlji. Međutim, učenici iz ugroženih opština, ukoliko ne žele da polažu završni ispit u junu, mogu da ga polažu u avgustu, što je potpuno u skladu sa Pravilnikom i Zakonom, rekao je ministar prosvete Srđan Verbić. On je dodao da takvu mogućnost nemaju učenici koji nisu iz ugroženih područja. Školama je iz Ministarstva prosvete poručeno i da maturske večeri i ekskurzije mogu da se obavljaju po planu.

   

Markovići iz Obrenovca dobrodošli u Omoljicu

PANČEVO, 22. maj 2014. (TV Pančevo) – Šest porodica iz Obrenovca utočište je našlo u Omoljici. Među njima je i porodica Marković iz sela Krtinska kod Obrenovca, koja je preventivno evakuisana. Mnogi njihovi prijatelji nisu bili te sreće.

   

U razrušeni Krupanj stigla pomoć iz južnog Banata

PANČEVO, 22. maj 2014. (TV Pančevo) – Do Krupnja je juče stigla pomoć iz Južnobanatskog okruga. U dva šlepera, dva kamiona i kombiju sa prikolicama bilo je natovarano više od 60 tona stočne hrane i drugih potrepština za stanovništvo koje je nastradalo od poplava, ali i od klizišta. Veliki broj kuća je nestao sa lica zemlje, a dva čoveka izgubila su i život.

   

Pomoć iz južnog Banata stigla u Krupanj

PANČEVO, 21. maj 2014. (TV Pančevo) – Konvoj pomoći iz Južnobanatskog okruga, koji je otišao iz Pančeva u pratnji načelnika Zorana Tasića i ekipe Televizije Pančevo, stigao je u Krupanj. Pomoć je uručena gradonačeniku Krupnja Radetu Grujiću.