Društvo

 

Bata Mihajlović sahranjen u Aleji velikana

PANČEVO, 02. maj 2011. (TV Pančevo) – Jedan od naših najznačajnijih slikara današnjice, Milorad Bata Mihajlović sahranjen je u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu. Umro je u Parizu u 88-oj godini života na Veliki petak. Ostaće upamćen kao jedan od prvih naših slikara koji je postigao značajnu karijeru u Francuskoj.

 

U ponedeljak sahrana Bate Mihajlovića

PANČEVO, 01. maj 2011. (TV Pančevo) – Jedan od najboljih srpskih slikara, Pančevac Milorad Bata Mihajlović koji je 22. aprila u Parizu premiuo u 88. godini života, biće sahranjen u ponedeljak, 2. maja u podne u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

   

Borba za prava radnika se nastavlja

PANČEVO, 01. maj 2011. (TV Pančevo) – Međunarodni praznik rada, simbol internacionalne radničke i sindikalne solidarnosti, obeležava se širom sveta sindikalnim okupljanjima, protestima i drugim manifestacijama. Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima, u Srbiji se Praznik rada proslavlja 1. maja a neradni dani su 1. i 2. maj. Odnosno, ove godine, zbog toga što prvi pada u nedelju, neradni dani se produžavaju i na utorak, 3. maj.

   

Iskorenjeni male boginje i dečija paraliza

PANČEVO, 27. april 2011. (TV Pančevo) – Evropska nedelja imunizacije ove godine obeležave se pod sloganom „Zajedničkim naporima protiv zajedničkih pretnji“. Doktorka Slađana Tomić, epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje, naglasila je da je vakcinacija jedina efikasna mera za sprečavanje bolesti i eventualne smrti od zaraznih bolesti. Zahvaljujući visokom procentu vakcinacije dece u Južnom Banatu od 95-te nije zabeležen ni jedan slučaj malih boginja ili dečje paralize.

   

Zaštita patenata

PANČEVO, 6. april 2011. (TV Pančevo) – Patent je najčešće novo tehničko rešenje koje ljudima olakšava život, a njegovom vlasniku omogućava zaradu. Da bi se sprečila neovlašćena upotreba patent je neophodno registrovati.

   

Sve je više uboda od krpelja

PANČEVO, 5. april 2011. (TV Pančevo) – Od krpelja se treba paziti tokom cele godine, a naročito tokom proleća i leta. Da su krpelji aktivniji, dokaz je i veći broj pacijenata, koji su se poslednjih dana obratili za pomoć lekarima zbog uboda krpelja.