Društvo

 

Za 19 radnih mesta u Bolnici 400 kandidata

PANČEVO, 21. avgust 2015. (TV Pančevo) – Đura Medića, čiji je protest ispred Opšte bolnice zabeležen u sredu, kada je štrajkujući glađu tražio posao, u četvrtak ispred Bolnice nismo zatekli. Inače, na nedavni konkurs za manje od 20 radnih mesta konkurisalo je oko 400 ljudi. Direktor dr Nebojša Tasić kaže da su stigle dve pritužbe, ali među njima nije bilo Đura Medića.

 

Alergije napunile ORL odeljenje

PANČEVO, 20. avgust 2015. (TV Pančevo) – Broj ljudi sa alergijskim reakcijama svake godine raste. Najčešće alergije su na polen, ambroziju, grinje, travu, ali i na aditive, koji se sve češće nalaze u hrani, naglašava načelnik Odeljenja za uho, grlo i nos, doktor Veljko Božić. Ove godine zbog visokih temperatura ambrozija je poranila sa cvetanjem, pa se otorinolaringologu najčešče javljaju pacijenti zbog simptoma alergije.

   

Konkurs za direktora i glavnog urednika „Makedonskog informativnog i izdavačkog centra“

PANČEVO, 20. avgust 2015. (TV Pančevo) – Nacionalni savet makedonske nacionalne manjine u Srbiji raspisao je konkurs za izbor direktora i glavnog i odgovornog urednika Novinsko-izdavačke ustanove „Makedonski informativni i izdavački centar“. Konkurs je objavljen u sredu, 19. avgusta, u „Politici“, a rok za podnošenje dokumentacije je petnaest dana od dana objavljivanja konkursa.

   

Pet godina „Globusa“ na Radio Pančevu

PANČEVO, 16. avgust 2015. (TV Pančevo) – Radio-emisija „Globus“ autora Momčila Mrčkovića pet godina se emituje svake nedelje. Emisija je posvećena popularizaciji nauke. Dobila je priznanje i pohvale od Saveza astronoma amatera Srbije, Astronomskog društva „Eureka“ iz Kruševca, Astronomskog društva „Plejada“ iz Tuzle, Tesline naučne fondacije iz Filadelfije i Astronomskog društva „Koprivnica“ iz Koprivnice.

   

Bez epidemija u Pančevu

PANČEVO, 16. avgust 2015. (TV Pančevo) – Televizija Pančevo je obišla i Infektivno odeljenje u pančevačkoj Opštoj bolnici. Pored uobičajenih infekcija pluća, razlog za bolničko lečenje u letnjim mesecima su i teže crevne infekcije. Ali, epidemije nema, niti promena u odnosu na prethodne godine, napominje doktorka Suzana Maslak.

   

Stabilizovane zalihe krvi

PANČEVO, 13. avgust 2015. (TV Pančevo) – Posle kriznog perioda tokom leta, zalihe krvi u Službi za transfuziju sada su stabilizovane zahvaljujući davaocima koji su odreagovali na apel Službe i odazvali se na nekoliko većih organizovanih akcija.