Društvo

 

Sajam zapošljavanja u Kovinu - 270 radnih mesta

PANČEVO, 2. novembar 2017. (TV Pančevo) – Nacionalna služba za zapošljavanje organizovala je peti Sajam zapošljavanja u Centru za kulturu u Kovinu. Dvadeset jedan poslodavac prijavio je 270 slobodnih radnih mesta, na koja su konkurisali nezaposleni u ovoj opštini, a posebna radna mesta su obezbeđena za osobe sa invaliditetom.

 

Dobrovoljno u vojsku po konkursu Ministarstva odbrane

PANČEVO, 2. novembar 2017. (TV Pančevo) – U Srbiji je u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije. Služenje vojnog roka traje 6 meseci, a pravo prijave imaju državljani Srbije starosti od 19 do 30 godina. Obuka će biti realizovana u jednom od tri centra za obuku - Valjevu, Somboru ili Leskovcu.

   

Završetak škole uz pomoć asistenta

PANČEVO, 1. novembar 2017. (TV Pančevo) - U okviru realizacije projekta "Uz malu pomoć prijatelja", potpisani su ugovori sa 32 pedgoška asistenta, koji su završili obuku. Osnovni njhov zadatak biće da u narednih 6 meseci pomažu učenicima kojima preti napuštanje škola. Pedagoške nastavnike obučavali su specijalni pedagozi Doma za decu "Spomenak" i profesori iz Tehničke škole "23. maj", koja je 2014. godine sprovela sličan projekat čiji je cilj bio sprečavanja osipanja dece iz obrazovnog sistema Srbije.

   

Kovinska tvrđava pred rekonstrukcijom

PANČEVO, 1. novembar 2017. (TV Pančevo) – Prema dosadašnjim arheološkim istraživanjima kovinske tvrđave, nema dovoljno podataka o životu samog naselja za rekonstrukciju cele tvrđave. U narednom periodu Zavod za zaštitu spomenika kulture planira da aplicira za sredstva kod Ministarstva kulture, Pokrajine i Opštine Kovin za buduća arheološka istraživanja.

   

ZZJZ: Za racionalnu upotrebu antibiotika

PANČEVO, 1. novembar 2017. (TV Pančevo) – Zaposleni u pančevačkom Zavodu za javno zdravlje obeležili su 26 godina samostalnog rada ove službe. Tim povodom u Maloj sali Gradske uprave organizovan je stručni skup lekara i zdravstvenih radnika koji su građanima i kolegama želeli da skrenu pažnju na opasnost i posledice prekomernog korišećnja antibiotika.

   

OPLJAČKAN RAGBI KLUB DINAMO: Zašto kradete od dece?

PANČEVO, 1. novembar 2017. (TV Pančevo) – Ragbi klub "Dinamo 1954", posle sjajnog sportskog vikenda i uspešnih rezultata, kao mlađih tako i seniorske ekipe, zadesila je nesreća - najniža, ljudska.