Društvo

 

Sahranjen Mile Đorđević

PANČEVO, 13. januar 2017. (TV Pančevo) – U Galeriji savremene umetnosti održana je komemoracija akademskom slikaru Milivoju Miletu Đorđeviću, koji je preminuo 9. januara u Pančevu. Bio je osnivač Likovne kolonije „Deliblatski pesak", bavio se scenografijom, glumom, novinarstvom, a njegovi murali osim Pančeva krasili su i druge gradove. Mile Đorđević je dao veliki doprinos likovnom životu Pančeva. Sahrana Milivoja Mileta Đorđevića obavljena je na Novom groblju u Pančevu.

 

Veća svest o preventivnim pregledima

PANČEVO, 12. januar 2017. (TV Pančevo) – Preventivni centar Doma zdravlja organizovao je tokom prošle godine preko 40 akcija po firmama i duplo više sugrađana je obavilo preventivni pregled nego prethodne godine. Nove akcije Preventivnog centra, planirane su posle 15. januara.

   

Više od sto operacija hemoroida godišnje

PANČEVO, 11. januar 2017. (TV Pančevo) – U pančevačkoj Opštoj bolnici godišnje se uradi više od sto operacija hemoroida. Klasična hirurška metoda i dalje je najefikasnija kod velikih hemoroida, a u našoj bolnici se operiše po najsavremenijim svetskim standardima.

   

Grip konačno jenjava

PANČEVO, 11. januar 2017. (TV Pančevo) – Broj obolelih od gripa se polako smanjuje u Zdravstvenoj stanici Novi svet. Čekaonice su poluprazne, a broj pregleda je značajno smanjen. Međutim, bilo je dosta pacijenata koji su zbog komplikacija bolesti dolazili na kontrolne preglede kod izabranog lekara i prepisana im je antibiotska terapija.

   

Komemoracija povodim smrti Milivoja Đorđevića

PANČEVO, 11. januar 2017. (TV Pančevo) –Povodom smrti istaknutog pančevačkog slikara Milivoja Mileta Đorđevića, u petak, 13. januara, sa početkom u 11 časova, biće održana komemoracija u Galeriji savremene umetnosti u Ulici Vojvode Živojina Mišića broj 1. Sahrana Milivoja Đorđevića biće obavljena na Novom groblju u Pančevu u 13 časova.

   

Rezerve krvi na minimumu

PANČEVO, 10. januar 2017. (TV Pančevo) - Nakon novogodišnjih praznika, rezerve krvi u pančevačkoj Službi za transfuziju su na minimumu. Posevno su niske rezerve nulta negativne krvne grupe. U današnjoj akciji u Kačarevu, krv je dalo 14 meštana, a iz Službe apeluju na dobrovoljne davaoce da se odazovu pozivu i dodju svakog radnog dana od 7 do 15 sati.