Društvo

 

NIS započinje geofizička ispitivanja na teritoriji Pančeva

PANČEVO, 13. septembar 2017. (TV Pančevo) – U sklopu istraživanja nafte i gasa u Srbiji, kompanija NIS u oktobru započinje geofizička istraživanja na području Pančeva. Planirano je da radovi na teritoriji Pančeva traju do kraja aprila 2018. godine.

 

Brže do operacije katarakte

PANČEVO, 12. septembar 2017. (TV Pančevo) – U pančevačkoj Očnoj bolnici za samo dva meseca urađeno je blizu 500 operacija katarakte koliko je obavljeno tokom cele prethodne godine. Lista čekanja je smanjena na 1300 pacijenta a cilj je da se naredne godine na operaciju čeka godinu dana, a ne tri koliko je bilo do sada.

   

Kako motivisati dete da uči?

PANČEVO, 12. septembar 2017. (TV Pančevo) – Da bi roditelji motivisali decu da uče ne treba pribegavati kaznama i obećavati im materijalne stvari, već stvoriti emocionalnu vezu sa mališanima. Psiholog Nikola Atanacković kaže da deca ne mogu da steknu naviku da uče ni u trećem ili četvrtom razredu osnovne škole i da je to dugotrajan proces.

   

Prirodne lepote preporučuju Ivanovo

PANČEVO, 12. septembar 2017. (TV Pančevo) – Iako Ivanovo nema dobru infrastrukturu i potencijala za otvaranje fabrike, stanovnici Beograda i Pančeva se doseljavaju u ovaj banatski kraj. Kuće u Ivanovu koštaju od 10 do 25 hiljada evra, a godišnje se proda i do tri, četiri.

   

Preminula Biljana Vujasinović Zec

PANČEVO, 12. septembar 2017. (TV Pančevo) – Posle kraće i teške bolesti u Pančevu je u 52. godini preminula glavna i odgovorna urednica Prvog programa Radio Beograda Biljana Vujasinović.

   

Tri miliona dinara za rekonstrukciju škole u Ivanovu

PANČEVO, 11. septembar 2017. (TV Pančevo) - Za rekonstrukciju Osnovne škole "Moša Pijade" u Ivanovu iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je više od tri miliona dinara. Ova sredstva uprava škole namelila je za obnovu zgrade u kojoj će biti vrtić i predškolci.