Društvo

 

Vrtić u Svetozara Miletića dobio licencu za rad

PANČEVO, 22. maj 2017. (TV Pančevo) – Privatni vrtić koji se nalazi u ulici Svetozara Miletića dobio je potrebnu dokumentaciju kako bi počeo sa radom 1. septembra, rekla je Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje. Kada 15. juna bude izašla lista sa imenima dece koja nisu primljena u državni vrtić, njihovi roditelji će moći da mališane prijave za upis u privatni vrtić.

 

Nagradna eksurzija za vukovce u osnovnim školama

PANČEVO, 22. maj 2017. (TV Pančevo) – Vukovci iz pančevačkih osnovnih škola, njih 156, otputovalo je na jednodnevnu nagradnu ekskurziju koju finansira Grad za postignute rezultate u školi. Uputili su se na izlet na kome će obići Smederevsku tvrđavu, Viminacijum, Srebrno jezero i Manastir Nimnik.

   

Pančevo spremno za karnevalske grupe

PANČEVO, 21. maj 2017. (TV Pančevo) – Internacionalni karneval Pančeva održaće se 16, 17, i 18. juna. Organizator karnevala je Udruženje prijatelji Pančeva, a pokrovitelji karnevala su Grad Pančevo i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

   

Muzej pivarstva u manifestaciji Noć muzeja

PANČEVO, 20. maj 2017. (TV Pančevo) – Muzej Pivarstva Đorđe Vajfert koji se nalazi u staroj Vajfertovoj pivari i ove godine učestvuje u manifestaciji Noć muzeja, a ovogodišnja tema je revolucija. Pod naslovom Kraft revolucija, muzej pivarstva će predstaviti tezu po kojoj je na evoluuciju čoveka u ključnim perodima razvoja, pivska kultura i tehnologija proizvodnje piva odigrala krucijalnu ulogu. Muzej je otvoren u 17 časova, a svi posetioci Noći muzeja noćas do jedan posle ponoći mogu da posete staru Vajfertovu pivaru.

   

Slava u Banatskom Brestovcu 25. maja

PANČEVO, 20. maj 2017. (TV Pančevo) – U Banatskom Brestovcu će 25. maja biti veselo. Ne zbog proslave nekadašnjeg Dana mladosti, već zbog proslave seoske slave Spasovdana. Brestovčani imaju bogat program proslave sa više sadržaja, a pripreme za proslavu Spasovdana su u završnoj fazi.

   

Sve više zainteresovanih za ratarsku proizvodnju

PANČEVO, 20. maj 2017. (TV Pančevo) – Od zemlje se može lepo živeti, ističu ratari. Mada im nije teško, posla ima dosta. Interesantno je da se i mladi sve više opredeljuju da bi hteli da rade u ratarskoj proizvodnji. Obradivih površina je sve manje koje mogu da se koriste, ali zainteresovanih ima.