Društvo

 

Nova metodologija upisa u srednje škole

PANČEVO, 12. februar 2017. (TV Pančevo) – Po novoj metodologiji upisa,srednje škole u Pančevu su trebale do 10. februara da predaju plan upisa za narednu školsku godinu. Do sada je jedino Mašinska škola ispunila neophodne uslove upisa po novoj metodologiji, koju zahteva uvođenje dualnog obrazovanja.

 

Unapređenje socijalnih usluga u Pančevu

PANČEVO, 12.februar 2017. (TV Pančevo) – Pokrajinski savet za socijalnu zaštitu dve godine uzastopno prati usluge socijalne zaštite koje se realizuju u Pančevu. U toku 2016. godine, to su bile usluge „Spomenka“, „Nevena“ i udruženja „Na pola puta“, a kao ključni problemi sa kojima se suočavaju ustanove socijalne zaštite istaknut je nedostatak stručnih radnika.

   

Stručno savetovanje poljoprivrednika u Novom Sadu

PANČEVO, 11. februar 2017. (TV Pančevo) –U Novom Sadu je održano naučno-stručno savetovanje poljoprivrednika, agronoma i savetodavaca na kome su učestvovali poljoprivrednici iz Banatskog Novog Sela i Kačareva, kao i predstavnici Sekretarijata za poljoprivredu Grada Pančeva i Instituta "Tamiš".

   

Finale Vinarijade na Svetog Trifuna

PANČEVO, 11. februar 2017. (TV Pančevo) – U Dolovu je održan jedan značajan dan Vinariade. Ni vetar, ni niske temperature nisu mogli da odvoje Dolovce od seoske pijace na kojoj su svoje proizvode predstavili vinari, žene, pčelari, ovčari. Vinarijada se nastavlja 14. februara u Dolovu.

   

Počele pripreme za prijemni ispit

PANČEVO, 1. februar 2017. (TV Pančevo) – Đaci Ekonomske škole počeli su sa pripremama za prijemni ispit. Većina se priprema u školi, gde je organizovana nastava zbog pripreme prijemnih ispita. Druga opcija koju učenici mogu da iskoriste su pripreme na fakultetima koje će studirati, a cena je oko 50 hiljada dinara za mesec dana.

   

Donacija NIS-a Regionalnom centru za talente

PANČEVO, 10. februar 2017. (TV Pančevo) – Regionalni centar za talente “Mihajlo Pupin” je preko konkursa “Zajednici zajedno“ dobio od Naftne industrije Srbije optičku klupu u vrednosti od hiljadu evra. Zahvaljujući njoj umnogome je olakšan rad fizičarima i Centru, a NIS se još jednom pokazala kao kompanija koja pomaže onima kojima je to potrebno.