Društvo

 

Prilagođavanje novom Zakonu o planiranju i izgradnji do 1. marta

PANČEVO, 21. januar 2015. (TV Pančevo) – Izmenjeni Zakon o planiranju i izgradnji stupio je snagu polovinom januara. O značaju izmena, ali i početku primene Zakona, za koji se tek očekuju podzakonska akta i prilagođene gradske odluke, govorila je i velika posećenost skupa u Regionalnoj privrednoj komori, gde je nedoumice razjašnjavao Aca Popović, jedan od članova radne grupe koja je zakonska rešenja pripremala. Prilagođavanje Zakonu predstoji i gradskoj Direkciji, kao javnom investitoru, ali nosiocu nekih javnih nadležnosti.

 

Stigao kontigent petovalentnih vakcina

PANČEVO, 20. januar 2015. (TV Pančevo) – U pančevački Dom zdravlja stiglo je prošle nedelje 150 petovalentnih vakcina koja deci daju zaštitu od pet bolesti, a od juče je počela vakcinacija dece rođene posle 1. novembra. Ipak, niko sa sigurnošću u Pančevu ne može da kaže da će ih biti dovoljno za sve zainteresovane u budućem periodu.

   

Pukovnik Zoran Veličković novi komandant Specijalne brigade

PANČEVO, 9. januar 2015. (TV Pančevo) – U kasarni „Rastko Nemanjić“ danas je održana svečanost povodom primopredaje dužnosti komandanta Specijalne brigade. Ukazom predsednika Republike Srbije dužnost komandanta Specijalne brigade preuzeo je pukovnik Zoran Veličković, dok je dosadašnji komandant ove brigade, brigadni general Jelesije Radivojević, preuzeo dužnost zamenika komandanta Komande za obuku.

   

Protonamesnik Radoslav čestitao Božić

PANČEVO, 7. januar 2015. (TV Pančevo) – Protonamesnik Radoslav Milanović poželeo je vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru da praznik dočekaju u radosti, miru i veselju.

   

Paljenje badnjaka i bogosluženja u pančevačkim hramovima

PANČEVO, 5. januar 2015. (TV Pančevo) – Na Badnji dan, u utorak, 6. januara, u Preobraženskoj crkvi služiće se sveta liturgija sa početkom u 9 časova i 30 minuta, a u 15 časova biće praznično večernje sa paljenjem badnjaka. U ponoć biće služena prva božićna liturgija.

   

Priznanja najboljim lekarima i tehničarima

PANČEVO, 3. januar 2015. (TV Pančevo) – Na inicijativu menadžmenta Opšte bolnice Pančevo ove godine je organizovano glasanje zaposlenih o najboljim lekarima i medicinskim sestrama i tehničarima u ovoj ustanovi. Na osnovu najvećeg broja glasova dvadesetoro lekara i medicinskih sestara dobilo je zahvalnice za svoj rad.