Društvo

 

U Srbiji nema obolelih od ešerihije koli

PANČEVO, 7. jun 2011. (TV Pančevo) – Prema informacijama Instituta za javno zdravlje Srbije u našoj zemlji nije registrovan nijedan slučaj obolevanja od enterohemoragične ešerihije koja se pojavila u Nemačkoj. Iako za sada nije utvrđen tačan uzrok infekcije, epidemiolozi savetuju pranje ruku i temeljno pranje i čuvanje namirnica.

 

Druženje penzionera u Gerontološkom

PANČEVO, 5. jun 2011. (TV Pančevo) – Penzioneri koji su članovi klubova za stara i odrasla lica organizovali su druženje u Gerontološkom centru. Iako je planirano da u goste dođu penzioneri iz Zrenjanina, njihov dolazak je otkazan zbog blokade puteva.

   

Profesionalni vojnici kandidati i za podoficire

PANČEVO, 3. jun 2011. (TV Pančevo) – Ministar odbrane Dragan Šutanovac posetio je Specijalnu brigadu Kopnene vojske i Centar za obuku i usavršavanje podoficira u Pančevu. Bila je to prilika da mu vojnici iz Pančeva predoče da najveći problem imaju sa prostorom i starom opremom.

   

“Cigareta? Ne, hvala!“

PANČEVO, 31. maj 2011. (TV Pančevo) – Svetski dan bez duvanskog dima mladi su obeležili hepeningom na platou Doma omladine pod nazivom „Cigareta? Ne hvala.“ Na osnovu ideja učesnika likovnog konkursa u toku je izrada murala, a organizatori su Kancelarija mladih i pančevački Crveni krst.

   

Samo 20 Pančevaca donatori kostne srži

PANČEVO, 31. maj 2011. (TV Pančevo) – Od početka 2008. godine pa do danas, u Pančevu se za dobrovoljno davanje kostne srži opredelilo 20 sugrađana. U Službi za transfuziju krvi, u kojoj se obavlja jedan deo procedure za registraciju davaoca, kažu da samo veliki broj davalaca u registru može da predstavlja nadu onima koji čekaju transplantaciju ćelija kostne srži.

   

1200 kontrola neposlušnih pušača

PANČEVO, 31. maj 2011. (TV Pančevo) – Od početka pune primene Zakona o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru, pančevačka sanitarna inspekcija obavila je oko 1200 kontrola. Za sedam meseci naplaćeno je nekoliko mandatnih kazni, a Zavod za javno zdravlje najavljuje novu kampanju u borbi protiv duvanskog dima.