Društvo

 

Venci na spomenik Goce Delčevu

 

PANČEVO, 23. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Polaganjem venaca na spomenik Goce Delčevu i prigodnim programom u Osnovnoj školi, u Jabuci je obeležen Dan ustanka i Dan revolucionarne borbe makedonskog naroda. Vence su položili predstavnici makedonske zajednice i ambasade Makedonije u Srbiji. Proslavu su uveličali učenici škole, članovi recitatorske sekcije i mešovito inkluzivni hor “Srce u Jabuci”.

 

Preventivni pregled dojke u "Vodovodu"

PANČEVO, 23. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Preventivni centar Doma zdravlja povodom Svetskog dana borbe protiv karcinoma dojke, organizovao je u “Vodovodu” preventivne preglede. Rak dojke je najčešće zloćudni tumor kod žena u Srbiji. Od ove bolesti godišnje oboli oko 4000 žena, dok 1600 njih i umre.

   

Glogonjci proverili zdravlje

PANČEVO, 22. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Saveti za zdravstvo Srpske napredne stranke Pančeva i Beograda zajedno su organizovali preventivne preglede za meštane Glogonja. Njih 133 iskoristilo je priliku da proveri svoje zdravstveno stanje, a iz stranke najavljuju nastavak saradnje pančevačkog i beogradskog odbora. Predsednik Saveta za zdravstvo u pančevačkom odboru Srpske napredne stranke dr Slobodan Ovuka rekao je u Glogonju da će sličnih akcija u narednom periodu biti više, kako bi mnogi mogli da iskoriste akcije za obavljanje preventivnog pregleda.

   

Vatrogasci „južne zone“ uvek spremni

PANČEVO, 20. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Danas je u Azotari održana vežba vatrogasnih službi tri fabrike „južne zone“ i gradske Vatrogasno-spasilačke jedinice. Vežba je u potpunosti uspela, a vatrogasci su za deset minuta uspeli da saniraju pucanje cevovoda amonijaka, a ambulantna jedinica ih je odmah zbrinula.

   

Predškolci na času o prirodi i pčelama

PANČEVO, 20. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Deca iz vrtića „Leptirić“ i „Pupoljak“ danas su na radionicama dobila mnoštvo informacija o pčelama i medu. Sekretarijat za zaštitu životne sredine, u saradnji sa „Dečjom radosti“, organizovao je predavanje o značaju prirode i odnosu između pčela i ljudi. Tom prilikom mališani su dobili bojanke i bojice, kao i ekološki rečnik.

   

Od anonimnog donatora prozori i vrata Internom odeljenju

PANČEVO, 20. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Još jedna soba na Internom odeljenju pančevačke Bolnice dobila je nova vrata i prozor. Ugrađeni su pre desetak dana zahvaljujući donatoru koji želi da ostane anoniman. Ovo je još jedan human gest pojedinca, stanovnika Pančeva, za pomoć Internom odeljenju pančevačke Bolnice, gde leže pacijenti koji boluju od bubrežnih oboljenja i bolesti krvi.