Društvo

 

Deda Mraz posetio Bracinu školu

PANČEVO, 28. decembar 2009. (TV Pančevo) - I ove godine mališani koji pohađaju dnevni boravak u osnovnoj školi „Braca Petrov“ dobili su novogodišnje paketiće. Sredstva za poklone obezbedila je Gradska uprava, a paketići su uručeni mališanima od prvog do četvrtog razreda, medju kojima je najviše dece romske nacionalnosti.

 

Savet Makedonaca obeležio 5 godina

PANČEVO, 26. decembar 2009. (TV Pančevo) - Nacionalni savet Makedonaca u Srbiji, koji ima sedište u Pančevu, danas je obeležio 5 godina postojanja. Na proslavi, upriličenoj u pančevačkom Domu sindikata, obelodanjeno je da je formirana Asocijacija makedonske nacionalne manjine koja ima 26 članova. Dodeljeno je i 10 zlatnih plaketa za ostvarenu saradnju sa Savetom Makedonaca.
   

Božićna misa u Crkvi Sv. Karla Boromejskog

PANČEVO, 25. decembar 2009. (TV Pančevo) - Hrišćanski vernici koji poštuju Gregorijanski kalendar danas slave Božić, praznik rođenja Isusa Hrista. To su vernici katoličke veroispovesti, protestanti i neke pravoslavne crkve. Katoličke vernike, koji su se okupili u Crkvi Svetog Karla Boromejskog, pozdravio je župnik Tamaši Maša održavši Božićnu misu.

   

Moguć prekid uvoza vakcina

BEOGRAD, 25. decembar 2009. (FoNet) - Zbog slabog odziva na vakcinaciju, moguć prekid uvoza vakcine, ali i zabrana javnih okupljanja, najavio dr Predrag Kon. On je javnost obavestio da je do sada bilo 3 slučaja nuspojava nakon vakcinacije.
   

Vakcinisano 52.598 osoba

BEOGRAD, 25. decembar 2009. (FoNet) - U saopštenju Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" se navodi da je do sada u Srbiji, od 17. do 24. decembra, protiv novog gripa vakcinisano 52.508 osoba. Najveći udeo među vakcinisanim 77, 2 odsto čine osobe sa hroničnim oboljenjima.
   

Deca priredila prodajnu izložbu

Novogodišnja prodajna izložba ručnih radova dece ometene u razvoju iz dnevnog boravka "Neven" i škole "Mara Mandić" održana je u prostorijama boravka na Tesli. Posetioci su mogli da kupe novogodišnje čestitke, ukrase, ikebane, kao i kecelje, jastučiće, krpe ali i razne gipsane ukrase.