Društvo

 

Drakonske kazne za uzurpatore zemlje

PANČEVO, 12. avgust 2015. (TV Pančevo) – U toku je javna rasprava o Zakonu o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu. Predstavnici Ministarstva poljoprivrede upoznaju poljoprivrednike sa novitetima. Na sastanku predstavnika Uprave za zemljište i paora, čula se reč zemljoradnika, a najviše predloga upućeno je kako da se eliminišu oni koji sada uzurpiraju državno zemljište.

 

Gerontodomaćice - pomoć u starosti

PANČEVO, 12. avgust 2015. (TV Pančevo) – Gerontodomaćice u Pančevu, svakoga dana, osim nedeljom, oko dva sata provode kod jedne osobe o kojoj brinu a koja je ostvarila pravo na ovu vrstu pomoći. Svaka od 12 gerontodomaćica brine o petoro ljudi, što je malo za sve Pančevce kojima je ovakva vrsta pomoći potrebna.

   

Pančevački Krajišnici ponovo u obnovu Bolnice

PANČEVO, 6. avgust 2015. (TV Pančevo) – Udruženje Krajišnika Srbije, čije se sedište nalazi u Pančevu, povodom sećanja na prognane i ubijene Srbe u hrvatskoj akciji „Oluja“ organizovaće niz humanitarnih akcija kako bi se sakupila sredstva za opremanje zdravstvenih ustanova u Pančevu. Ovo nije prvi put da Krajišnici sakupljaju novac za pančevačku Bolnicu.

   

Svedočenje o „Oluji“ nekadašnjih Krajišnika, današnjih Pančevaca

PANČEVO, 5. avgust 2015. (TV Pančevo) – Sada već Pančevcima, onima koji su morali pod prisilom, spasavajući živu glavu, da napuste svoje domove, i dalje se vraćaju slike od pre dvadeset godina. O tome šta se tada zbivalo i šta su doživeli, za Televiziju Pančevo svedoče Mile Bosnić, Drago Milković i Marjan Cimeša. Govore i o tome kakav je bio odnos Srbije prema Krajini, o razočaranju prijemom nekih građana kada su prešli most kod Rače, o tome da treba utvrditi tačan broj postradalih, ali i o tome koliko su srećni što su našli neki novi život.

   

Sećanje na „Oluju“ na parastosu u pančevačkom Hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene

PANČEVO, 5. avgust 2015. (TV Pančevo) – Danas su se i u Pančevu sa raznih mesta, kao i u programu Televizije Pančevo, tačno u podne oglasile sirene u znak sećanja na stradale i prognane Srbe iz Hrvatske u operaciji „Oluja“ u avgustu 1995. godine. Za samo tri dana, pre dvadeset godina, stradalo je oko 2.000 Srba i iz svojih domova proterano 200.000, a uništeno je oko 40.000 kuća i objekata. U jutarnjim satima u Hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene na Kudeljarskom nasipu održan je parastos postradalima. Mile Bosnić, predsednik Udruženja Krajišnika, kaže da ne treba zaboraviti, ali da treba gledati i u budućnost, kao i da je zahvalan stanovnicima Pančeva koji su ih prihvatili.

   

Davanje krvi u Policiji

PANČEVO, 4. avgust 2015. (TV Pančevo) – Rezerve krvi u pančevačkoj Transfuziji i dalje su dovoljne za naredna tri dana, iako bi bilo potrebno da ih ima bar za sedam. U letnje akcije, koje je najteže sprovesti, danas se uključila i pančevačka Policija. Najkritičnija situacija je sa nulta negativnom krvnom grupom.