Društvo

 

Voće za korisnike Dnevnog boravka „Neven”

PANČEVO, 3. decembar 2015. (TV Pančevo) – Na inicijativu Branka Pejića, povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, predstavnici MZ-a „Kotež” odneli su voće u Dnevni boravak „Neven”. Ovo je samo početak saradnje jer su korisnici Dnevnog boravka pozvani da posete MZ „Kotež” i pogledaju pozorišnu predstavu za decu, koja će biti organizovana pred Novu godinu.
 

Gran pri „Ilindenu” na Sajmu etno hrane i pića

PANČEVO, 2. decembar 2015. (TV Pančevo) – Makedonsko Udruženje „Ilinden” iz Jabuke dobitnik je Gran prija na 10. jubilarnom Sajmu etno hrane i pića, održanom od 25. do 28. novembra u Beogradu.

   

Znanjem protiv varoje

PANČEVO, 2. decembar 2015. (TV Pančevo) – Pčelari Pančeva svakog ponedeljka održavaju predavanja za članove. Ova predavanja, na kojima pčelari iznose iskustva u radu, privlače desetine pčelara iz Pančeva, ali i okoline. Pčelare najviše interesuju teme o bolestima pčela, kao i o njihovom rojenju.

   

Nacrt Zakona o stanovanju na raspravi u Pančevu

PANČEVO, 2. decembar 2015. (TV Pančevo) – Okrugli sto o Nacrtu Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada održan je u Gradskoj upravi u organizaciji Asocijacije stambenih agencija i uz podršku Gradske stambene agencije Pančevo. Danas je glavna tema rasprave bio deo Zakona koji se tiče socijalnog stanovanja i promene koje će novi zakon doneti.

   

Visok pritisak problem i u Ivanovu

PANČEVO, 2. decembar 2015. (TV Pančevo) – Danas su priliku da provere svoje zdravlje u novoj akciji Preventivnog centra Doma zdravlja imali Ivanovčani. Kao i uvek, bilo je mnogo zainteresovanih, i kao i uvek, najviše problema je bilo sa visokim pritiskom.

   

KOMPAS o HIV-u u „Apolu“

PANČEVO, 1. decembar 2015. (TV Pančevo) – KOMPAS je i ove godine održao tribinu povodom 1. decembra – Svetskog dana protiv side. Tribina pod nazivom „Virus humane dezinformacije – arHIViraj neznanje“ održana je u dvorani „Apolo“, gde su u nastavku večeri nastupili bendovi „Buč Kesidi“ i „Ljubičice“.