Društvo

 

Plačanje lekara na osnovu učinka

PANČEVO, 04. oktobar 2012. (TV Pančevo) – Poslednjih godina vršile su se pripreme u Zdravstvenom sistemu za uvodjenje kapitacije - odnosno rada na osnovu ostvarenog radnog učinka. Primena novog načina rada zaživela je od 1. oktobra i u svim Zdravstvenim stanicama u Pančevu kao i u naseljenim mestima.

 

Kurs znakovnog jezika

PANČEVO, 03. oktobar 2012. (TV Pančevo) – Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih Pančeva u svojim prostorijama organizuje drugi po redu kurs znakovnog jezika. Za deset predavanja polaznici kursa će naučiti da komuniciraju sa gluvim i nagluvim osobama, a na uvodnom času su imali prilike da vide sa kojima poteškoćama se oni suočavaju.

   

Specijalna brigada obeležila svoj dan

PANČEVO, 28. septembar 2012. (TV Pančevo) – U kasarni „Rastko Nemanjić“, Specijalna brigada Vojske Srbije proslavila je svoj dan. Komanda Specijalne brigade obećala je da će i u narednom periodu biti uložen maksimalan napor u razvoju ove jedinice Vojske Srbije kako bi dostigla nivo savremene specijalne brigade. Čestitke povodom obeležavanja dana jedinice njenim pripadnicima uputili su i ministar odbrane Aleksandar Vučić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Ljubiša Diković.

   

Predavanje o zdravoj ishrani i za osnovce

PANČEVO, 25. septembar 2012. (TV Pančevo) – Povodom svetskod Dana srca koji se obeležava 26. septembra pod sloganom “Jedan svet - jedno srce”, Centar za prevenciju Doma zdravlja održaće niz akcija. Na temu pravilne ishrane u jednom odeljenju sedmog razreda u OŠ “Branko Radičević”, doktorka Danica Spasić održala je predavanje na temu pravilne ishrane.

   

Škola "Goce Delčev" prva u Srbiji u kojoj se uči makedonski jezik

PANČEVO, 21. septembar 2012. (TV Pančevo) – Osnovna škola „Goce Delčev“ u Jabuci, prva je škola u Srbiji u kojoj se kao izborni predmet uči Makedonski jezik sa elementima nacionalne kulture. Ambasador Makedonije u Srbiji, Ljubiša Georgievski, rekao je prilikom posete školi, da je uvođenje makedonskog jezika u redovnu nastavu istorijski korak u odnosima dveju zemalja na polju kulture.

   

Sprovedena akcija „Jabuka ili limun“

PANČEVO, 21. septembar 2012. (TV Pančevo) – „Jabuka ili limun“ je akcija bezbednosti dece u saobraćaju koju i ove godine sprovodi Osiguravajuće društvo „Delta Generali“ u saradnji sa saobraćajnom policijom i Ministarstvom prosvete. Vozači koji su poštovali saobraćajne propise dobili su jabuku i zahvalnicu, dok su oni nesavesni dobijali limun i plaketu sa molbom da poštuju pravila.