Društvo

 

Pančevačka rasprava o Zakonu o legalizaciji objekata

PANČEVO, 8. oktobar 2015. (TV Pančevo) – U cilju upoznavanja privrede i lokalnih samouprava sa sadržajem i novinama Nacrta Zakona o ozakonjenju objekata danas je održana javna rasprava u Regionalnoj privrednoj komori. Javna rasprava je održana u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

Kolegijum pančevačkog Privrednog suda i NUNS: Peconi zloupotrebio Happy TV

PANČEVO, 8. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Posle prošlonedeljne objave na Happy televiziji, čiji je vlasnik Predrag Ranković Peconi, da predsednica Privrednog suda u Pančevu Speranca Jančić, zajedno sa svojim suprugom Aleksandrom, kontinuirano sprovodi organizovane kriminalne radnje, Kolegijum ovog suda u saopštenju je ocenio da se protiv predsednice Suda ne vodi nijedan krivični, prekršajni, disciplinski ili drugi postupak. Nezavisno udruženje novinara Srbije takođe je upozorilo Regulatorno telo za elektronske medije da TV Happy na ovaj način grubo narušava Etički kodeks i Zakon, a najavljeno je i podnošenje prijave.

   

Regionalna nagrada pančevačkoj novinarki Violeti Peštanac

PANČEVO, 7. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Violeta Jovanov Peštanac, do skora novinarka Radio Pančeva, a sada urednica nezavisnog portala MOJK.raj, dobila je prestižnu nagradu za promovisanje zaštite životne sredine. Ona je jedna od 9 novinara iz Srbije koji su dobili priznanje Regionalnog ekološkog centra za jugoistočnu Evropu, u okviru programa koji finansira švedska organizacija SENSE. Prvenstveno je nagradu zaslužila zbog emisije o odlaganju ambalažnog otpada na Radio Pančevu iz 2011. godine.

   

Venci i na spomeniku u Vojlovici

PANČEVO, 6. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Povodom 71. godišnjice od oslobođenja Pančeva od fašista, članovi Udruženja za negovanje tradicija 12. vojvođanske udarne brigade položili su danas venac kod spomenika u Vojlovici. Ovo je bila prilika da se oda počast poginulima i da se okupe živi borci ove brigade.

   

Pančevo ne zaboravlja svoje heroje

PANČEVO, 6. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Dan oslobođenja Pančeva u Drugom svetskom ratu, 6. oktobar, obeležen je danas polaganjem venaca na spomenik narodnim herojima Olgi Petrov, Stevici Jovanoviću i Marku Kuliću u Gradskom parku. Na jubilej, koji je dugo bio i praznik grada, ne sme se zaboraviti, kao ni na heroje koji su se borili protiv fašizma, poruka je koja je danas ponovljena.

   

Dve decenije dopisništva RTS-a u Pančevu

PANČEVO, 5. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Pre dvadeset godina u Pančevu je počelo sa radom dopisništvo RTS-a, koje je danas proslavilo značajan jubilej. Na svečanosti su se čule reči hvale za doprinos u informisanju građana južnog Banata. Dopisništvo je u ovom periodu emitovalo 10.000 izveštaja sa terena iz pet južnobanatskih opština.