Društvo

 

Mnoštvo primedbi gradskih ekologa na projekat železničke obilaznice kroz Pančevo

PANČEVO, 14. april 2014. (TV Pančevo) – Sudeći prema mišljenju gradskog Sekretarijata o proceni uticaja izgradnje železničke obilaznice kroz Pančevo na životnu sredinu, koju je Institut CIP priložio uz svoj projekat, oko ovog dokumenta ima mnogo nedoumica. Glavna zamerka je da nema detaljne analize uticaja prevoza opasnih materija, da nisu ponuđene varijante, pa time ni mogućnost odluke šta je bolje, a da nedostaju i neki dokumenti, kao na primer prethodni uslovi ministarstava unutrašnjih poslova i saobraćaja. O ovim primedbama biće reči na javnoj raspravi zakazanoj za 26. april.

 

Petovalentnih vakcina nema u Domu zdravlja

PANČEVO, 13. april 2014. (TV Pančevo) – Po važećem Pravilniku od prošle godine omogućeno je i domovima zdravlja da trebuju petovalentne vakcine, ali pošto još uvek nisu prošle postupak raspisivanja tendera i nabavke, ovih vakcina i dalje nema u pančevačkom Domu zdravlja. Bez obzira na to što su primila petovalentnu vakcinu, deca mogu da nastave da primaju pojedinačne vakcine, koje besplatno daje Dom zdravlja, izjavila je dr Slađana Tomić iz Zavoda za javno zdravlje.

   

Od škole do fabrike, mislite na zdravlje!

PANČEVO, 7. april 2014. (TV Pančevo) – Bolje sprečiti, nego lečiti. Svetski dan zdravlja je ove godine posvećen borbi protiv zaraznih bolesti, ali da je prevencija uvek bitna kada je reč o zdravlju, ukazao je naš pančevački Dom zdravlja. Preventivni centar prvi put je pregledao radnike Petrohemije, a završen je i kviz Svet zdravlja za osnovce. Na kraju, najbolji su bili učenici Isidorine škole.

   

Rafinerija obnovljena, ali životi tri radnika zauvek izgubljeni

PANČEVO, 4. april 2014. (TV Pančevo) – Deceniju i po od NATO bombardovanja, u Rafineriji su položeni venci na spomenik poginulim radnicima Mirku Dmitroviću, Dušanu Bogosavljevu i Dejanu Bojkoviću. Posle porodica, vence su položili sindikat i menadžement Rafinerije, Grad Pančevo i Vojska Srbije.

   

Svaki dan dve operacije krajnika

PANČEVO, 30. mart 2014. (TV Pančevo) – Česte upale krajnika mogu da ostave ozbiljne posledice na zdravlje pacijenata, kada je njihova operacija neophodna. Na Odeljenju OLR Opšte bolnice u toku jedne godine bude operisano 700 pacijenata. Sada su operacije komfornije nego ranije i pacijent za desetak dana napušta Bolnicu.

   

Sastanak Mreže za inkluzivno obrazovanje u Pančevu

PANČEVO, 30. mart 2014. (TV Pančevo) – U Osnovnoj školi „Isidora Sekulić” održan je sastanak Mreže za inkluzivno obrazovanje, u organizaciji Školske uprave Zrenjanin. Učesnici sastanka izneli su primere dobre prakse inkluzivnog obrazovanja i probleme sa kojima se susreću u radu sa decom koja imaju teškoće u razvoju ili neki oblik invaliditeta. U školskoj 2013/14. godini u Pančevu je bilo pedeset troje mališana sa specifičnim razvojnim poteškoćama, dok je njih sedmoro vraćeno iz škole u vrtić.