Društvo

 

Tradicionalni Dani bundeve

PANČEVO, 26. oktobar 2010. (TV Pančevo) – Osnovna škola „Vasa Živković“ danas je tradicionalno organizovala manifestaciju „Dani bundeve“ . Gotovo svi učenici su učestvovali u ovoj manifestaciji i potrudili se da naprave kako lepe likovne radove na temu „Bundeva“ tako i razne maske od bundeve.

 

Studenti koncertom do novca za Zvezdanu

PANČEVO, 25. oktobar 2010. (TV Pančevo) – Šestogodišnja Zvezdana Jurica jedna je od petoro dece u Srbiji koja boluju od retke i opake Batenove bolesti. Do primene leka, koji je još na ispitivanju u Americi Zvezdani su neophodne terapije matičnim ćelijama u Kini. Kako bi se prikupio novac za terapiju u martu Unija studenata Pančeva organizuje humanitarni koncert 4. novembra u Kulturnom centru Pančeva.

   

Najvažniji je samopregled dojki

PANČEVO, 24. oktobar 2010. (TV Pančevo) – Svetski dan borbe protiv raka dojke obeležava se 24. oktobra. Rak dojke je najćešče maligno oboljenje kod žena, a u Srbiji svake godine oboli oko 4 hiljade žena, a njih hiljadu i po umire. Ako se karcinom dojke otkrije na vreme, procenat izlečenja je u preko 90 odsto slučajeva.

   

Zdrava ishrana za predškolce

PANČEVO, 21. oktobar 2010. (TV Pančevo) – Predškolska ustanova „Dečija radost„ sinoć je održala tribinu o zdravoj ishrani dece predškolskog uzrasta. Ovu tribinu podržali su Gradska uprava, Zavod za javno zdravlje Pančevo i Gradska biblioteka.

   

Mesec zdrave ishrane

PANČEVO, 20. oktobar 2010. (TV Pančevo) – Dom zdravlja Pančevo i preventivni centar nastavljaju sa akcijama u oktobru koji se u svetu obeležava kao mesec zdrave ishrane. Lekari Doma zdravlja posetili su danas JKP „ Vodovod i kanalizacija“ i prekontrolisali zdravlje zaposlenih.

   

Dan protiv trgovine ljudima

PANČEVO, 20. oktobar 2010. (TV Pančevo) – U Evropi se 18. oktobar obeležava kao Dan borbe protiv trgovine ljudima. Tim povodom terenska jedinica Crvenog krsta Pančevo organizovala je niz akcija.