Društvo

 

Vatrogasci „južne zone“ uvek spremni

PANČEVO, 20. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Danas je u Azotari održana vežba vatrogasnih službi tri fabrike „južne zone“ i gradske Vatrogasno-spasilačke jedinice. Vežba je u potpunosti uspela, a vatrogasci su za deset minuta uspeli da saniraju pucanje cevovoda amonijaka, a ambulantna jedinica ih je odmah zbrinula.

 

Predškolci na času o prirodi i pčelama

PANČEVO, 20. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Deca iz vrtića „Leptirić“ i „Pupoljak“ danas su na radionicama dobila mnoštvo informacija o pčelama i medu. Sekretarijat za zaštitu životne sredine, u saradnji sa „Dečjom radosti“, organizovao je predavanje o značaju prirode i odnosu između pčela i ljudi. Tom prilikom mališani su dobili bojanke i bojice, kao i ekološki rečnik.

   

Od anonimnog donatora prozori i vrata Internom odeljenju

PANČEVO, 20. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Još jedna soba na Internom odeljenju pančevačke Bolnice dobila je nova vrata i prozor. Ugrađeni su pre desetak dana zahvaljujući donatoru koji želi da ostane anoniman. Ovo je još jedan human gest pojedinca, stanovnika Pančeva, za pomoć Internom odeljenju pančevačke Bolnice, gde leže pacijenti koji boluju od bubrežnih oboljenja i bolesti krvi.

   

Red za pregled na Bazaru zdravlja

PANČEVO, 19. oktobar 2015. (TV Pančevo) – U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, ispred pančevačke Bolnice danas je održan Bazar zdravlja, u okviru koga su Pančevci mogli da urade EKG, provere šećer, gustinu kostiju i saznaju na koji način da sačuvaju i unaprede svoje zdravlje. Gost na Bazaru bila je profesor Vesna Kopitović, pokrajinska sekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, čiji sekretarijat finansira ovaj projekat.

   

U Domu zdravlja dovoljno vakcine protiv gripa

PANČEVO, 19. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Pre dvadesetak dana pančevački Dom zdravlja dobio je vakcinu protiv gripa. Stiglo je 2.900 doza i one su raspoređene po ambulantama u gradu i selima. Za sada su vakcine potrošene u ambulantama „Centar“ i „Novi svet“, dok ih u dovoljnim količinama imaju ostale ambulante. U Domu zdravlja kažu da vakcina protiv gripa može da se primi i do kraja godine.

   

Bazar zdravlja u Bolnici u ponedeljak

PANČEVO, 18. oktobar 2015. (TV Pančevo) – U pančevačkoj Bolnici, u prostorijama bivšeg restorana, sutra će biti održan Bazar zdravlja. Svi zainteresovani mogu od 10 do 14 časova da provere svoje zdravstveno stanje posetom lekarima specijalistima.