Društvo

 

Tribina o borbi protiv HIV-a

PANČEVO, 2. decembar 2010. (TV Pančevo) – Povodom svetskog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a, 1. decembra, organizacije PaO2 i Kompas organizovale su tribinu pod nazivom „HIV – AIDS: Šta činimo da sprečimo da se neko zarazi, a šta činimo da pomognemo zaraženima?“. Na tribini su govorili pored predstavnika ovih organizacija, i lekari, ali i inspektori kriminalističke policije.

 

Kamp za talente u Idvoru

PANČEVO, 2. decembar 2010. (TV Pančevo) – U Idvoru je danas potpisan Protokol o saradnji između Reginalnog centra za telente „Mihajlo Pupin“, Mesne zajednice Idvor i opštine Kovačica, čiji je cilj osnivanje kampa za darovitu decu u rodnom mestu Mihajla Pupina. Prva deca će otići u kamp na leto i moraće da plate ekonomsku cenu kampa.

   

Sa HIV-om se živi

PANČEVO, 1. decembar 2010. (TV Pančevo) – Udruženje „Kompas“ povodom 1. decembra Svetskog dana borbe protiv AIDS-a , organizovalo je promotivni štand na Korzou. Na štandu je deljen promotivni materijal o hivu i sidi, kao i prezervativi.

   

Besplatno testiranje na HIV do 3. decembra

PANČEVO, 30. novembar 2010. (TV Pančevo) – Prvog decembra obeležava se svetski dan borbe protiv AIDS-a, a tim povodom u Zavodu za javno zdravlje organizuje se akcija besplatnog testiranja na HIV. Ove godine akcija se organizuje pod sloganom „Volim druge, volim sebe“. Svi koji žele da se testiraju na HIV virus mogu to da urade do 3. decembra.

   

Prekid programa

Zbog radova u režiji TV Pančevo, emitovanje televizijskog programa biće prekinuto noćas u jedan sat posle ponoći. Program počinje u 7 h, sa emitovanjem Jutarnjeg programa.

   

Besplatno testiranje na HIV

PANČEVO, 26. novembar 2010. (TV Pančevo) – Povodom Svetskog dana borbe protiv side, koje se ove godine obeležava pod sloganom „Volim sebe, volim druge“ u Zavodu za javno zdravlje i ove godine biće organizovano besplatno testiranje na prisustvo HIV virusa u krvi. Samo ove godine, kroz savetovalište za HIV u Zavodu za javno zdravlje, testiranje je obavilo 80 osoba, a kod njih 14 je utvrđeno prisustvo virusa.