Društvo

 

Inženjerijski bataljon obeležio Dan roda

PANČEVO, 7. novembar 2015. (TV Pančevo) – Pre 150 godina u Kneževini Srbiji donet Zakon o izmeni i uređenju vojske, kojim su delovi artiljerije, koji su se bavili inženjerijskim poslovima izdvojeni u poseban rod. Ovaj dan sve inženjerijske jedinice vojske Srbije obeležavaju kao svoj Dan. Osim Dana inženjerije, pripadnici 333. inženjerijskog bataljona u Pančevu obeležili su i 65 godina od formiranja bataljona.

 

Najslabiji odziv na pregled dojke u Pančevu

PANČEVO, 6. novembar 2015. (TV Pančevo) – Podaci za skrining pregled na karcinom dojke pokazuju da se samo trideset posto žena iz Pančeva prošle godine odazvalo na ovaj pregled.Na teritoriji Vojvodine, to je najniži odziv žena na pregled, i prema rečima doktora Dušana Stojića, ti podaci su poražavajući s obzirom da je broj obolelih žena od karcinoma dojke u porastu.

   

Druženje sa lekarima u „Veverici“

PANČEVO, 5. novembar 2015. (TV Pančevo) – Kako funkcioniše rad lekara Službe hitne medicinske pomoći i sestara koje rade sa njima, ova služba pančevačkog Doma zdravlja već drugi put pokazuje mališanima pančevačkih vrtića. Posle posete vrtiću „Slavuj“ došli su sa celim sanitetom i vozilom Hitne pomoći u vrtić „Veverica“. Pored pregleda dece, lekari su se družili i razgovarali sa najmlađima, a zvuci sirene Hitne pomoći, kao i unutrašnjost vozila, izazvali su najveću pažnju mališana. Ova akcija lekara Hitne pomoći nastaviće su u svim vrtićima „Dečje radosti“ i u vrtićima po naseljenim mestima.

   

Predstavljen turistički vodič Pančeva

PANČEVO, 4. novembar 2015. (TV Pančevo) – U Gradskoj upravi predstavljen je novi turistički vodič kroz Pančevo. Namenjen je svima koji dolaze u Pančevo, jer su u njemu obuhvaćeni svi turistički sadržaji koje nudi naš Grad, od kulturno-istorijskog nasleđa do znamenitih ličnosti. Na svakoj stranici se nalazi mapa određenog lokaliteta sa znamenitostima. Ovaj turistički vodič proglašen je za najbolji u konkurenciji više od 50 organizacija iz zemlje i okruženja.

   

Kadiš na Stratištu - grobu hiljadu žrtava

PANČEVO, 4. novembar 2015. (TV Pančevo) – Jevreji Srbije danas su u spomen-kompleksu Stratište održali komemoraciju za 10 hiljada žrtava koje su nacistički okupatori pobili 1941. godine. Na mestu strašnog zločina, gde je nemačka vojna sila iz Zemuna dovozila i streljala Jevreje, Rome i Srbe, setili su se tragičnih događaja i uputili poruku da se holokaust ne može zaboraviti. Amasador Izraela, gradonačelnik Pančeva i predstavnici više jevrejskih opština i organizacija položili su i vence na spomenik Brazde.

   

Raskrsnica preglednija, stanari nezadovoljni

PANČEVO, 3. novembar 2015. (TV Pančevo) – Po rešenju gradske Komunalne inspekcije, radnici JKP-a „Zelenilo“ ukolonili su danas zelenu ogradu, rastinje i cveće koje je smetalo vozačima u Ulici kneza Mihaila Obrenovića na Tesli. To je izazvalo nezadovoljstvo građana koji žive u ovoj ulici, jer, kako kažu, oni su zasadili to rastinje i cveće još ‘60-ih godina i vodili računa o njemu sve vreme.