Društvo

 

Hitnoj pomoći potrebna hitna pomoć

PANČEVO, 27. april 2015. (TV Pančevo) – Pančevačka Služba hitne medicinske pomoći, sa sve slabijim voznim parkom i brojem zaposlenih, koji nije dovoljan za potrebe čitavog grada, teško funkcioniše. Načelnik Službe, doktor Miroslav Tepšić, kaže da bi im značila i pomoć lokalne samouprave, ali i pančevačke Bolnice, kako bi Služba mogla drugačije da se organizuje i da bi lekari bili dostupni svim Pančevcima bez čekanja.

 

Rendgen radi punom parom

PANČEVO, 23. april 2015. (TV Pančevo) – Za prva tri meseca ove godine kroz Službu za rendgen dijagnostiku pančevačkog Doma zdravlja prošlo je bezmalo 8.000 pacijenata. Liste čekanja postoje, ali na njima su jedino pacijenti kojima je potreban kontrolni pregled. Svi ostali pacijenti snimanje prolaze u kratkom roku, a softverski kvarovi, kakav se na rendgenu dogodio protekle nedelje, rešava se u roku od nekoliko sati.

   

Skrining pregledi na dijabetes u svim ambulantama

PANČEVO, 17. april 2015. (TV Pančevo) – Dijabetes je jedna od najčešćih bolesti savremenog doba. U Srbiji trenutno od šećerne bolesti boluje 670.000 ljudi. Preventivni pregledi omogućuju da se bolest otkrije u početnoj fazi, kada nije došlo do razvoja komplikacija. U svim zdravstvenim stanicama izabrani lekari obavljaju skrining preglede na dijabet.

   

Direktor Doma zdravlja: Nema tegoba zbog vode

PANČEVO, 16. april 2015. (TV Pančevo) – Direktor Doma zdravlja Pančevo dr Slobodan Ovuka rekao je u izjavi za Televiziju Pančevo da juče i danas u Domu zdravlja nije bilo pacijenata koji bi se žalili na eventualne stomačne probleme zbog vode.

   

Rak dojke vodi u Pančevu

PANČEVO, 13. april 2015. (TV Pančevo) – Da li i koliko vodimo računa o svom zdravlju? Da li se odazivamo preventivnim skrining pregledima ili idemo kod lekara samo kad nam nije dobro? Gostujući u emisiji „Lokalno globalno“, lekari iz svih relevantnih zdravstvenih službi u gradu saglasni su sa tim da, zahvaljujući mnogim preventivnim kampanjama, Pančevci sve više vode računa o svom zdravlju.

   

„Pentaksim” za svu decu

PANČEVO, 13. april 2015. (TV Pančevo) – Izmenom Pravilnika o imunizaciji Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, koji se primenjuje od 6. aprila ove godine, omogućeno je da sva deca u Srbiji imaju pravo na besplatnu kombinovanu petovalentnu vakcinu, a ne samo mališani rođeni posle 1. novembra prošle godine. U pančevački Predškolski dispanzer konačno su stigle doze petovalentne vakcine.