Društvo

 

Vojvodina traži lokalne servise

PANČEVO, 29. mart 2013. (TV Pančevo) – Na današnjoj sednici, Odbor za informisanje Skupštine AP Vojvodine većinom glasova je prihvatio zaključke i stavove koje je povodom Nacrta zakona o javnom informisanju i medijima, predložio Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.

 

„Šta je važnije – javno informisanje ili ko će da uzme pare?“

 

PANČEVO, 27. mart 2013. (TV Pančevo) – Na javnoj debati, koja je organizvana u Kragujevcu povodom Nacrta Zakona o javnom informisanju i medijima, novinari iz ovog grada, kao i iz Beograda, Pančeva i Niša, građani i političari su poručili da će odredbe ovog Zakona, koji propisuje obaveznu privatizaciju svih medija, značiti uništenje informsianja u regionima.

   

Privatizacija će dovesti do gašenja lokalnih medija ocenjuje sindikat "RTV Pančevo"

PANČEVO, 25. mart 2013. (TV Pančevo) – Sindikat “RTV Pančevo” ocenjuje da će novi Zakon o javnom informisanju dovesti do propasti i gašenja lokalnih medija. Zaposleni bi tako ostali na ulici, a najviše bi pritom izgubili građani Pančeva, jer bi ostali uskraćeni za neophodne informacije.

   

Novi Zakon o informisanju „smrt za informisanje“

PANČEVO, 22. mart 2013. (TV Pančevo) – Rukovodstvo Radio televizije Pančevo ocenjuje da će novi Zakon o javnom informisanju, ako bude prihvaćen onako kako stoji u Nacrtu koji je predložila Radna grupa, doneti propast javnog informisanja u lokalnim sredinama. Kako su na konferenciji za novinare rekli direktorka i glavni urednici, projektno finansiranje, predviđeno u Nacrtu, je potpuno nejasno, bez kriterijuma i neodrživo kada je celokupno javno informisanje građana u pitanju.

   

Smotra ovnova u Dolovu u subotu

PANČEVO, 21. mart 2013. (TV Pančevo) – Smotra najkvalitetnijih ovnova održava se u subotu, 23. marta, u organizaciji Udruženja ovčara „Banat“. Na Smotri će zaljubljenici u ovčarstvo moći da vide najbolje južnobanatske ovnove i da razmene iskustva iz oblaszi ove grane stočarstva.

   

Ministar Knežević za aferu sa mlekom optužio uvoznički lobi i domaće monopoliste

 

PANČEVO, 23. februar 2013. (TV Pančevo) – Za pravljenje afere u javnosti oko aflatoksina u mleku odgovorna su dva lobija – uvoznički, koji bi možda hteo i da nabavljamo genetski modifikovanu hranu, kao i domaći monopolisti u proizvodnji stočne hrane, rekao je ministar poljoprivrede Goran Knežević, koji je danas prisustvovao uzorkovanju u Fabrici stočne hrane „Jabuka“. A, izvršni direktor ove fabrike Nemanja Stanišić kazao je da se u proizvodnji njihove hrane već duže vreme koriste preparati koji su apsorbenti aflatoksina, tako da ga do sada nije ni bilo.