Društvo

 

I po snegu Hitna pomoć stiže do svih

PANČEVO, 5. januar 2016. (TV Pančevo) – Hitna pomoć je služba koja radi svakog dana u godini 24 sata. O tome kako im je svakoga dana na terenu malo ko razmišlja sve do trenutka kada mu zatreba pomoć i pozove 194 za pomoć. Sneg koji pada od subote uveče mnogo im otežava rad. Ako im do nekog dela grada treba pet minuta po suvom vremenu, po snegu se to vreme produžava i do 15 minuta, naveli su zaposleni u ovoj službi.

 

Pripreme za Badnji dan u punom jeku

PANČEVO, 5. januar 2016. (TV Pančevo) – Sutra je Badnji dan, pa se Pančevci uveliko pripremaju za ovaj praznik kupujući na pijaci. Ponuda je bogata, a prodavci i kupci su naveli da su cene realne i slične prošlogodišnjim. Uglavnom se kupuju badnjaci, suvo voće i riba koje ima dovoljno na pijaci, ali građani se snabdevaju i za božićnu trpezu.

   

Čistači „Higijene” danas po naseljima

PANČEVO, 5. januar 2016. (TV Pančevo) – Čistačima „Higijene”, dok su čistili sneg u naselju Tesla, kolege iz ovog javno komunalnog preduzeća donele su čaj da se osveže i okrepe. Inače, svakodnevno 50 čistača „Higijene” radi i čisti sneg s trotoara.
   

Raščišćeni svi putevi u gradu i ka selima

PANČEVO, 5. januar 2016. (TV Pančevo) – Kamioni Zimske službe JP-a „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva” rade 24 časa dnevno, a rezultat su prohodni putevi u gradu i ka selima. Prošle noći bilo je teško na putevima između Omoljice i Ivanova i „Starog Tamiša” i Dolova. Međutim, svi putevi su raščišćeni i nema većih problema u saobraćaju.
   

Putevi prohodni, saobraćaj usporen

PANČEVO, 4. januar 2016. (TV Pančevo) – U gradu i na opštinskim putevima saobraćaj se odvija usporeno, ali svi putevi su prohodni, kažu u Zimskoj službi Direkcije. Vozila „Eko-Maber inženjeringa” neprestano su na putevima prema Dolovu, Starčevu i Omoljici, gde vetar stvara snežne nanose, koji smetaju vozačima. I dalje je na snazi IV stepen dežurstva, koji podrazumeva da je u gradu angažovano pet vozila, a na opštinskim putevima dva.

   

Putevi ka selima prohodni

PANČEVO, 4. januar 2016. (TV Pančevo) – Prema svim selima saobraćaj se, posle prvog ovogodišnjeg snega, odvija normalno. Kolovoz je očišćen, a u selima javna komunalna preduzeća čiste sporedne ulice. Nema problema na putevima, a jedino je Auto-transportno preduzeće smanjilo broj polazaka ka Ivanovu.