Društvo

 

Promene u programu TV Pančeva od ponedeljka

PANČEVO, 3. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Od ponedeljka na Televiziji Pančevo startuje nova programska šema. Ovogodišnju jesenju programsku šemu odlikuju dve velike promene. Prva je da će se u saradnji sa još petnaestak televizija iz Srbije emitovati deo zajedničkog programa, koji sadrži dokumentarni i serijski program, a druga je da zbog smanjenog broja ljudi neće biti „Jutarnjeg programa“. Međutim, to ne znači da će građani ostati uskraćeni za bitne informacije u toku jutra.

 

Javna rasprava RT Vojvodine u Pančevu

PANČEVO, 1. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Tema današnje javne rasprave o programu Radio-televizije Vojvodine je bila III program Radio Novog Sada, koji emituje program na jezicima nacionalnih manjina, kao i multimedijalni servis, koji sadrži internet, društvene mreže i blogove. Zaključak učesnika je bio da i vojvođanski javni servis ne sme da postane komercijalan i da treba da se očuva visok nivo javnog informisanja.

   

Predstavom do užine u Školi „Mara Mandić“

PANČEVO, 30. septembar 2015. (TV Pančevo) – Većina učenika Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić“ nema sredstava za užinu. Kulturni centar, želeći da jednokratno pomogne, 16. oktobra će organizovati niz humanitarnih predstava „Mačak u čizmama“. Školi je potrebno 180.000 dinara za užinu do kraja polugodišta, a u akciju se uključuje i Pekarska industrija Pančevo, koja će užinu prodavati po proizvodnoj ceni.

   

Električna kolica za Davidov osmeh

PANČEVO, 30. septembar 2015. (TV Pančevo) – Zahvaljujući humanitarno-ekološkoj akciji „Čepom do osmeha“, David Vanevski iz Jabuke dobiće električna invalidska kolica. David je učenik VII razreda i ova kolica će mu omogućiti da samostalno ide i vraća se iz škole, a želja mu je da pomoću njih poseti i neka, kako kaže, brdovita mesta, koja su mu do sada bila nedostupna.

   

Vakcine protiv gripa u Domu zdravlja

PANČEVO, 30. septembar 2015. (TV Pančevo) – U pančevački Dom zdravlja stigle su vakcine protiv sezonskog gripa. Doktorka Svetlana Jovanović, pančevački koordinator za imunizaciju, rekla je za TV Pančevo da će sve doze biti distribuirane ambulantama u gradu i naseljenim mestima u narednih pet dana.

   

Specijalci za svoj dan ugostili pančevačke đake

PANČEVO, 29. septembar 2015. (TV Pančevo) – Pančevački specijalci iz kasarne „Rastko Nemanjić“ proslavili su svoj dan. Osim uobičajenih nagrada i obraćanja sa govornice, ovom prilikom organizovan je i “otvoreni dan” za decu iz vrtića i pančevačkih škola. I pored toga što je loše vreme sprečilo pokazne vežbe, oduševljenje je izazvao i defile i izložba naoružanja.