Društvo

 

Prvih 5 godina PEK "SOKO"

PANČEVO, 30. januar 2010, (TV Pančevo) - Planinarsko-ekološki klub "SOKO" proslavio je 5 godina od osnivanja. Oni su sinoć u Domu vojske, u okviru obeležavanja ovog jubileja, predstavili prvi broj časopisa pod nazivom „Soha nebeska“ i prikazali film sa najzanimljivijih akcija.

 

Sveti Sava obeležen u školama

PANČEVO, 27. januar 2010. (TV Pančevo) - Školsku slavu Sveti Sava svečano su obeležile osnovne i srednje škole u Pančevu. U skoro svim školama organizovane su svečanosti, dok je OŠ "Sveti Sava" čitavu sedmicu posvetila srpskom prosvetitelju nizom aktivnosti, jer je 27. januar zvanično i slava ove škole.
   

Seminar za prosvetare

PANČEVO, 23. januar 2010. (TV Pančevo) - Početkom ove školske godine usvojen je novi Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. On je doneo i brojne izmene u radu sa učenicima, ali prosvetni radnici nisu bili u mogućnosti da se na vreme pripreme za njegovu primenu. Jedan od načina da se zaposleni u školama brzo i efikasno edukuju o primeni novog zakona jesu i akreditovani seminari. Jedan od njih je održan u Osnovnoj školi „Miroslav Mika Antić“.

   

Zemljotres u Crnoj Gori

NIKŠIĆ, 16. januar, 2010. (Fonet) - Seizmološki zavod Crne Gore registrovao je jutros zemljotres srednje jačine sa epicentrom 20 kilometara južno od Nikšića

   

Dan vozača - 15. januar

Danas se u Srbiji obeležava Dan vozača i automehaničara. U Pančevu je ovaj dan obeležen takmičenjem u poznavanju pravila u saobraćaju.

   

71 osoba preminula od novog gripa

BEOGRAD, 13. januar 2010. (FoNet) - U Srbiji su, zaključno sa 12.januarom, potvrđena 674 slučaja obolevanja od gripa izazvanog novim tipom virusa A (H1N1), dok je 71 lice preminulo, saopštila je Nacionalna referentna laboratorija za respiratorne viruse Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak".