Društvo

 

Dokumentarni film Pančevaca o azilantima

PANČEVO, 30. novembar 2013. (TV Pančevo) – Azilanti, uglavnom iz Avganistana, Pakistana i Sirije, uzburkali su Srbiju ove nedelje. Suprotstavljanje dela stanovništva njihovom udomljavanju, uglavnom kratkotrajnom, koje traje već duže vreme, na kraju je eskaliralo paljenjem baraka u Obrenovcu. Žestoke rasprave su se nastavile i u javnosti i preko društvenih mreža. Pančevo do sada nije imalo priliku da se pokaže. Sudeći prema onima koje smo mi pitali, možda ne bi bilo problema. Iskustva sa njima je imalo nekoliko Pančevaca koji snimaju dokumentarni film o azilantima u Srbiji.

 

Pripadnici Vojske Srbije protiv pirata u Somaliji

PANČEVO, 25. novembar 2013. (TV Pančevo) – Autonomni tim za zaštitu brodova od pirata sa 12 obučenih specijalaca Vojske Srbije će u sastavu vojne misije Evropske unije kod obala Somalije čuvati brodove od pirata. Danas su ih u Pančevu put Džibutija, gde će se ukrcati na brod „Karolina skan“, ispratili načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, komandant Specijalne brigade Ilija Todorov i drugi oficiri.

   

Pohvale komandanta pančevačkom Inženjerijskom bataljonu

PANČEVO, 6. novembar 2013. (TV Pančevo) – Šesti novembar, Dan inženjerije vojske Srbije, obeležen je i u Kasarni „Aerodrom“ u Pančevu, gde se nalazi Komanda 333. inženjerijskog bataljona. Ovaj dan uveden je zbog toga što je 6. novembra 1864. godine u Kneževini Srbiji donet Zakon o izmeni i uređenju vojske, kojim su delovi artiljerije, koji su se bavili inženjerijskim poslovima izdvojeni u poseban rod.

   

Novi medijski zakoni uništavaju informisanje po Srbiji

PANČEVO, 3. novembar 2013. (TV Pančevo) – Više medijskih udruženja i televizijskih stanica juče su na zajedničkoj konferenciji za novinare tražili da se iz procedure povuku dva medijska zakona, prvenstveno zato što su nacrti pripremani bez učešća svih koji su zainteresovani. Studio B traži i smenu pomoćnika ministra kulture i informisanja Saše Mirkovića. Organizacija „Kragujevačka inicijativa“, čiji je član i RTV Pančevo, insistirala je ponovo da se dopusti mogućnost formiranja javnih regionalnih servisa, jer to je jedini način da se u Srbiji očuva informisanje ljudi u lokalnim sredinama.

   

Novi podoficiri promovisani pred ministrom odbrane

PANČEVO, 19. oktobar 2013. (TV Pančevo) – Ministar odbrane Nebojša Rodić danas je u Kasarni „Stevica Jovanović“ pozdravio nove podoficire Vojske Srbije. Čin vodnika je dobilo 165 polaznika, posle šestomesečne obuke.

   

Da li će nestati lokalni mediji?

PANČEVO, 18. oktobar 2013. (TV Pančevo) – U gradskoj Skupštini u Kragujevcu u organizaciji Ministarstva kulture održana je Javna rasprava o Nacrtima Zakona o elektronskim medijima i Zakona o javnim medijskim servisima. Većina učesnika Javne rasprave je ocenila da su nacrti doneti u nedemokratskoj proceduri, da sadrže neustavne odredbe i ne poštuju rešenja iz ranije donete Medijske strategije.