Društvo

 

Ko uvodi medijski mrak u Srbiji?

PANČEVO, 21. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Građanska akcija Pančevo u saradnji sa Domom omladine organizovala je u Apolu tribinu „Ko uvodi medijski mrak u Srbiji?“. Na tribini su govorili Dragoljub Petrović, novinar dnevnog lista „Danas“ i Nenad Živković, koji su medijsku situaciju u Srbiji ocenili kao lošu. Jedna od tema bila je prestanak emitovanja emisija „Sarapin problem“ i „Utisak nedelje“.

 

Glogonjke brinu o svom zdravlju

PANČEVO, 18. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Da se može brinuti o sopstvenom zdravlju, potvrđuju žene iz Glogonja. Udruženje žena iz ovog sela organizovalo je lekarski pregled na kome je pregledano više od dvadeset žena. Sa ovakvim vidom saradnje stručnjaci Doma zdravlja i žene iz Glogonja će nastaviti.

   

Skrining pregled kao preventiva

PANČEVO, 18. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Ministarstvo zdravlja od februara sprovodi skrining preglede za karcinom dojke, čemu su se priključili Dom zdravlja i Opšta bolnica. Skriningu se odazvalo više od 3.500 žena. Do sada je pregledano 1.300 žena, koje su bez čekanja obavile skrining na karcinom dojke.

   

Do skenera bez liste čekanja

PANČEVO, 17. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Na pregled skenerom u pančevačkoj Opštoj bolnici sada se čeka najviše mesec dana, jer radi više radiologa. Zakazivanje je i dalje potrebno, a prednost prilikom pregleda imaju urgentni i hitni slučajevi.

   

Zdravi sokovi pančevačke dece povodom Svetskog dana hrane

PANČEVO, 16. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Danas je Svetski dan hrane, koji se obeležava u više od 150 zemalja u celom svetu. Pančevački vrtići i škole pridružili su se obeležavanju ovog dana organizovanjem radionica o zdravoj i pravilnoj ishrani. Mališani su uz pomoć svojih vaspitača i nastavnika pripremali zdrave sokove od svežeg voća i povrća.

   

Advokati ne prekidaju štrajk

PANČEVO, 13. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Ministarstvo pravde Srbije objavilo je danas tekst postignutog dogovora čija je peta tačka konstatacija da se ovim dogovorom prekida obustava rada advokata. Advokatska komora Srbije, odnosno predsednik Dragoljub Đorđević, u otvorenom pismu ocenio je da navodi o postignutom dogovoru nisu tačni, i da predstavljaju dezinformaciju. Članica upravnog odbora Advokatske komore Srbije Biljana Bjeletić potvrdila je da su advokati Srbije i dalje u protestu.