Društvo

 

Božić - vreme mira i praštanja

PANČEVO, 7. januar 2018. (TV Pančevo) – Božić je najradosniji hrišćanski praznik koji slavi rođenje Isusa Hrista. To je praznik rođenja novog života, dece i roditeljstva i kao takav obeležava se najlepšim verskim običajima.

 

Sušec: Srećan Božić svim građanima Pančeva

PANČEVO, 6. januar 2018. (TV Pančevo) – Srpska napredna stranka čestita građanima Pančeva Badnji dan i Božić i želi svima radosne i srećne božićne praznike.

   

Božićna čestitka gradonačelnika i predsednika Skupštine

PANČEVO, 6. januar 2018. (TV Pančevo) – Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i predsednik Skupštine grada Pančeva Tigran Kiš svim građankama i građanima koji Božić slave po julijanskom kalendaru čestitaju najradosniji hrišćanski praznik.

   

Sve spremno za korinđaše

PANČEVO, 6. januar 2018. (TV Pančevo) – Pravoslavni vernici koji danas proslavljaju Badnji dani, po starom običaju, unose badnjak u svoj dom. Oni koji žive u gradu badnjak su mogli kupiti na Zelenoj pijaci po ceni od 30 do 300 dinara. Najviše tražena robe ove subote bile su smokve, suve šljive i orasi u ljusci.

   

Uoči Božića

PANČEVO, 6. januar 2018. (TV Pančevo) – Dan uoči Božića, 6. januar, zove se Badnji dan. Naziv je dobio po tome jer se toga dana seče badnjak i unosi u kuću. Sa ovim danom već počinje božićno slavlje. Čim svane, loži se vatra i pristavlja se uz nju pečenica. Žene u kući mese božićne kolače, torte, pripremaju trpezu za Božić.

   

U Pančevu nema malih boginja

PANČEVO, 5. januar 2018. (TV Pančevo) – Male boginje, bolest koja je vakcinacijom bila iskorenjena, ponovo su se krajem prošle godine pojavile u Srbiji i odnele nekoliko života, dok je u Vojvodini proglašena epidemija malih boginja. U Pančevu nema obolelih od malih boginja.