Društvo

 

Međunarodni dan prve pomoći

PANČEVO, 14. septembar 2017. (TV Pančevo) – Međunarodni dan pružanja prve pomoći obeležava se u septembru. Načelnik Službe Hitne pomoći Miroslav Tepšić ističe da je obaveza svih zdarvstvenih radnika da što više ljudi obuči u pružanju prve pomoći jer to često spasava život povređenom dok Hitna pomoć ne stigne.

 

Besplatni preventivni pregledi za sve građane

PANČEVO, 14. septembar 2017. (TV Pančevo) – Po odluci Ministarastva zdravlja, jednom mesečno obavljaće se besplatni preventivni pregledi za sve građane sa ili bez zdravstvene knjižice.

   

Radne navike - proces koji se uči godinama

PANČEVO, 13. septembar 2017. (TV Pančevo) – Stvaranje radnih navika kod dece je proces koji se uči godinama, kažu stručnjaci. Sa prvim danima škole ne treba od deteta tražiti da domaći uradi perfektno, ne treba mu cepati listove, jer mu na taj način ubijamo volju za učenjem, saveti su psihologa Nikole Atanackovića.

   

Rekonstrukcija spomenika crvenoarmejcima

PANČEVO, 13. septembar 2017. (TV Pančevo) – Spomenik crvenoarmejcima, koji se nalazi na pružnom prelazu u Vojlovici, počeo je da se obnavlja. Kompletna restauracija i konzervacija biće završene do kraja septembra. Vrednost radova je 650 hiljada dinara, a finasira ih Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

   

Donacija Gerontološkom centru vredna 100.000 evra

PANČEVO, 13. septembar 2017. (TV Pančevo) – Zahvaljujući donaciji iz Nemačke, Gerontološki centar iz Pančeva dobio je 40 električnih hidrauličkih kreveta sa dušecima i natkasnama, kaučeve kao i druga pomagala. Zahvaljujući donaciji čija je vrednost oko 100 hiljada evra, korisnici Gerontološkog centra imaće bolje uslove za stanovanje i lečenje.

   

Linija 14 saobraća starom trasom

PANČEVO, 13. septembar 2017. (TV Pančevo) – Gradska linija broj 14, od srede, 13. septembra, ponovo saobraća starom trasom, do ulice Svetog Save. To znači da su ponovo u funkciji dva stajališta u Ulici Moše Pijade, i stajalište ispred broja 135 u Ulici Stevana Šupljikca. Na zahtev korisnika iz Kačareva, ATP je izmestio i stajališta u Ulici Dimitrija Tucovića kod starog mlina. Stajališta su izmeštena ispred kućnog broja 121, bliže Buvljaku, i železničkoj stanici.