Društvo

 

Pedijatri i ginekolozi u naseljenim mestima

PANČEVO, 31. avgust 2018. (TV Pančevo) – Projekat "Pedijatri i ginekolozi u naseljenim mestima", program zdravstveno-vaspitnog rada Dom zdravlja koji se sprovodi od 2013. godine, nastavlja se i ove godine, zahvaljujući novcu koji je izdvojen iz gradskog budžeta.

 

Služba za transfuziju ubuduće i banka krvi

PANČEVO, 29. avgust 2018. (TV Pančevo) – Od 1. septembra pančevačka Služba za transfuziju krvi postaje banka krvi, jer će pokrajnskina Zavod za transfuziju krvi biti jedina ustanova koja će na terenu prikupljati krv od dobrovoljnih davaoca. Ovo je urađeno kako bi se u skladu sa novim Zakonom o transfuziološkoj medicini poboljšala, precizila i uskladila zakonska regulativa sa standardima Evropske unije.

   

U subotu otvaranje 19. "Dolovačke štrudlijade"

PANČEVO, 28. avgust 2018. (TV Pančevo) – U subotu od 9 i 30 svečano će biti otvorena 19. Dolovačka štrudlijada. Tim povodom na korzou 28., 29. i 30. avgusta promovisaće se ovaj brend.

   

Povećan broj pacijenata kod dermatologa

PANČEVO, 28. avgust 2018. (TV Pančevo) – Povećan broj pacijenta koji su posle pregleda dermatologa upućeni na otklanjanje mladeža ili tumora kože u Opštoj bolnci.Lekari posebno savetuju oprez prilikom izlaganja suncu osobama sa puno mladeža.

   

Crkva u Uzdinu - spomenik kulture od izuzetnog značaja

PANČEVO, 27. avgust 2018. (TV Pančevo) – Opština Kovačica ima osam sela, a u jednom od njih nalazi se najveći rumunski hram u Vojvodini. U pitanju je Uzdin, koji Sveti hram posvećen Svetom Georgiju krasi još od početka 19. veka.

   

Zahlađenje utiče i na hronične bolesnike

PANČEVO, 27. avgust 2018. (TV Pančevo) – Još jedno naglo zahlađenje i temperatura od samo 15 stepeni i kod zdravih osoba može da prouzrokuje tegobe među kojima su najčešće glavobolja, nesanica, skok krvnog pritiska i druge tegobe. Uvek kada su nagle promene vremena u Službi Hitne pomoći bude dosta posla, jer promene utiču i na hronične bolesnike.