Društvo

 

Obeležavanje Dana pobede nad fašizmom

PANČEVO, 10. maj 2018. (TV Pančevo) – U Pančevu je i ove godine obeležen Dan pobede nad fašizmom, 9. maj, između ostalog i priredbom ispred Muzičke škole, u organizaciji udruženja Romaška, na kojoj su nastupile Mažoretkinje Pančeva i Kulturno-umetničko društvo “Stanko Paunović”.

 

Predavanje povodom Svetskog dana ptica

PANČEVO, 10. maj 2018. (TV Pančevo) – Povodom Svetskog dana ptica u Zmaj Jovinoj školi upriličeno je predavanje o ovim životinjama, kako bi se deci približila ova tema.

   

Zakazivanje pregleda putem sajta Doma zdravlja

PANČEVO, 9. maj 2018. (TV Pančevo) – Početkom maja u Domu zdravlja uvedena je još jedna mogućnost zakazivanja pregleda. Zakazivanje pregleda kod izabranog lekara pacijenti pored zakazivanja u samoj ambulanti i putem kol centra sada mogu da obave i putem interneta, tj. sajta Doma zdravlja.

   

Sećanje na žrtve fašizma

PANČEVO, 9. maj 2018. (TV Pančevo) – U Pančevu je i ove godine obeležen Dan pobede nad fašizmom. Na spomen-obeležju palim borcima u gradskom parku položeni su venci. Svake godine obeležavanju ovog datuma pridaje se sve veći značaj i priključuje se sve više udruženja. Nemanja Rotar, gradski većnik zadužen za kulturu, rekao je da ne smemo zaboraviti našu prošlost i da se uvek moramo ponositi njome.

   

Dijabetes tipa 2 u ekspanziji

PANČEVO, 8. maj 2018. (TV Pančevo) – Jedno od najčešćih oboljenja koje nam donosi savremeni način života svakako je dijabetes. Razlozi za nastanak ovog oboljenja su različiti: od naslednih faktora, preko neredovne ishrane do nagomilanog stresa. Nažalost, od ove bolesti u sve većem broju oboljeva i mlada populacija.

   

“Uz malu pomoć prijatelja”

PANČEVO 7. maj 2018. (TV Pančevo) - Cilj projekta “Uz malu pomoć prijatelja” je intersektorska podrška školama, porodicama i deci iz 10 škola sa teritorije Grada Pančeva i iz Doma Spomenak, u kojima su učenci iz različitih razloga u riziku od napuštanja osnovnog obrazovanja.