Društvo

 

Do donorske kartice i u domovima zdravlja

PANČEVO, 8. jul 2018. (TV Pančevo) – Srbija se nalazi na samom dnu lestvice po broju građana koji imaju donorske kartice. I dalje je to ispod 5 donora na milion stanovnika, dok se u Evropi taj broj povećava. Sugrađani koji žele da dobiju donorske kartice treba da se obrate izabaranom lekaru u svojoj ambulanti. Nažalost, od početka godine donorsku karticu potpisale su samo tri osobe iz Pančeva.

 

"Dani suncokreta" na Vajfertovom trgu

PANČEVO, 7. jul 2018. (TV Pančevo) – Na trgu Đorđa Vajferta, 7. jula s početkom u 10 časova otvorena je prva pančevačka pčelarska manifestacija "Dani Suncokreta". Na manifestaciji su sugrađani imali priliku da kupe med, kao i druge pčelinje proizvode.

   

"Zelenilo" i Pančevci za Aleksu! Humanitarna akcija i sutra!

PANČEVO, 7. jul 2018. (TV Pančevo) – Radnici "Zelenila" organizovali su humanitarnu akciju na pančevačkoj pijaci za pomoć dvanaestogodišnjem Aleksi Kneževiću, kome je potrebno 1000 evra za analizu krvi u Španiji. Sutra od 8 do 12 časova akcija se održava na Robnoj pijaci "Aerodrom".

   

Groznica Zapadnog Nila potvrđena u Pančevu

PANČEVO, 5. jul 2018. (TV Pančevo) – Na teritoriji Južnog Banata laboratorijski su dokazana četiri slučaja groznice Zapadnog Nila. Tri pacijenta i dalje se nalaze na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice a jedan pacijent otpušen je na kućno lečnje. Dva pacijenta su sa teritorije grada Pančeva, po jedan iz Starčeva i Kovina.

   

Proglašenje najlepše bašte Pančeva 6. jula

PANČEVO, 5. jul 2018. (TV Pančevo) – JKP „Zelenilo“ i ove godine organizuje izbor za najlepšu baštu i balkon u našem gradu. Ovih dana ekipa iz Zelenila obilazila je prijavljene Pančevce kako bi u petak. 6 jula u Narodenoj bašti proglasili pobednike sa najlepštim baštama i balkonima.

   

Pčelarski "Dani suncokreta" 7. jula

PANČEVO, 5. jul 2018. (TV Pančevo) – Pčelarski "Dani suncokreta" u organizaciji Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine, Grada Pančeva i Društva pčelara Pančeva održaće se prvi put 7. jula od 10 časova na Trgu Đorđa Vajferta u Pančevu.