Društvo

 

Problem sa pritiskom i kod sugrađana sa Strelišta

PANČEVO, 6. februar 2016. (TV Pančevo) – Preventivni centar Doma zdravlja i MZ „Strelište” ove subote organizovali su preventivne preglede za stanovnike ovog dela grada. Odziv sugrađana bio je veoma dobar, u toku prepodneva 135 žitelja ovog naselja došlo je da proveri zdravstveno stanje. Bilo je i pacijenata kod kojih je otkriven visok krvni pritisak, pa su odmah upućivani kod svog izabranog lekara.

 

Škola ‒ vaspitna ustanova, ne modna pista

PANČEVO, 6. februar 2016. (TV Pančevo) – Primereno oblačenje u školi podjedanko važi za đake, koji tako reprezentativno predstavljaju sebe i svoju školu, ali i nastavnike, koji treba da pruže primer deci. U školama ne postoji kodeks na državnom nivou koji bi regulisao pravila pristojnog odevanja u školi, te škole same donose mere kojima kažnjavaju đake koji ponekad zaborave da kratkim majicama ili dugačkim noktima nije mesto u školi.

   

Meso u južnom Banatu bezbedno

PANČEVO, 6. februar 2016. (TV Pančevo) – Iz Veterinarske inspekcije Republike Srbije poručuju da nije bilo prijava trovanja mesom i bilo kakvih infekcija ljudi u Južnobanatskom okrugu. Da bi građani bili sigurni da je meso ispravno, Zoran Ivanović, načelnik Veterinarske inspekcije, savetuje da se ovi proizvodi kupuju isključivo u registrovanim objektima.

   

Ili skupština stanara ili prinudna uprava

PANČEVO, 6. februar 2016. (TV Pančevo) – Poslanici republičke Skupštine uskoro bi trebalo da raspravljaju o novom Zakonu o stanovanju. Njime nisu predviđene nove obaveze za građane, ali će svaka zgrada imati obavezu da formira skupštinu stanara i odabere upravnika. Ukoliko to ne učini, lokalna samouprava moći će da imenuje profesionalnog upravnika, koji će o trošku stanara voditi računa o održavanju zgrade.

   

Boravak – spas za roditelje

PANČEVO, 5. februar 2016. (TV Pančevo) – Dnevni boravak u Osnovnoj školi „Đura Jakšić” pohađa 38 učenika prvog i drugog razreda. Deca u boravku rade domaće zadatke, igraju se i druže, a zahvaljujući saradnji škola s Predškolskom ustanovom „Dečja radost”, mališani u boravku doručkuju i ručaju. Zaposleni u „Đurinoj” školi istakli su da je dnevni boravak spas za mnoge roditelje.
   

Redovnim pregledima protiv raka

PANČEVO, 4. februar 2016. (TV Pančevo) – Svetski dan borbe protiv raka, 4. februar, ove godine obeležava se pod sloganom „Mi možemo. Ja mogu” i podseća kako pojedinac i zajednica mogu da doprinesu da se broj obolelih od raka smanji. Podaci pokazuju da rapidno raste broj obolelih žena od raka pluća, a u Pančevu je registrovano više žena koje su umrle od malignog tumora pluća nego dojke.