Društvo

 

Makedonski jezik kao službeni

PANČEVO, 12. februar 2011. (TV Pančevo) – Na današnjoj sednici Makedonskog Nacionalnog saveta, koji je održan u Pančevu, usvojena je odluka o formiranju Zavoda za kulturu Makedonaca u Vojvodini i formiranju informativnog centra Makedonaca u Srbiji.

 

Šest godina Planinarskog društva „Soko“

PANČEVO, 11. februar 2011. (TV Pančevo) – Planinarsko – ekološki klub „Soko“ proslavio je svečano šestogodišnjicu svog postojanja. Tom prilikom upriličena je i projekcija filma koji prati rad ovog kluba od početka pa do danas.

   

Zbirke zadataka u prodaji

PANČEVO, 04. februar 2011. (TV Pančevo) – Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović izjavio je da su od danas u prodaji zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i matematike za polaganje završnog ispita učenika osnovnih škola za školsku 2010-2011. godinu.

   

Nove vozačke dozvole

PANČEVO, 28. januar 2011. (TV Pančevo) – Pančevačka policija obaveštava građane da će se vozačke dozvole od prvog februara izdavati u zgradi starog SUP-a koja se nalazi u ulici Miloša Obrenovića.

   

Susret Nacionalnih saveta Makedonaca i Albanaca

PANČEVO, 28. januar 2011. (TV Pančevo) – Delegacije albanskog nacionalnog saveta Srbije i OEBS-a posetile su danas Pančevo i sastale se sa predstavnicima Nacionalnog saveta Makedonaca. Susret u restoranu „Vetrenjača“ bio je prilika da Albanci koji su prošle godine osnovali svoj Savet u Srbiji čuja iskustva od Makedonskog saveta u Srbiji.

   

Svetosavski bal

PANČEVO, 27. januar 2011. (TV Pančevo) – Večeras je održan po Svetosavki bal u KUD „Petefi Šandor“. Ova radicionalna manifestacija održavala se redovno sredinom prošlog veka, a pre 4 godine ponovo je oživljena.