Društvo

 

I Kačarevcima visok pritisak

PANČEVO, 23. decembar 2015. (TV Pančevo) – U Kačarevu je danas održana akcija preventivnih pregleda. Organizator akcije je Centar za prevenciju Doma zdravlja iz Pančeva. Odziv meštana Kačareva bio je dobar, a lekari su savetovali Kačarevce šta im je činiti kako bi poboljšali zdravstveno stanje.

 

Nadbiskup Hočevar: Obogaćujmo jedni druge

PANČEVO, 23. decembar 2015. (TV Pančevo) – Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar poručio je u Božićnoj poslanici da kultura naših međusobnih odnosa nije u tome da jedni druge potčinjavamo, nego da jedni druge obogaćujemo.

   

„Slavuj” i „Bajka” na novogodišnjoj priredbi

PANČEVO, 23. decembar 2015. (TV Pančevo) – Vrtići „Slavuj” i „Bajka” na Kotežu priredili su danas novogodišnju predstavu „Deca za decu”. Mališani su recitovali i pevali svojim drugarima, a u holu Mesne zajednice, gde je i održana predstava, otvorena je izložba radova dece iz ovih vrtića.

   

Obeleženo 20 godina rada „New English School”

PANČEVO, 22. decembar 2015. (TV Pančevo) – Deca nižih razreda Škole stranih jezika „New English School” priredila su novogodišnji program u MZ-u Kotež i tom prilikom dobila novogodišnje paketiće. Ovom priredbom obeleženo je 20 godina rada škole.
   

Podrška obrazovanju osoba sa teškoćama u razvoju

PANČEVO, 21. decembar 2015. (TV Pančevo) – Sa kakvim teškoćama i barijerama se suočavaju deca sa mentalnim invaliditetom pri ostvarivanju svojih prava, bila je tema okruglog stola koji je održan Pančevu. Moguća rešenja problema dostupnosti obrazovanja za decu sa teškoćama u razvoju, koja su smeštena u institucije, predočile su predstavnice Inicijative za prava osoba sa mentalnim invaliditetom, Inicijative za inkluziju „VelikiMali” i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

   

Cvetni aranžmani ‒ novogodišnja dekoracija

PANČEVO, 21. decembar 2015. (TV Pančevo) – Učenici II i III razreda Cvećarsko-vrtlarskog smera u Poljoprivrednoj školi „Josif Pančić” napravili su danas svoje prve cvetne aranžmane. Oni u okviru predmeta Cvećarstvo uče i dekoraciju, tako da su sa profesorkom Jasminom Dimitrijević napravili aranžmane za novogodišnje praznike.