Društvo

 

Najbolji kompjuterski konstruktori na takmičenju u Pančevu

PANČEVO, 13. april 2016. (TV Pančevo) – Nakon takmičenja u kompjuterskom upravljanju, učenici tehničkih škola danas su se, u Mašinskoj školi u Pančevu, takmičili u kompjuterskom kontruisanju. U pitanju je regionalno takmičenje, gde su svoje znanje pokazali učenici škola iz Vojvodine. Takmičili su se u tri discipline, mehanike i statike, računarske grafike i 3D modelovanja.

 

Svetski dan Roma u Pančevu

PANČEVO, 12. april 2016. (TV Pančevo) – Svetski dan Roma obeležen je u Gradskoj biblioteci. Romskom muzikom, glumom i recitacijama na romskom jeziku đaka osnovnih škola iz Pančeva, Romi su podsetili na svoju kulturu i jezik, ali i na probleme sa kojima se u društvu susreću. Dan Roma, organizovalo je Udruženje građana “Impuls”, uz podršku Grada Pančeva.

   

Kačarevci primenjuju savete lekara

PANČEVO, 12. april 2016. (TV Pančevo) – Više desetina Kačarevaca odazvalo se pozivu na preventivne preglede, koje su organizovali Preventivni centar Doma zdravlja i Zavod za javno zdravlje. Rezultati pregleda su pokazali da Kačarevci vode računa o svom zdravlju i da primenjuju savete koje dobijaju od lekara.

   

Predavanje o ekologiji učenicima škole u Jabuci

PANČEVO, 11. april 2016. (TV Pančevo) – Predstavnici Sekretarijata za zaštitu životne sredine i ,,Higijene,, posetili su Jabuku, gde su učenicima Osnovne škole ,,Goce Delčev,, i seoskim aktivistima govorili o značaju očuvanja životne sredine, pravilnog odlaganja otpada, a predstavili su i akcije u narednom periodu.

   

Preventivni pregledi i za žitelje Kovačice

PANČEVO, 11. april 2016. (TV Pančevo) – Preventivni centar pančevačkog Doma zdravlja i Zavod za javno zdravlje Pančeva u saradnji sa Unijom penzionera, po prvi put organizovalo preventivne preglede u Kovačici. Više od 60 žitelja Kovačice obavilo je pregled i proverilo svoje zdravstveno stanje.

   

Setva šećerne repe u Crepajačkom ataru u punom jeku

PANČEVO, 11. april 2016. (TV Pančevo) – U Kovačičkom ataru, kao i u Pančevačkom, u toku je setva ratarskih kultura. Setva šećerne repe je prvo obavljena, a Pera Milošev, poljoprivrednik iz Crepaje obavio je uspešno ovaj posao. Od ,,slatkog korena,, je najveća zarada, pa je to razlog što Crepajci rado seju šećernu repu.