Društvo

 

Radi Savetovalište za dijabetes

PANČEVO, 28. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Suština rada Savetovališta za dijabet, koje je nedavno otvoreno u Domu zdravlja, jeste rano otkrivanje i dijagnostikovanje šećerne bolesti. Proteklog meseca više od dvadeset pacijenata je posetilo Savetovališe, a načelnica Opšte medicine dr Svetlana Rogožarski kaže da je to dobar početak i da ljudi treba da dolaze da urade skrining pregled na dijabet. Savetovalište za dijabet je i uvod u formiranje registra za dijabetičare, kojeg do sada nije bilo.

 

Venci na spomenik Goce Delčevu

 

PANČEVO, 23. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Polaganjem venaca na spomenik Goce Delčevu i prigodnim programom u Osnovnoj školi, u Jabuci je obeležen Dan ustanka i Dan revolucionarne borbe makedonskog naroda. Vence su položili predstavnici makedonske zajednice i ambasade Makedonije u Srbiji. Proslavu su uveličali učenici škole, članovi recitatorske sekcije i mešovito inkluzivni hor “Srce u Jabuci”.

   

Preventivni pregled dojke u "Vodovodu"

PANČEVO, 23. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Preventivni centar Doma zdravlja povodom Svetskog dana borbe protiv karcinoma dojke, organizovao je u “Vodovodu” preventivne preglede. Rak dojke je najčešće zloćudni tumor kod žena u Srbiji. Od ove bolesti godišnje oboli oko 4000 žena, dok 1600 njih i umre.

   

Glogonjci proverili zdravlje

PANČEVO, 22. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Saveti za zdravstvo Srpske napredne stranke Pančeva i Beograda zajedno su organizovali preventivne preglede za meštane Glogonja. Njih 133 iskoristilo je priliku da proveri svoje zdravstveno stanje, a iz stranke najavljuju nastavak saradnje pančevačkog i beogradskog odbora. Predsednik Saveta za zdravstvo u pančevačkom odboru Srpske napredne stranke dr Slobodan Ovuka rekao je u Glogonju da će sličnih akcija u narednom periodu biti više, kako bi mnogi mogli da iskoriste akcije za obavljanje preventivnog pregleda.

   

Vatrogasci „južne zone“ uvek spremni

PANČEVO, 20. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Danas je u Azotari održana vežba vatrogasnih službi tri fabrike „južne zone“ i gradske Vatrogasno-spasilačke jedinice. Vežba je u potpunosti uspela, a vatrogasci su za deset minuta uspeli da saniraju pucanje cevovoda amonijaka, a ambulantna jedinica ih je odmah zbrinula.

   

Predškolci na času o prirodi i pčelama

PANČEVO, 20. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Deca iz vrtića „Leptirić“ i „Pupoljak“ danas su na radionicama dobila mnoštvo informacija o pčelama i medu. Sekretarijat za zaštitu životne sredine, u saradnji sa „Dečjom radosti“, organizovao je predavanje o značaju prirode i odnosu između pčela i ljudi. Tom prilikom mališani su dobili bojanke i bojice, kao i ekološki rečnik.