Društvo

 

Besplatni kursevi makedonskog jezika

PANČEVO, 25. mart 2011. (TV Pančevo) – Makedonski Nacionalni savet, četiri godine od pokretanja projekta besplatnih kurseva makedonskog jezika, realizovanih u mnogim gradovima, stigao i do Beograda. Krajnji cilj projekta je uvođenje predmeta „Makedonski jezik sa osnovama makedonske kulture“ u osnovne škole već od naredne školske godine.

 

Sat sa 2 na 3

PANČEVO, 25. mart 2011. (TV Pančevo) – Letnje računanje vremena u Evropi počinje u noći između subote i nedelje između 26. i 27. marta. Časovnike u 2 sata treba pomeriti jedan sat unapred, na 3 sata.

   

Jevrejska opština obeležila Purim

PANČEVO, 20. mart 2011. (TV Pančevo) – Jevrejska zajednica obeležila je danas praznik Purim koji se slavi u spomen čudesnog spasenja Jevreja iz persijskog ropstva. Ovo je radostan praznik i posebno se posvećuje deci. Jevreji koji žive u Pančevu svoj praznik su proslavili na zajedničkoj večeri u prostorijama KUD-a „Petefi Šandor“.

   

Redovnim pregledima protiv raka grlića materice

PANČEVO, 19. mart 2011. (TV Pančevo) – Udruženje za borbu protiv raka organizovalo je u Maloj sali Gradske uprave tribinu o raku grlića materice. O tome šta je i kako izgleda karcinom grlića materice, kako nastaje i kako ga otkriti na vreme pričao je ginekolog Goran Zdravković.

   

Edukacija o ranom otkrivanju raka prostate

PANČEVO, 17. mart 2011. (TV Pančevo) – Odbor za zdravstvo pančevačke Demokratske stranke na inicijativu članova Društva za borbu protiv raka, organizovao je predavanje na temu ranog otkrivanja raka prostate. Kako je i za ovu bolest jako važno da se otkrije na vreme, doktori Sonja Vjetrov i Goran Teofilović su večeras na predavanju istakli da muškarci treba da potraže pomoć lekara ukoliko imaju bilo kakve tegobe.

   

Planetarijum u Gimnaziji

PANČEVO, 17. mart 2011. (TV Pančevo) – Pančevačko astronomsko udruženje „Milutin Milanković“ obeležava četiri godine postojanja. Tim povodom, za učenike gimnazije „Uroš Predić“ organizovali su predavanja o astronomiji, a doneli su i Planetarijum koji im je omogućio da uz odgovarajuće predavanje, dožive svemir kao da su bili u njemu.