Društvo

 

Završen prvi projekat za Interno odeljenje

PANČEVO, 4. jul 2014. (TV Pančevo) – Pančevačka Bolnica uspela je, za sada, da stigne do para za projekat rekonstrukcije Internog odeljenja. Ali, Pokrajina neće ulagati i u renoviranje dok ne bude završene zgrada Zavoda za javno zdravlje. Zato bi svi zajedno trebalo da nastojimo da pronađemo novac za završetak ove investicije, apelovao je novi direktor Bolnice dr Nebojša Tasić.

 

Za lep osmeh i u najstarijem dobu

PANČEVO, 3. jul 2014. (TV Pančevo) – Korisnici Gerontološkog centra imaju mogućnost da besplatno popravljaju zube i dobiju proteze na Odeljenju stomatologije u okviru Doma zdravlja. To im je omogućeno kroz projekat DILS, koji je podržala Svetska banka. Stomatolozi su danas posetili Gerontološki centar, gde su održali i predavanje za stara lica o tome kako da na adekvatan način vode brigu o oralnoj higijeni.

   

Pančevo za vantelesnu oplodnju

PANČEVO, 3. jul 2014. (TV Pančevo) – I ove godine Grad Pančevo finansira treći pokušaj vantelsene oplodnje. Tri miliona dinara, koliko je odvojeno za tu namenu, biće dovoljno za deset parova. Program bi trebalo da počne na jesen, kako je i planirano, ali do tada mora ponovo da se raspiše javna nabavka, pošto se prvi put prijavila samo jedna klinika, koja nije zadovoljila uslove. Prijavljivanje je otvoreno do 15. avgusta.

   

Čekanje na rendgen u Domu zdravlja 20 dana

PANČEVO, 2. jul 2014. (TV Pančevo) – Digitalni rendgen u Domu zdravlja, posle završene obuke lekara i tehničara, radi punim kapacitetom. To znači da pacijenti snimke dobijaju u digitalnom obliku. Za sada, kako kažu u Radiološkoj službi, nemaju mogućnost da razviju i fotografiju za one kojima je to potrebno, ali napominju da svaki lekar može da pogleda snimak na kompjuteru.

   

Pančevci u I svetskom ratu stradali u logoru u Aradu

PANČEVO, 28. jun 2014. (TV Pančevo) – Danas se obeležava 100 godina od kada je Gavrilo Princip u Sarajevu izvršio atentat na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda, što je označilo i početak Prvog svetskog rata. Pančevo tada nije bilo u zoni ratnih dejstava, ali je veliki broj ljudi postradao u logoru u Aradu, o čemu za Televiziju Pančevo svedoči Ivana Spasović, istoričarka iz pančevačkog Istorijskog arhiva.

   

Pančevci u Krupnju popravljali vodovod

PANČEVO, 26. jun 2014. (TV Pančevo) – Opštini Krupnj, na zapadu Srbije, još uvek je potrebna pomoć. Posle više od mesec dana od katastrofalnih poplava i klizišta, situacija se postepeno stabilizuje. Svoj lični doprinos u sanaciji vodovodne mreže dali su i pančevački dobrovoljci.