Društvo

 

Bronza za Ognjena Tosića u Hongkongu

PANČEVO, 14. jul 2016. (TV Pančevo) ‒ Srpski matematičari osvojili su pet medalja i jednu pohvalu na 57. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike održanoj u Hongkongu, saopštila je Matematička gimnazija iz Beograda.

 

Sve spremno za Moto skup Kojota

PANČEVO, 14. jul 2016. (TV Pančevo) – Pripreme za 17. Međunarodni moto skup traju godinu dana. Na Tamiškom keju, privode se kraju svi radovi, postavlja se bina i prema rečima organizatora, urađeno je sve da učesnici ovog događaja uživaju u našem gradu.

   

Zajedničko rešenje za neurološke bolesnike

PANČEVO, 14. jul 2016. (TV Pančevo) ‒ Broj pacijenta obolelih od neuroloških bolesti svakog dana se povećava, a kapaciteti kojim se raspolaže na teritoriji Južnog Banata nisu dovoljni da zbrinu sve pacijente, tako da se oni upućuju u druge centre na lečenje. Dodatni problem je i to što u Neuropsihijatrijskoj bolnici u Vršcu, u kojoj su se do sada lečili neurološki pacijenti, zbog zakonskih rešenja to više ne bi trebalo da se radi, jer je ova ustanova namenjena isključivo psihijatrijskim bolesnicima. Rukovodstvo vršačke bolnice zbog toga je posetilo Zavod za javno zdravlje, koji je nadležan za organizaciju zdravstvene službe u pančevačkoj Bolnici, kako bi našlo zajedničko rešenje za ovaj problem.

   

Moto skup Kojota za vikend

PANČEVO, 13. jul 2016. (TV Pančevo) ‒ 17. Međunarodni moto skup biće održan od petka, 15. do nedelje 17. jula na Tamiškom keju u organizaciji Moto kluba „Coyote“. Prve večeri, u petak će nastupiti : Trouble Heart, Atomsko Skrovište i Orthodox Celts, a u subotu, 16. jula sviraće Blues Delivers, Hogar Strašni i Generacija 5. Ulaznice za svako veče manifestacije mogu se nabaviti po ceni od 200 dinara.

   

Vučić: oštre kazne za nasilnike

 

PANČEVO, 13. jul 2016. (TV Pančevo) ‒ Vlada Srbije, na lični zahtev premijera Aleksandra Vučića, iniciraće narednih dana da se promene zakonske odrebde koje se tiču nasilja nad decom i ženama, a kojima bi se drastično pooštrila kaznena politika.

   

Preraspodela slobodnih časova

PANČEVO, 12. jul 2016. (TV Pančevo) – Školska uprava Zrenjanin organizovala je sastanak kojem su prisustvovali direktori i predstavnici sindikata osnovnih škola grada Pančeva i opština Kovačica, Opovo i Kovin. Sastanak je održan u cilju pripreme za predstojeću školsku godinu i preraspodelu radnih mesta. Sutra će sastanak biti održan u Vršcu, a biće prisutni prosvetari iz Bele Crkve, Plandišta i Vršca.