Društvo

 

Humanost ispred takmičenja na Memorijalu “Bora Urs”

PANČEVO, 13. septembar 2015. (TV Pančevo) – U MZ “Gornji grad” održano je takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Memorijal Bora Urs“. Takmičilo se deset ekipa, a za najbolju riblju čorbu žiri je proglasio onu koju je skuvao Boško Ivan iz Bavaništa. Drugo mesto pripalo je Šoletu Makinu, takođe iz Bavaništa, a treće mesto osvojio je Slobodan Subotić iz Pančeva.

 

Gde je sistemsko rešenje za ambroziju?

PANČEVO, 11. septembar 2015. (TV Pančevo) – Da li se Srbija, pa i naše Pančevo, sistematski bavi ambrozijom? Sudeći po podacima, u poređenju sa mnogim zemljama u okruženju, izgleda da još nismo svesni kolike probleme ova korovska biljka može da izazove kod ljudi, pa time da košta i zdravstveni sistem. U Pančevu je pre nekoliko godina na sva zvona objavljeno da u saradnji sa Evropskom unijom sprovodimo projekat njenog suzbijanja. Pare postoje u budžetu za tu namenu. Možda i nedovoljno, kako kaže resorni za zaštitu životne sredine. Ali se postavlja i pitanje šta smo uradili sa tehnikom koju smo dobili za uništvanje ambrozije pre četiri godine. Koristi se za sve drugo, a ponajmanje za osnovnu namenu.

   

Crveni krst i Hitna zajedno u pružanju prve pomoći

PANČEVO, 11. septembar 2015. (TV Pančevo) – Neobična slika oko 13 sati u Ulici Žarka Zrenjanina ispred Crvenog krsta, zbog koje su mnogobrojni građani zastajali. Ekipa Crvenog krsta zajedno sa ekipom Hitne pomoći izvodila je pokaznu vežbu pružanja prve pomoći nakon saobraćajne nesreće i pomoći unesrećenom sa srčanim udarom. Vežba je organizovana povodom Međunarodnog dana prve pomoći.

   

Ponovo gužve zbog vađenja krvi

 

PANČEVO, 9. septembar 2015. (TV Pančevo) – U Službi laboratorijske dijagnostike Doma zdravlja svakoga dana uradi se oko 350 analiza. Pacijenti, prema rečima načelnice Laboratorije Doma zdravlja Danijele Ristovski Kornic, ne treba da dolaze pre 7 sati i stoje ispred vrata i stvaraju gužve jer će svim pacijentima do 9 sati krv biti izvađena. Takođe apeluje da su hitni slučajevi, pacijenti sa teškim dijagnozama, prioritet i ulaze preko reda.

   

Vuk Golubović iz Omoljice na Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja

PANČEVO, 8. septembar 2015. (TV Pančevo) – Reprezentacija učenika osnovnih škola iz Srbije zauzela je 4. mesto na Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja pod nazivom „Šta znaš o saobraćaju“, koje je održano u glavnom gradu Austrije Beču. U reprezentaciji učenika koji su učestvovali na ovom evropskom takmičenju bio je i Vuk Golubović iz Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Omoljice.

   

Suspenzije sindikalcima u Azotari

PANČEVO, 8. septembar 2015. (TV Pančevo) – Suspenzija predsednika Samostalnog sindikata u Azotari Milana Ivovića i još dvoje radnika izazvala je oštar protest i s vrha ove sindikalne organizacije. U obraćanju novinarima danas u Pančevu, sindikalci tvrde da je uzrok suspenzija upozoravanje na lošu poslovnu politiku fabrike, pa i pred ministrom privrede Sertićem. S druge strane, zamenik direktora Miljan Đurović odgovara da je u pitanju samo to što je rukovodstvo sindikata u Azotari nelegalno jer na vreme nisu održani unutarsindikalni izbori. I dok predsednik Samostalnog sindikata Srbije Ljubisav Orbović najavljuje i sastanke i obraćanja novinarima pred fabrikom, rukovodstvo traži papire od sindikata.