Društvo

 

Više od 50 učenika Gimnazije u akciji dobrovoljnog davanja krvi

PANČEVO, 28. januar 2016. (TV Pančevo) – U organzaciji Službe za Transfuziju krvi za đake Gimnazije “Uroš Predić” organizovana je redovna akcija dobrovolnog davanja krvi. Više od pedesetoro učenika odazvalo se akciji i dalo krv.
 

Zima donela povišene trigliceride i holesterol u Omoljicu

PANČEVO, 28. januar 2016. (TV Pančevo) – Preventivni centar u saradnji sa Mesnom zajednicom u Omoljici organizovao je preventivne preglede u ovom mestu. Odazvao se veliki broj Omoljčana, a lekari kažu da su građanima povećane vrednosti holestorola, što je uobičajeno za zimski period.

   

Kačarevci dobili staru novu ambulantu

PANČEVO, 28. januar 2016. (TV Pančevo) – U Kačarevu je svečano otvorena rekonstruisana zdravstvena ambulanta. Vrednost radova, koji su trajali nekoliko meseci je 12 miliona dinara. Kačarevci su dobili modernu ambulantu, koja mnogo znači kako meštanima tako i zdravstvenim radnicima.

   

Bez zaraženih trihinelom u južnom Banatu

PANČEVO, 28. januar 2016. (TV Pančevo) – U južnom Banatu nema zaraženih trihinelom. Za sada se, kako odstreljene divlje svinje, tako i zaklane domaće svinje, pregledaju, pa su rezultati dobri. Poruka stručnjaka je da se nastavi sa predajom uzoraka mesa, kako bi se sprečila mogućnost pojave trihineloze.

   

Svečanost u OŠ „Sveti Sava”

PANČEVO, 27. januar 2016. (TV Pančevo) – Osnovna škola „Sveti Sava” slavi školsku slavu i Dan škole. Đaci i nastavnici pripremili su program u kom su đaci o prvom srpskom prosvetitelju i svojoj školi govorili kroz pesmu, glumu i igru.

   

Predškolci na sistematskim pregledima

PANČEVO, 27. januar 2016. (TV Pančevo) – Deca koja polaze ove godine u prvi razred osnovne škole treba da urade preglede kod specijalista i na kraju sistematski pregled kod izabranog pedijatra, kako bi pri upisu u škole imala lekarski izveštaj. Pregledi kod specijalista su već počeli, a roditelji će u vrtićima dobijati obaveštenja kada se ide kod specijalista na preglede, dok će upute za ove preglede dobijati kod izabranog pedijatra.