Društvo

 

Dozvoljeno čuvanje više ljubimaca, ako za to postoje uslovi

 

PANČEVO, 24. mart 2017. (TV Pančevo) - Ustavni sud Srbije proglasio je nezakonitom odluku gradskih vlasti u Pančevu, prema kojoj je zabranjeno držanje više od dva psa ili mačke u domovima. Ustavni sud je kao neosnovne ocenio tvrdnje da je ograničenjem broja životinja koje se mogu držati na teritoriji grada Pančeva, povređeno pravo na imovinu, jer se pravo svojine može ograničiti samo zakonom. Tako je Ustavni sud dao za pravo Pančevcima koji se bore za prava kućnih ljubimaca i njihovim organizacijama.

 

U Bracinoj školi otvorena vrata za roditelje budućih prvaka

PANČEVO, 23. mart 2017. (TV Pančevo) – Krajem marta svake godine u Osnovnoj školi „Borisav Braca Petrov“, organizuju se otvorena vrata za sve roditelje budućih đaka prvaka. Cilj je da se roditelji upoznaju sa načinom i metodom nastavnika kao i sa planom i progamom škole.

   

MEDIJI OSUĐUJU JUČERAŠNJI NAPAD NA INFORMER: Na najprimitivniji način ugrožena je sloboda govora u Srbiji

PANČEVO, 23. mart 2017. (TV Pančevo) – Redakcije vojvođanskih televizija Novosadske, Pančeva, Rubina, Stare Pazove, Kovačice, 025, K54, K25, Lav, Sremske, Inđije, Delte, Subotice, Bečeja, Novog Bečeja, Bačke, Fruške gore, RTV – a; radia Jugovića i Našeg radija,kao i redakcija Dnevnika i Vršačkih vesti najoštrije osuđuju sraman napad na redakciju dnevnog lista "Informer", jer smatra da je ponašanjem predsedničkog kandidata Vuka Jeremića i njegovih pristalica izvršen pritisak na slobodu medija, slobodu govora i izveštavanja u Srbiji ne samo te redakcije, već celog medijskog neba naše zemlje.

   

Predstavljanje Hitne pomoći đacima u Starčevu i Omoljici

PANČEVO, 22. mart 2017. (TV Pančevo) – Služba Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja nastavila realizaciju projekta “KPR izazov” koji je započet prošle godine. Ovim projektom obuhvaćeno je dvadeset osnovnih škola iz Pančeva i naseljenih mesta. Ekipa Hitne pomoći danas je boravila u školama u Starčevu i Omoljici.
   

Ristićima od "Srpske Sparte" 200.000

PANČEVO, 22. mart 2017. (TV Pančevo) – Porodicu Ristić iz Omoljice posetili su članovi "Srpske Sparte", organizatori 11. MMA turnira koji je 18. marta održan u Vršcu. Ovoj porodici, koju broje dva člana, majku Zoricu i sina Žarka, uručena je humanitarna pomoć u iznosu od 200.000 dinara.
   

Druženje sa lekarima Hitne pomoći u vrtiću "Buba Mara"

PANČEVO, 21. mart 2017. (TV Pančevo) – Služba Hitne pomoći Doma zdravlja počela je novi ciklus obilaska vrtića u okviru programa Zdravstveno-vaspitnog rada koji sa više od pet miliona dinara finansira grad. Ekipa Hitne pomoći i direktorka Doma zdravlja Danijela Ristovski Kornic zajedno sa pedijatrom posetili su mališane iz vrtića „Buba Mara“.