Društvo

 

Problemi sa korovom u njivama

PANČEVO, 25. maj 2017. (TV Pančevo) – Južnobanatske njive su pune korova. Brojne uvratine i delovi pored puteva su mesta gde se korovi nesmetano razvijaju. Činjenica da se seme korova ne može uništiti narednih decenija, dovoljno govori sama po sebi.

 

Takmičenje penzionera

PANČEVO, 25. maj 2017. (TV Pančevo) – Savez invalida za sport i rekreaciju održalo je takmičenje u šahu, pikadu, bacanju karika na flaše i šutiranje na male golove u Omoljici. Penzioneri NIS-a, Saveza za sport i rekreaciju i Doma za stara i odrasla lica bili su učesnici ovog tamičenja.

   

Predavanje o bezbednom korišćenju interneta

PANČEVO, 25. maj 2017. (TV Pančevo) – IT karavan pod sloganom “Pametno i bezbedno” koji organizuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija posetio je OŠ “Miroslav Mika Antić”. Učenici petog i šestog razreda ove škole mogli su da nauče kako da se zaštite na internetu i zašto su nove tehnologije važne.

   

Dan mladosti

PANČEVO, 25. maj 2017. (TV Pančevo) – I ovog 25. maja, iz svih krajeva bivše Jugoslavije došli su ljudi da polože cveće na Titov grob u Kući cveća. I pored dugog puta i čekanja na granici, nisu krili oduševljenje što su sreli prijatelje koje viđaju svakog 25. maja u Beogradu.

   

Povećan broj pacijenata na hemodijalizi

PANČEVO, 24. maj 2017. (TV Pančevo) – Posledjih šest meseci u Opštoj bolnici povećan je broj pacijenata koji zbog komplikacije svoje hronične bolesti započinju lečenje na Hemodijalizi. Trenutno njih 140 dolazi u bolnicu, a dvadesetoro pacijenata dijalizu obavlja samostalno kod kuće.
   

Učenici "Đure Jakšića" nastavljaju uspehe na takmičenjima

PANČEVO, 24. maj 2017. (TV Pančevo) – Učenici Osnovne škole „Đura Jakšić“ i ove godine bili su uspešni na takmičenjima. Najuspešniji su bili Strahinja Stevšić i Ana Dragojević, koji su uzeli prve nagrade na takmičenjima iz atletike, dok su Simona Milošević, Emilija Skrčevski i Uroš Živanov, opravdali poverenje svojih nastavnika iz matematike, srpskog i istorije.