Društvo

 

Šah pod vedrim nebom u Narodnoj bašti

PANČEVO, 18. jul 2017. (TV Pančevo) – Lepo vreme izvelo je u prirodu brojne posetioce koji su želeli da mirno popodne provedu u hladu Narodne bašte. Dok su se neki opuštali šetnjom i sportom, penzionersko društvo šahista pokazalo je da se može dobro zabaviti i kroz partije šaha pod vedrim nebom.

 

Voće i povrće dragocene namirnice

PANČEVO, 18. jul 2017. (TV Pančevo) – Leto je godišnje doba koje nam donosi najviše opuštanja, odmora i pregršt sezonskih plodova. Najrazličitije vrste voća i povrća u kojima možemo da uživamo, osiguravaju nam obilje vitamina i minerala koji podstiču rad našeg organizma. Doktorka Radmila Jovanović savetuje da leti uživamo u letnjim namirnicama, ali da obavezno vodimo računa o adekvanom unosu tečnosti.

   

Oprez tokom letnjih dana

PANČEVO, 18. jul 2017. (TV Pančevo) – Poslednjih dana povećan je broj sugrađana koji zatraže pomoć lekara zbog stomačnih tegoba. Lekari ističu da je to uobičajeno leti. Doktorka Jovana Naumović objašnjava kako sami sebi možemo da pomognemo, a kada je neophodnojaviti se lekaru.

   

Svake godine oko 500 novoobolelih od melanoma

PANČEVO, 17. jul 2017. (TV Pančevo) - U Srbiji svake godine javi se oko 500 novoobolelih od melanoma, jednog od najopasnijih oblika raka kože. Jedan od razloga povećanog broja obolelih je prekomerno izlaganje štetnim UV zracima. Međutim, pretererano sunčanje može izazvati i opekotine na koži, koje najčešće možemo da saniramo sami, ali ponekad su opekotine praćene visokom temperaturom i plikovima, pa je potrebna pomoć lekara.

   

KUD "Stanko Paunović" niže uspehe

PANČEVO, 17. jul 2017. (TV Pančevo) - Pančevačko kulturno umetničko društvo „Stanko Paunović“ NIS Rafinerije nafte Pančevo, ostvarilo je izuzetne uspehe na brojnim manifestacijama u zemlji i regionu. U pripremi su gostovanja u inostranstvu a kako ističu, izuzetno su zahvalni što im je na putu do uspeha pomogao i generalni sponzor Naftna industrija Srbije.

   

Polovni udžbenici upola cene

PANČEVO, 17. jul 2017. (TV Pančevo) –U zavisnosti od dubine džepa roditelji se odlučuju za nove ili polovne udžbenike. Cene novih knjiga za učenike od prvog do četvrtog razreda su oko 7 hiljada, a za one starije koštaju i više od 15.