Društvo

 

Gradske parcele u ponudi investitorima

PANČEVO, 11. januar 2018. (TV Pančevo) – Na sednici Skupštine grada, koja je zakazana za petak, 12. januar, naći će se i Program otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta za 2018. godinu. Na spisku se nalazi 31 parcela od čega 8 u Severnoj poslovnoj zoni, površine preko 72 ha, a ostatak je predviđen za gradnju kolektivnih i individualnih stambenih objekata. Prodaja će se vršiti prema tržišnim uslovima i na osnovu procene vrednosti koju vrši Poreska uprava, filijala u Pančevu.

 

Četiri i po hiljade posetilaca u "Ulici novogodišnje čarolije"

PANČEVO, 10. januar 2018. (TV Pančevo) – Prvi put, posle 20 godina, održana je manifestacija "Ulica novogodišnje čarolije", koju je priredila Turistička organizacija Pančevo. Direktor TOP-a Nikola Stoilković poručuje da je zadovoljan kako je protekla novogodišnja noć.

   

Hitna pomoć: Mnogo prevezenih za Beograd

PANČEVO, 9. januar 2018. (TV Pančevo) – U Službi Hitne pomoći veliki je broj transporta pacijenata za Beograd i u druge zdravstvene ustanove zbog renoviranja Internog odeljenja, ali im dodatne probleme stvaraju pacijenti koji dolaze u ambulantu tokom noći a ne spadaju u hitne kategorije.

   

NIS oprema kabinete tri srednje stručne škole

PANČEVO, 9. januar 2018. (TV Pančevo) – Naftna industrija Srbije, izdvojila je sredstva kako bi se opremili kabineti za praktičnu nastavu u tri srednje stručne škole u Pančevu. U pitanju su Mašinska škola, Tehnička škola "23. maj" i Elektrotehnička škola "Nikola Tesla". Na ovaj način NIS se uključio u program lokalne samouprave koji se odnosi na povećanje konkurentnosti i opremanje kabineta u srednjim školama. Na ovaj način NIS će imati mogućnosti da dobije kvalitetan kadar, a grad mogućnost da promeni situaciju koja je na tržištu rada.

   

Roditelji odgovorni za svoju decu

PANČEVO, 9. januar 2018. (TV Pančevo) – U Pančevu je zabeleženo i prvo kažnjavanje roditelja zbog toga što su im deca neopravdano izostajala iz škole. Po saopštenju iz Prekršajnog suda reč je o prijavama koje su predate još pre stupanja novog Zakona o osnovnom obrazovanju na snagu, koji predviša i proširenje i preciziranje dela, to jest nedela učenika zbog čega bi roditelji mogli da plate kaznu.

   

Božićna čestitka protojereja Radoslava Milanovića

PANČEVO, 7. januar 2018. (TV Pančevo) – Svim hrišćanima koji rođenje Hristovo - Božić - slave po julijanskom kalendaru, starešina Svetoupsenskog hrama protojerej-stavrofor Radoslav Milanović.