Društvo

 

Adekvatna zaštita čuva vid

PANČEVO, 11. novembar 2017. (TV Pančevo) – Povrede oka vrlo su česte, pa lekari na Odeljenju Očne bolnice svakoga dana pregledaju pacijente koji su hitni zbog upadanja stranog tela. Ovaj broj povreda bi se značajno smanjio kada bi se uvek i adekvatno koristila zaštitna oprema, pre svega kod brušenja i varenja, napominju lekari.

 

Otvoren “Park primenjenih znanja i veština Spartakus“

PANČEVO, 10. novembar 2017. (TV Pančevo) - Povodom proslave dana Mašinske škole Pančevo gradonačelnik Saša Pavlov otvorio je u školi „Park primenjenih znanja i veština Spartakus“.

   

Obeležen Dan oslobođenja Kovina

PANČEVO, 10. novembar 2017. (TV Pančevo) - Povodom 12. novembra, Dana oslobođenja Kovina u Prvom svetkom ratu i 102. godišnjce od stradanja ratnika, na Vojničkom groblju u Kovinu položeni su venci kraj spomen obeležja ratnicima koji su tu sahranjeni 1915. godine. Vence su položili predstavnici Opštine Kovin, delegacija Ambasade Mađarske u Srbiji, Vojske Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i više Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova od 1912 do 1918. godine.

   

Mihajlo Jović: Novembarska nagrada kruna moje karijere

PANČEVO, 8. novembar 2017. (TV Pančevo) – Za predan rad u oblasti obrazovanja, Novembarsku nagradu Grada Pančeva ove godine dobiće Mihjalo Jović, profesor u Muzičkoj školi "Jovan Bandur", vođa tamburaškog orkestra u KUD "Stanko Paunović" NIS RNP, a osnivač je i Tamburaškog orkestra Pančeva, sa kojim je snimio CD "Srpski pesnici romantičari u starogradskoj muzici".

   

Žozef Lončar: Novembarska nagrada moje najveće priznanje

PANČEVO, 8. novembar 2017. (TV Pančevo) – Žiri za dodelu Novembarske nagrade Grada Pančeva ove godine odlučio je da dvojica Pančevaca dobiju ovu nagradu. Jedan od njih je Žozef Ivan Lončar. Stručnjak za marketing, osnivač i urednik stručnog časopisa "Taboo", trenutno sa svojim saradnicima radi na realizaciji, kako kaže, životnog projekta - "Ćirilično pismo u tržišnim komunikacijama". Iako kaže da je do sada dobio više od 100 nagrada i priznanja, Novembarsku nagradu Grada Pančeva smatra posebnim priznanjem za ono što je u Pančevu i za Pančevce uradio.

   

Rvanje u "Savinoj" školi

PANČEVO, 8. novembar 2017. (TV Pančevo) – U Osnovnoj školi "Sveti Sava" Rvački klub "Crvena zvezda" iz Beograda promovisao je ovaj sport. Počev od 7. novembra, dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom, održavaće se sekcije rvanja.