Društvo

 

Preventiva kao lek: Skrining pregledi za rano otkrivanje raka debeog creva

PANČEVO, 17. februar 2017. (TV Pančevo) – Pre četiri godine u Srbiji je počelo sprovođenje „Nacionalnog skrining pregleda za rano otkrivanje raka debelog creva“. Zahvaljući skrining pregledima, koji se sprovode u poslednje četiri godine, u južnom Banatu kod 24 osobe otkriven je rak debelog creva u početnoj fazi.

 

Otvorena 30. Slaninijada u Kačarevu

PANČEVO, 16. februar 2017. (TV Pančevo) – 30. jubilarna Slaninijada otvorena je danas u Kačarevu i trajaće sve do nedelje popodne. Najkvalitetniju slaninu ove godine u konkurenciji industrijske slanine proizvela je Mesara ,,Burjan,,. U konkurenciji amatera Kačarevac Zoran Petrovski je proizveo najbolju, a u konkurenciji zanatske slanine najbolji je Dušan Stanojković iz Mačkata.

   

Povećan broj pacijenata zbog upale ušiju

PANČEVO, 16. februar 2017. (TV Pančevo) - Poslednjih dana najveći broj pacijenata pregled lekara u ambulanti ORL odeljenja Opšte bolnice potraži zbog upale ušiju. Ukoliko se učestale upale uha ne leče na vreme mogu da izazovu oštećenje sluha, upozoravaju lekari.

   

Centar za talente i u Kikindi

PANČEVO, 16. februar 2017. (TV Pančevo) – U Kikindi je prošle godine osnovano odeljenje Centra za talente, koje će biti centar za severni Banat. Njihov Centar okuplja stotinak talentovanih đaka koji su raspoređeni u deset odeljenja.

   

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka:"I ja se borim"

PANČEVO, 15. februar 2017. (TV Pančevo) – Povodom Svetskog dana dece obolele od raka na Trgu Republike, održana je zabavna manifestacija u znak podrške deci koja se bore protiv ove bolesti. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, NURDOR, sem u Beogradu, organizovao je manifestacijuu 40 gradova širom Srbije.

   

Prva operacija raka prostate u Pančevu

PANČEVO, 14. februar 2017. (TV Pančevo) – Pančevački urolozi, uz podršku edukatora, prošle nedelje su u pančevačkoj Bolnici prvi put obavili operaciju raka prostate. Na operaciju, u drugim kliničkim centrima, pacijenti iz Pančeva čekaju i do šest meseci, a izvođenje ovog operativnog zahvata u Bolnici u Pančevu vreme čekanja skraćuje najduže na dva meseca.