Društvo

 

Pančevo pozitivan primer podrške romskoj populaciji

PANČEVO, 14. maj 2018. (TV Pančevo) – Grad Pančevo je primer dobre prakse brige o romskoj zajednici. Saradnja sa Pokrajinom realizuje se u kontinuitetu sa ciljem unapređenja položaja Roma.

 

Sve više maloletnika konzumira alkohol

PANČEVO, 14. maj 2018. (TV Pančevo) – U Srbiji je pijanje alkoholnih pića postalo društveno prihvatljivo ponašanje. Nažalost, podaci koje je sproveo Institut za Javno zdravlje „Batut“ na teritoriji Srbije za učenike osnovnih škola petog i sedmog razreda i za đake prvog razreda srednje pokazuju da se konzumiranje alkohola pojavljuje već u devetoj godini a najveći broj dece svoje prvo piće popije do 14 godine.

   

Kontrola namirnica životinjskog porekla u Veterinarskom institutu

PANČEVO, 12. maj 2018. (TV Pančevo) – Imajući u vidu visoke temperature predstavljaju rizik za bezbednost hrane, a tako i zdravlje konzumenata, ekipa RTV Pančevo posetila Veterinarski institut i razgovarala sa Vladanom Đurkovićem, specijalistom za higijenu namirnica životinjskog porekla.

   

Preventivni u OŠ "Bratstvo jedinstvo"

PANČEVO, 11. maj 2018. (TV Pančevo) –Povodom Međunarodnog dana fizičke aktivnosti Preventivni centar Doma zdravlja organizovao predavanje za učenike OŠ „Bratstvo Jedinstvo“ i preventivnew preglede za zaposlene.

   

Dan davalaca krvi

PANČEVO, 11. maj 2018. (TV Pančevo) –Danas se širom Srbije obeležava Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi. Na Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi, stručnjaci poručuju da trenutno ima dovoljno davalaca, ali da je neophodno da se njihov broj ne smanjuje, naročito pred letnju sezonu.

   

Dan medicinskih sestara

PANČEVO, 11. maj 2018. (TV Pančevo) –Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara koji se obeležava 12. maja, Dom zdravlja, OB Pančevo i Zavod za javno zdravlje organizovali su akciju preventivnih pregleda na platou Doma zdravlja. Pančevci su imali priliku da provere vrednosti šećera u krvi , da izmere krvni pritisak i dobiju savete o zdravim stilovima života.