Društvo

 

30 tona soli u gradu i na opštinskim putevima

PANČEVO, 15. januar 2018. (TV Pančevo) – Od noćas do jutros, kamionima Zimske službe posuto je oko 30 tona soli za posipanje glavnih gradskih ulica i prilaza gradu. Do kraja dana i u toku noći očekuju se nove padavine, pa će sve službe biti u pripravnosti. Od dva sata noćas, i radnici JKP "Higijena" od snega su čistili pešačke prelaze i javne površine.

 

Dobrilo Varagić najbolji vozač

PANČEVO, 14. januar 2018. (TV Pančevo) – Na tradicionalnom takmičenju vozača koje, povodom Dana vozača organizuje Savez vozača i automehaničara, desetak vozača pokazalo je svoje znanje u saobraćaju i osvojilo nagrade. Prvo mesto osvojio je Dobrilo Varagić, vozač amater, drugo mesto pripalo je Bori Stojmenoviću, penzionisanom instruktoru Saveza vozača i automehaničara Pančevo dok je Marko Birčanin iz ATP-a osvojio treće mesto.

   

Počinje škola, dve subote radne

PANČEVO, 14. januar 2018. (TV Pančevo) – Za đake u školama u Vojvodini sutra počinje drugo polugodište školske 2017/2018. godine. Oni će, zbog produžetka zimskog raspusta nadoknaditi još dva dana u toku polugodišta koje je pred njima. Do kraja školske godine mnogo je i neizvesnosti oko polaganja male mature, što bi sve trebalo da bude rešeno u narednom periodu, kaže za RTV Pančevo gradska većnica Tatjana Božić.

   

Veselo i u julijansku Novu godinu

PANČEVO, 13. januar 2018. (TV Pančevo) – I ove godine, u Pančevu je na više mesta organizovan doček Nove godine po julijanskom kalendaru, u narodu poznate kao "srpska nova godina". Pivnica stare Vajfertove pivare u 21 sat večeras bila je puna. Uz dobru muziku, iće i piće, novu godinu po starom kalendaru dočekaće čak i neki koji su u Pančevo stigli iz Vašingtona.

   

Vasiličari u Kačarevu teraju staru godinu i zle sile

PANČEVO, 12. januar 2018. (TV Pančevo) – Udruženje Makedonaca "Vardar" iz Kačareva 11. godinu zaredom slavi početak nove godine po julijanskom kalendaru. Vasiličari ili Babari će i ove godine, ritualno oterati zle sile i zle duhove, a domaćinima na čija vrata zakucaju, doneti sreću, zdravlje i blagostanje.

   

Kuda za doček Srpske?

PANČEVO, 11. januar 2018. (TV Pančevo) – Nova Godina po Julijanskom kalendaru proslavlja se u noći između 13. i 14. januara. Ove godine tzv. Srpska Nova dočekuje se u subotu, a ekipa RTV Pančevo pitala je naše sugrađane kako će proslaviti ovaj praznik.