Društvo

 

Roj meteora Perseida u noći između 12. i 13. avgusta

PANČEVO, 11. avgust 2018. (TV Pančevo) – Leto je godišnje doba u kom možemo uživati u suncu tokom dana, ali i u neobičnim astronomskim pojavama tokom noći. Pored pomračenja meseca ovog leta bićemo u prilici da vidimo roj meteora Perseida u noći između 12. i 13. avgusta.

 

Vožnje katamaranom redovnije u avgustu

PANČEVO, 10. avgust 2018. (TV Pančevo) – Turisti i Pančevci i ovog leta mogu da se voze po Tamišu katamaranom od srede do nedelje. Turistička organizacija Pančeva, potseća da i privatna lica i firme mogu pod povoljnim uslovima da iznajme katamaran.

   

Dosovci imenovali sudije i tužioce kao partijske nameštenike?!

PANČEVO, 10. avgust 2018. (TV Pančevo) – Odvajkada se u Srbiji posebno poštuju lekar, pop i sudija! Njima nije bilo ravnih. Njihova profesionalna etika nije se mogla ničim kupiti, niti ičim uceniti…

   

Što su to crne rupe?

PANČEVO, 9. avgust 2018. (TV Pančevo) – Crne rupe su oblast u svemiru u kojima je gravitacija toliko jaka da čak ni svetlost ne može da “pobegne” njenom privlačenju. Kako one nastaju, kao i koji su najpoznatiji mitovi vezani za ova nebeska tela razjašnjavamo sa Brankom Simonovićem iz Astronomskog društva "Ruđer Bošković".

   

"Porodični dani" do 19. avgusta

PANČEVO, 9. avgust 2018. (TV Pančevo) – Šesti put za redom Mesna zajednica Omoljica uz podršku sponzora organizuje manifestaciju "Porodični dani". Manifestacija će trajati dve nedelje, a planiran je bogat kulturno-zabavni program.

   

Tokom vrelih dana unositi dosta tečnosti, redovno jesti i odmarati se

PANČEVO, 9. avgust 2018. (TV Pančevo) – Promena vremena nepovoljno utiče na naše zdravlje. Lekari kažu da je neophodno da prođe nekoliko dana kako bismo organizam navikli na određeno vreme. Leti savetuju da se zaštitimo od sunca i da uzimamo dovoljno tečnosti.