Društvo

 

Pančevci uspešni na takmičenju iz programiranja

PANČEVO, 17. januar 2017. (TV Pančevo) – Takmičenje iz progamiranja koje je održano u Beogradu, bio je izazov za Antonija Ankaicana i Nikolu Pavlova, đake Elektrotehničke škole “Nikola Tesla”. Oni su učestvovali u dve ekipe, od kojih je Antonijeva ekipa osvojila drugo, a tim Nikole Pavlova šesto mesto.

 

Uzrok nastanka multipla skleroze još uvek nepoznat

PANČEVO, 17. januar 2017. (TV Pančevo) – U Neurološkoj ambulanti Opšte bolnice nije retkost da se nekom od pacijenata dijagnostikuje multipla skleroza. Nažalost, bolest pogađa mlađe ljude, i odgovorna je za razvoj ranog invalideta. Načelnica neurologije, dr Slavica Đokić kaže da se kod nekoliko pacijenata godišnje u Opštoj bolnici i potvrdi dijagnoza multiple skleroze.

   

Uhapšen osumnjičeni za napad na noćni klub u Istanbulu

PANČEVO, 17. januar 2017. (TV Pančevo) – Guverner Istanbula Vasip Sahin izjavio je danas da je muškarac koga su turske vlasti uhapsile zbog sumnje da je ubio 39 ljudi u napadu na istanbulski noćni klub „Reina“, Novogodišnjoj noći, priznao da je izveo taj napad, a obučavan je u Avganistanu.

   

Kovačičke žene stubovi domaćinstva

PANČEVO, 16. januar 2017. (TV Pančevo) – Žene iz kovačičke opštine dosta rade. U polju, na njivi, u kući. Međutim, to im ne smeta da se angažuju i u radu brojnih udruženja žena koja postoje u selima kovačičke opštine. Većina je zadovoljna svojim životom i ne bi ga menjala za gradski život.

   

Pri kraju radovi u Mikinoj školi

PANČEVO, 16. januar 2017. (TV Pančevo) – Druga faza radova na adaptaciji potkrovlja u Osnovnoj školi „Miroslav Antić“ privodi se kraju. Sređene su stepenice, završeni unutrašnji radovi. Jedna učionica biće multimedijalna, a moći će da je koriste i učenici i nastavnici. Za ove radove potrošeno je oko deset miliona dinara.

   

Počelo drugo polugodište

PANČEVO, 16. januar 2017. (TV Pančevo) – Đaci u Vojvodini, vratili su se u školske klupe nakon zimskog raspusta, a ekipa RTV Pančevo, posetila je odeljenje VI-4 Osnovne škole “Branko Radičević”.