Društvo

 

Tri veka postojanja Banatskog Brestovca

PANČEVO, 26. maj 2017. (TV Pančevo) – Banatski Brestovac je proslavio tri veka postojanja sela i seosku slavu Spasovdan. Na izložbi "Brestovac kroz vreme" prikazano je stotinu fotografija iz života i rada sela i meštana sela.

 

Radovi na sanaciji ambulante u Dolovu i Gerontološkom centru

PANČEVO, 26. maj 2017. (TV Pančevo) – Higijena je u prošloj godini poslovala sa dobitkom, saopšteno je danas na sednici Gradskog veća. Takođe Većnici su prihvatili zaduženje ovog preduzeća u visini od 15 miliona dinara za tekuću likvidnost, što praktično znači „dozvoljeni minus“ preduzeća. Takođe najavljeni su i radovi na sanaciji ambulante u Dolovu i Gerontološkom centru.

   

Od Pokrajine 7,5 miliona za prevoz đaka

PANČEVO, 26. maj 2017. (TV Pančevo) – Grad Pančevo je za regresiranje prevoza učenika srednjih škola dobio sedam i po miliona dinara od Pokrajine. Tatjana Božić, gradska većnica zadužena za obrazovanje, kaže da je to najveći iznos koji je Grad do sada dobio. Za sve studente koji su stekli pravo na regresirani prevoz isplata je počela 25. maja na svim šalterima Poštanske štedionice.

   

Pančevačke balerine najbolje u grupnoj igri

PANČEVO, 28. maj 2017. (TV Pančevo) – Baletska škola „Dimitrije Parlić“ na Festivalu baletskih škola osvojila je prvu nagradu u kategoriji za treći i četvrti razred grupnih igara. Sledeće godine će učestvovati na republičkom takmičenju, a u junu ove godine su domaćini takmičenja srednjih baletskih škola.

   

Problemi sa korovom u njivama

PANČEVO, 25. maj 2017. (TV Pančevo) – Južnobanatske njive su pune korova. Brojne uvratine i delovi pored puteva su mesta gde se korovi nesmetano razvijaju. Činjenica da se seme korova ne može uništiti narednih decenija, dovoljno govori sama po sebi.

   

Takmičenje penzionera

PANČEVO, 25. maj 2017. (TV Pančevo) – Savez invalida za sport i rekreaciju održalo je takmičenje u šahu, pikadu, bacanju karika na flaše i šutiranje na male golove u Omoljici. Penzioneri NIS-a, Saveza za sport i rekreaciju i Doma za stara i odrasla lica bili su učesnici ovog tamičenja.