Društvo

 

Konkurs za gradske stanove do 27. decembra

PANČEVO, 22. decembar 2017. (TV Pančevo) – Gradska stambena agencija raspisala je konkurs za davanje u zakup 6 renoviranih stanova, od kojih se 4 nalaze u gradu, a dva su u Kačarevu. Rok za dostavljanje dokumentacije je 27. decembar. Po završetku konkursa, komisija ima rok od mesec dana da donese odluku i objavi ko je stekao pravo zakupa ovih stanova pod uslovima koji su daleko povoljniji od komercijalnih.

 

Nagle promene utiču na cirkulaciju krvi

PANČEVO, 21. decembar 2017. (TV Pančevo) – U ambulanti ORL odeljenja učestali su pacijeti poslednih dana zbog iznenadne vrtoglavice i krvarenja iz nosa potraže pomoć lekara specijaliste. Načelnik ORL odeljenje u Opštoj bolnici ističe da često i promene vremena koje utiču na naše krvne sudove mogu biti razlog da pacijenti imaju simptome vrtoglavice.

   

Paketi za ugrožene

PANČEVO, 21. decembar 2017. (TV Pančevo) – Komesarijat za izbeglice dva puta godišnje poklanja prehrambene pakete socijalno najugroženijim izbeglicama. Pred kraj ove godine, u Pančevo je stiglo stotinak paketa, koji su danas podeljeni u holu Gradske uprave. Osnovne životne namirnice u paketima dovoljne su za neki kraći period, i mnogo znače onima koji u toku meseca jedva da mogu da zarade i da sastave kraj sa krajem.

   

Pančevo dogodine u Bus plus sistemu

PANČEVO, 21. decembar 2017. (TV Pančevo) –Pančevo bi dogodine moglo da se nađe u Bus plus sistemu. Studija opravdanosti zajedničkog obavljanja komunalne delatnosti javnog prevoza putnika Pančeva i Beograda pokazala je da postoji korist zajedničke autobuske linije od glavne stanice u Pančevu do Pančevačkog mosta.

   

Selena Gvozdenović najbolja na takmičenju iz srpskog

PANČEVO, 20. decembar 2017. (TV Pančevo) – Selena Gvozdenović, učenica Osnovne škole "Dositej Obradović" iz Omoljice, osvojila je treće mesto na republičkom takmičenju iz srpskog jezika.

   

Jelke sa busenom na pijaci

PANČEVO, 20. decembar 2017. (TV Pančevo) – JKP Zelenilo počelo je prodaju jelki na Zelenoj Pijaci. I ove godine prodaju se jelke sa busenom po pristupačnim cenama. Cene se kreću od 800 do 2500 dinara za one velike. Kako bismo očuvali prirodu, najbolje je kupiti jelku sa busenom, koju na proleće možemo zasaditi, savetuju u JKP-u „Zelenilo”.