Društvo

 

Četvrti „Aleksić – Utva kup”

PANČEVO, 21. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Maketari iz mnogih gradova Srbije danas su se okupili u Pančevu, u Fabrici aviona “Utva”, gde je održan četvrti „Aleksić – Utva kup” - takmičenje maketara. Ova manifestacija nosi ime pionira srpskog vazduhoplovstva dr Vladimira Aleksića, koji je 1909. godine konstruisao jedrilicu i ostao upamćen kao prvi Srbin koji se vinuo u nebo. Na mestu njegovog uzleta izgrađena je Fabrika aviona „Utva”.

 

Miris dunje nad Vladimirovcem

PANČEVO, 21. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Peta manifestacija "Dunja i jesenji plodovi" održana je u Vladimirovcu. Miris dunje dominirao je selom koje čuva tradiciju proizvodnje proizvoda od ovog jesenjeg voća, od koga se prave brojni slatkiši. Na manifestaciji su učestvovale i žene iz drugih sela.

   

NIS: Volonterska ekološka akcija u Deliblatskoj peščari

PANČEVO, 20. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U specijalnom rezervatu prirode Deliblatska peščara organizovana je volonterska ekološka akcija uređenja lokaliteta Korn. U akciji pod nazivom "Radni dan za prirodu", učestvovali su predstavnici NIS-a, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, kao i JP "Vojvodinašume", koji upravljaju SRP "Deliblatska peščara". Uređenjem lokaliteta Korn, oko 40 učesnika akcije dalo je doprinos očuvanju najvećeg otvorenog prostora stepskih staništa u Deliblatskoj peščari.

   

Orijentirinig u Omoljici

PANČEVO, 20. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U znak sećanja na prerano preminulog nastavnika Dragana Divca, u OŠ "Dositej Obradović" organizovane su sportske aktivnosti. Deca su igrala stoni tenis i košarku protiv nastavnika, a u saradnji sa Orijentiring savezom Srbije i pomoću Orijentiring kluba "Osa" iz Pančeva, organizovano je tematsko orijentiring takmičenje.

   

Đeka: Slavimo 1000. emisiju i idemo dalje

PANČEVO, 20. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U dvorani "Apolo" Doma omladine Pančevo održana je rokenrol žurka povodom hiljaditog izdanja emisije "All You Need Is Rock'n'Roll" autora Branislava Đekovića Đeke.

   

Učešće mladih u donošenju gradskih odluka

PANČEVO, 20. oktobar 2017. (TV Pančevo) - Četrdesetak đaka, predstavnici svih pančevačkih srednjih škola, posetili su Gradsku upravu kako bi se što bolje upoznali sa načinom funkcionisanja lokalne administracije. Cilj ove posete, koju je Gradska uprava organizovala u okviru obeležavanja Nedelje lokalne demokratije, jeste i upoznavanje mladih sa načinima na koje mogu da utiču na donošenje važnih odluka u gradu, a koje će se ticati i njihovog kvalitetnijeg života.