Društvo

 

Savetovalište za dijabet u pančevačkom Domu zdravlja

PANČEVO, 18. jun 2018. (TV Pančevo) – U Domu zdravlja u Preventivnom centru radi Savetovalište za dijabet. Namenjeno je osobama koje već boluju od šećerne bolesti ali i onim pacijentima kod kojih se putem preventivnih pregleda po prvi put otkrije povišen nivo šećera . U Savetovalištu za dijabet lekari imaju više vremena da se posvete svakom pacijentu i mogu da ih upute na dodatne analize ukoliko je potrebno.

 

Počela mala matura testovima iz srpskog jezika

PANČEVO, 18. jun 2018. (TV Pančevo) – Testom iz srpskog jezika danas je počela mala matura u svim osnovnim školama u Srbiji. Prvog dana RTV Pančevo posetila je OŠ „Miroslav Antić“.

   

"Moć bilja" u muzeju od 13. juna do 11. jula

PANČEVO, 18. jun 2018. (TV Pančevo) – Povodom 70 godina rada Instituta za proučavanje lekovitog bilja "Dr Josif Pančić" u Narodnom muzeju Pančevo, otvorena je izložba pod nazivom "Moć bilja". Postavku izložbe sugrađani će biti u prilici da vide od 13. juna do 11 jula.

   

"Srpska liga trećeg doba u šahu" u Gerontološkom

PANČEVO, 17. jun 2018. (TV Pančevo) – U Gerontološkom centru održano je 22. republičko takmičenje "Srpska liga trećeg doba u šahu". Šahistu su se odazvali u velikom broju, a prema njihovim rečima, nisu došli da se takmiče, već da se druže sa vršnjacima.

   

Grad pomogao nabavku Ekonomske škole

PANČEVO, 16. jun 2018. (TV Pančevo) – Grad je u održavanje školskih objekata ove godine izdvojio blizu 11 miliona dinara. Predstavnice Uprave Pančeva posetile su Ekonomsko-trgovinsku školu "Paja Marganović", kojoj su i ove godine opredeljena sredstva.

   

Karneval na 10 lokacija u gradu

PANČEVO, 16. jun 2018. (TV Pančevo) – Predajom ključeva Grada u Pančevu je počeo 16. pančevački Internacionalni karneval. Osim muzike i igre, u Ulici Nikole Tesle bila su i razna udruženja koja su predstavila svoje tradicionalne proizvode.