Društvo

 

Negica Stokić i Katarina Čala pobednice Štrudlijade

PANČEVO, 2. septembar 2017. (TV Pančevo) – U Dolovu je održana 18. Štrudlijada, manifestacija po kojoj je selo na obodu Deliblatske peščare poznato. Štrudlijadi je prisustvovalo više od stotinu učesnika i nekoliko stotina posmatrača.

 

Novine od 1. septembra

PANČEVO, 2. septembar 2017. (TV Pančevo) –Novim školskim planom i programom od prvog septembra šestaci i četvrtaci biće obuhvaćeni projektom “Osnovi bezbednosti dece”. Jednom mesečno iz Ministarstva unutrašnjih poslova držaće predavanja na temu bezbednosti dece u školama.

   

Virusna infekcija kratko traje

PANČEVO, 1. septembar 2017. (TV Pančevo) - Posle učestalih stomačnih infekcija koje su tokom leta mučile mnoge sugrađane, poslednjih dana u ambulati „Novi svet“ mlađe osobe potražile su pomoć lekara zbog tegoba koje su izazvane bakterijskom infekcijom, kaže načelnica ove ambulante doktorka Zorica Sokić.

   

Očekivanja i prvi utisci Vanje Bojović

PANČEVO, 1. septembar 2017. (TV Pančevo) - U pančevačke osnovne škole, gradske i seoske, krenulo je 1.170 prvaka. Najviše njih upisano je najveću južnobanatsku školu "Miroslav Antić", u koju će poći 107 prvaka. Među njima je Vanja Bojović, koja se raduje polasku u školu.

   

Peti razred nije bauk

PANČEVO, 1. septembar 2017. (TV Pančevo) - Sa prvim septembrom počinje nova školska godina. Dok jedna generacija završava osnovnu školu, druga dolazi na njihovo mesto. Za prošlogodišnje četvrtake Osnove škole "Branko Radičević" počinje nova etapa u školovanju. Osim novih nastavnika, oni će dobiti i nove predmete.

   

Od mađarske vlade školski pribor

PANČEVO, 1. septembar 2017. (TV Pančevo) - U okviru programa Nacionalnog saveta Mađara i uz materijalnu pomoć vlade Mađarske, i ove godine podeljeni su paketi đacima prvacima koji nastavu pohađaju na mađarskom jeziku. Na svečanoj ceremoniji u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin” u Skorenovcu, 11 prvaka je primilo svoj paket. Svečanosti su prisustvovali Janoš Arpad Potapi, državni sekretar Mađarske za nacionalnu politiku kao i Ištvan Pastor predsednik Skupštine AP Vojvodine.