Društvo

 

Poboljšanje u oblasti organske proizvodnje

PANČEVO, 13. maj 2017. (TV Pančevo) – Bez obzira što se mnogo priča, a malo radi na polju organske proizvodnje u Srbiji, Ministarstvo poljoprivrede i pokrajinski Sekretarijat za poljoprivredu čine konkretne korake da se stanje u ovoj oblasti poboljša.

 

Za tekuća održavanja škola Grad izdvojio 30 miliona dinara

PANČEVO, 13. maj 2017. (TV Pančevo) – Iz Gradskog budžeta ove godine za tekuća održavanja škola u gradu i selima izdvojeno je oko 30 miliona dinara. Za jedan deo radova će škole same naći izvođače, a drugi deo će obaviti Javno preduzeće „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“. Najviše sredstava izdvojeno je za školu u Starčevu, milion i 200 hiljada dinara, gde će se zameti kotao za grejanje, a i vrtić će se priljučiti na sistem grejanja.

   

Jezički problemi na izložbi u Muzeju

PANČEVO, 12. maj 2017. (TV Pančevo) – U Muzeju je otvorena izložba „Ja srpski pišem, čitam, mislim“ kao doprinos akciji “Negujmo srpski jezik” Ministarstva kulture i informisanja. U ovoj akciji učestvovali su učenici drugog razreda Osnovne škole „Miroslav Antić“ i drugog razreda Gimnazije „Uroš Predić, koji su nekoliko meseci sa svojim mentorima radili na temu sinonima narodnih poslovica.

   

Dan Evrope u školi u Omoljici

PANČEVO, 12. maj 2017. (TV Pančevo) – U OŠ „Dositej Obradović“ u Omoljici, obeležen je Dan Evrope. Prigodnim kulturno umetničkim programom, predstavili su se učenici nižih razreda i polaznici zabavišta, koji su predstavili zemlje Evrope, sa svim njihovim tradicionalnim, kulturnim i etničkim obeležjima.

   

Aurel Budai iz Bečeja pobedio na takmičenju u Pančevu

PANČEVO, 12. maj 2017. (TV Pančevo) – Škola za osnovno i srednje obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „Mara Mandić“ bila je domaćin 19. Republičkog takmičenja srednjih škola u proizvodnji i preradi hrane za obrazovni proifil cvećar – vrtlar. Prvo mesto na takmičenju pripalo je Aurelu Budaiu iz ŠOSO “Bratstvo” iz Bečeja, drugo mesto osvojila je Kristina Živković koja pohađa Srednju zanatsku školu iz Beograda, a treće mesto pripalo je Norbertu Fiču iz ŠOSO “Žarko Zrenjanin” iz Subotice. Učestvovalo je 9 škola sa teritorije Srbije.

   

Bolnica i Dom zdravlja preventivnim pregledima obeležili Dan sestrinstva

PANČEVO, 12. maj 2017. (TV Pančevo) – U Pančevu je obeležen Međunarodni dan medecinskih sestara, a tim povodom su organizovani preventivni pregledi za sve sugrađane, kao i promocija njihove profesije ispred Gradske uprave. Medicinske sestre su podsetile koliko je značajna njihova uloga u zdravstvenom sistemu.