Društvo

 

Povećan broj dece sa alergijskim reakcijama na ujede komaraca

PANČEVO, 5. jul 2017. (TV Pančevo) - U Službi za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja poslednjih dana, povećan je broj dece koju su roditelji dovodili zbog alergijskih reakcija najčešće izavanih ujedima komaraca, ističe doktorka Gordana Ilkić, pedijatar.

 

Drugi krug upisa u srednje strukovne škole do petka

PANČEVO,4.jul 2017. (TV Pančevo) – Drugi krug upisa u srednje strukovne škole počeo je danas i završava se u petak, 7. jula. Do kraja upisa ostalo je tridesetak slobodnih mesta u pančevačkim srednjim školama, a uslovi su isti kao i u prvom krugu.

   

Visoke temperature uzrok krvarenja iz nosa

PANČEVO, 4. jul 2017. (TV Pančevo) – Krvarenje iz nosa je najčešće bezazlena pojava koja se često javlja kod dece. Međutim, ovo stanje može biti i opasno ukoliko krvarenje iz nosa ne može da se zaustavi. Na Odeljenje za uho grlo nos u Opštoj bolnici roditelji često dovode decu kod lekara zbog ovih tegoba, posebno u letnjem periodu kada su visoke temperature.

   

Stolar iz Jabuke, uspešan pčelar

PANČEVO, 4. jul 2017. (TV Pančevo) – Milan Veličković iz Jabuke je pčelar i stolar. Želja mu je da se profesionalno bavi pčelarskim poslom. Ima 40 košnica i iz godine u godinu unapređuje posao kojim se bavi. Meštani Jabuke s razlogom imaju poverenja i zato od Milana kupuju med i pčelinje proizvode.

   

Uspešni vatrogasci iz Glogonja

PANČEVO, 2. jul 2017. (TV Pančevo) – Dobrovoljno Vatrogasno društvo Glogonj uspešno je u gašenju požara kako u letnjem periodu kada je vreme žetve tako i zimi kada se zapale dimnjaci. Nosioci su mnogih nagrada osvojenih na različitim takmičenjima, a najvažnija im je sa Regionalnog takmičenja u Mladenovcu na kome su učestvovali 1987. godine.

   

Počeo upis u gimnazije i srednje strukovne škole

 

PANČEVO, 4. jul 2017. (TV Pančevo) – Počeo je upis u gimnazije i srednje strukovne škole. U ekonomskoj školi u Pančevu, sva mesta su popunjena. Četvrtog i petog jula, od 8 do 15 časova traje redovan upis, dok je do sedmog jula drugi upisni rok.