Društvo

 

Do kraja 2019. precizno mesto stanovanja imaće 2.7 miliona ljudi

Više od tri miliona stanovnika prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslava ima prijavljeno prebivalište u ulicama bez određenog kućnog broja. Do kraja 2019. svi građani Srbije dobiće precizno mesto stanovanja, kućnu adresu i broj. Statistika pokazuje i da je gotovo 2,7 miliona ljudi prijavljeno na adresama za koje nije određen ni naziv ulice.

PANČEVO, 24. april 2018. (TV Pančevo) –Kroz projekat adresnog registra više od 3 miliona građana dobiće validnu adresu sa ulicom i brojem, što će im olakšati svakodnevni život. Sve će se to realizovati bez ikakvih troškova za građane, jer će svi moći da besplatno zamene svoja lična dokumenta. Darinka Đuran, pomoćnica ministarke za građevinarstvo, saobraćaja i infrastrukture kaže da projekat adresni registar treba da bude okončan do kraja 2018. godine na teritoriji cele Srbije. Prvi grad u kome su sve ulice dobile ime je Loznica.

 

Poezija u čast Servantesu i Šekspiru

PANČEVO, 23. april 2018. (TV Pančevo) – Širom sveta obeležva se Svetski dan knjige i autorskih prava, ustanovljen na Generalnoj konferenciji Uneska u Parizu 1995. godine. U Pančevu ovaj dan obeležen je u Medicinskoj školi Stevica Jovanović programom koji su osmislili učenici ove škole.

   

Podrška nemačkog "Helpa" u pokretanju sopstvenog biznisa

PANČEVO, 23. april 2018. (TV Pančevo) – U Maloj sali Gradske uprave održano je predavanje Projekta „Smanjenje siromaštva kroz mogućnosti zapošljavanjau cilju pristupanja Srbije Evropskoj uniji“. Ovaj projekat, koji realizuje nemačka organizacija „Help“ u saradnji sa Gradom, ima za cilj pružanje podrške osnivanju mikro i malih biznisa.

   

Izmene režima saobraćaja autobusa ATP-a

PANČEVO, 22. april 2018. (TV Pančevo) – Zbog manifestacije „Dan Vojske Srbije” DANAS od 10:00 do 13:30 časova doći će do izmene režima saobraćaja autobusa ATP-a.

   

"Prolećni ručak" u Jabuci

PANČEVO, 22. april 2018. (TV Pančevo) – Treću godinu zaredom u centru Jabuke održava se „Prolećni ručak“. Organizator manifestacije je mesna zajednica i članovi nekoliko udruženja iz ovog mesta.

   

Od izleta do edukacije na katamaranu

PANČEVO, 20. april 2018. (TV Pančevo) – Osnovna škola "Olga Petrov" iz Banatskog Brestovca je prva škola koja će u saradnji sa Turističkom organizacijom Pančevo započeti akciju upoznavanja mladih Pančevaca s kulturnim znamenitostima grada. Akcija će otpočeti krajem aprila, a u planu je da u akciji učestvuju sve škole na teritoriji grada Pančeva.