Društvo

 

Posledice preteranog utopljavanja dece

PANČEVO, 17. januar 2018. (TV Pančevo) – Jedna od najčešćih grešaka roditelja posebno kod novorođenčeta je pretopljavanje. Pedijatar Jugoslava Stanojević objašnjava kako treba dete oblačiti i koje su najčešće posledice ukoliko pretopljavamo dete.

 

Značajne obilaznice za Pančevo pri kraju

PANČEVO, 16. januar 2018. (TV Pančevo) – Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture gostujući na regionalnoj Radio-televiziji Pančevo govorio je o infrastrukturnim projektima. Govoreći o ovoj temi napomenuo je i da je pri kraju obilaznica na Bavaništanskom putu.

   

"Prepoznaj u sebi" za Sigurnu kuću

PANČEVO, 16. januar 2018. (TV Pančevo) – Udruženje građana „Prepoznaj u sebi“ tokom novogodišnjih i Božićnih praznika organizovali su akciju pod nazivom „Pomažemo hranom“ i prikupili osnovne životne namirnice ali i slatkiše, mleko, konzerviranu hranu, voće. Predstavnici udruženja „Prepoznaj u sebi“ donaciju su uručili danas predstavnicima Sigurne kuće.

   

Žar upalio četiri kontejnera u centru grada

PANČEVO, 16. januar 2018. (TV Pančevo) – Jutros su vatrogasne ekipe zahvaljujući brzoj dojavi radnika "Parking servisa" ugasile požar ispred prodavnice Maxi u Ulici Dimitrija Tucovića. Naime, vreo pepeo upalio je smeće u sva četiri metalna kontejnera na ovoj lokaciji.

Tokom 2016. godine zabeležen je slučaj da su zbog bačenog pepela samo u jednom danu izgorela čak četiri plastična kontejnera na ovom mestu. Početkom decembra prošle godine vatra je na istoj adresi progutala još jedan plastični kontejner. To je bio razlog da ,,Higijena“ na ovu lokaciju postavi metalne kontejnere.

   

Sredstvima od NIS-a renoviranje Doma omladine

PANČEVO, 15. januar 2018. (TV Pančevo) – Po konkursu Naftne industrije Srbije "Zajednici zajedno", sredstva za značajne radove na objektu dobio je i pančevački Dom omladine. Dva miliona i 700 hiljada dinara biće potrošeno za renoviranje prvog sprata zgrade, ali i podruma, gde je potrebno uraditi hidroizolaciju. Čitav posao biće završen u martu, posle čega će svi korisnici prostora Doma omladine imati značajno bolje uslove za rad i stvaralaštvo.

   

Sa novim planovima u školske klupe

PANČEVO, 15. januar 2018. (TV Pančevo) – U svih 19 osnovnih i 9 srednjih škola koje rade na teritoriji Grada Pančeva, danas je počelo drugo polugodište školske 2017/2018. godine. Početak nastave protekao je bez problema. Do kraja školske godine, kalendarski je ostalo oko 3 i po meseca, ali treba oduzeti prolećni raspust za Uskrs, i neradne dane za državne praznike. Školska godina za maturante srednjih škola završava se 24. maja, dok će učenici osnovnih škola, koji ove godine polažu završni ispit, tj. malu maturu, na raspustu biti od 31. maja.