Društvo

 

Škola pčelarstva u Starčevu

PANČEVO, 20. novembar 2017. (TV Pančevo) – Posle jedne teške pčelarske godine, Društvo pčelara Starčeva organizuje zimska predavanja za pčelare i poljoprivrednike svake srede od 18 časova. Kao i prethodne godine i ove će pčelari Starčeva, svi su izgledi, organizovati školu pčelarstva.

 

Deo Zavoda u Očnoj bolnici, deo u Železničkoj ambulanti

PANČEVO, 20. novembar 2017. (TV Pančevo) – Zbog rekonstrukcije Internog odeljenja u Opštoj bolnici, Zavod za javno zdravlje privremeno je preseljen na dve lokacije. Jedan deo Zavoda je u delu Očne bolnice, dok je drugi deo u Železničkoj ambulanti Doma zdravlja.

   

Ekološki projekat prekogranične saradnje

PANČEVO, 19. novembar 2017. (TV Pančevo) - Projekat prekogranične saradnje Srbije i Rumunije, pod nazivom „Eko–Tamiš“ ušao je u završnu fazu. Završena je izrada studije, i na srpskom delu Tamiša u velikoj meri određena su mesta koja predstavljaju poseban turistički potencijal, i koja će biti promovisana kao staze za pešačenje, vožnju bicikla, mesta za pecanje ili posmatranje ptica. Takođe, Pančevo je nabavilo i katamaran za plovidbu rekom, a u narednom periodu biće raspisan i tender za prikupljanje ponuda za izradu kajaka, kojima bi takođe moglo da se proputuje Tamišom.

   

Pregledi štitaste žlezde na Kotežu

PANČEVO, 18. novembar 2017. (TV Pančevo) – Više od 120 građana koji žive na Kotežu pregledalo je ultrazvukom svoju štitastu žlezdu, i u zavisnosti od onoga šta su lekari videli tokom pregleda, dobili su savet kada ponovo treba da urade preventivni pregled ili su upućeni da se jave svom izabranom lekaru kako bi dobili upute za dalja ispitivanja. Akciju prevetivnih ultrazvučnih pregleda organizovali su MZ Kotež i Dom zdravlja Pančevo.

   

Đaci Medicinske škole u akciji davanja krvi

PANČEVO, 16. novembar 2017. (TV Pančevo) – Više od 70 učenika Medicinske škole dalo je krv. Medicinska škola dva puta godišnje organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, u kojoj učestvuje veliki broj učenika. Akcija je održana u Zavodu za transfuziju krvi.

   

Sa novim željama u 105. godinu

PANČEVO, 16. novembar 2017. (TV Pančevo) – Osnovna škola "Đura Jakšić" proslavila je danas svoj 104. rođendan prigodnim programom u fiskulturnoj sali. Želja im je da se u narednim godinama poveća broj učenika, ali i da se krene u sređivanje zgrade. Školski rođendan bio je i prilika da se podsete na uspehe koje su njihovi đaci ostvarili u ovoj godini.