Društvo

 

Povećan broj obolelih od karcinoma bešike

PANČEVO, 29. april 2017. (TV Pančevo) – Od svih karcinoma u urologiji najveći porast beleži karcinom bešike i kod tih pacijenata najčešće se rade hiruške intervencije u Opštoj bolnici.

 

Prvi "Hakaton" u Pančevu

PANČEVO, 29. april 2017. (TV Pančevo) – U Pančevu je juče počelo prvo takmičenje u programiranju "Hakaton". Organizatori su mladi Pančevci Antonio Ankajican i Nikola Pavlov, koji su prošle godine i pokrenuli prvi "CoderDojo" klub u Srbiji. Najboljima je obezbeđen put na Hakaton u Irskoj.

   

Zmajevoj školi i vrtiću "Bajka" donirane boje i materijal za krečenje

PANČEVO, 29. april 2017. (TV Pančevo) – Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ i vrtiću „Bajka“ farbara Marko Pan, kompanija „Tikkurila“ donirale su boje i materijal kako bi se okrečile ove dve ustanove. Na druženju koje je organizovano u dečijoj igraonici Neptun, organizovan je bio i nagradni konkurs pod nazivom „Moja čarobna soba“. Deca iz vrtića i učenici nižih razreda škole imali su zadatak da bojama nacrtaju crteže koji će biti poklonjeni Domu za lica ometena u mentalnom razvoju „Srce u jabuci“.

   

Treći Festival baletskih škola

PANČEVO, 29. april 2017. (TV Pančevo) – Festival Baletskih škola Srbije po treći put održan u Kulturnom centru u Pančevu. Nastupilo je 133 takmičara iz Kikinde, Zrenjanina, Beograda, Alibunara, Čačka , Novog Sada i Pančeva. Festival organizovan na Svetski dan igre.

   

Kukuruz u dobrom stanju

PANČEVO, 28. april 2017. (TV Pančevo) – Ratari južnog Banata su, uglavnom, završili setvu i nemaju mnogo brige. Kukuruz je u dobrom stanju, dok s druge strane bolesti prete pšenici i ječmu. Zbog toga je neophodno da ratari posete njive i izvrše zaštitu biljnih kultura.

   

Zakazivanje preko kol-centra

PANČEVO, 28. april 2017. (TV Pančevo) – Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, nedavno je pokrenulo Nacinalni kol-centar, putem kojeg pacijenti mogu da zakažu preglede kod izabranog lekara i kod ginekologa.