Društvo

 

Kovinska slava obeležena uz bogat program

PANČEVO, 27. jul 2017. (TV Pančevo) –Kovinska slava, Sabor svetih arhangela Mihaila i Gavrila, ove godine obeležena je bogatim kulturno umetničkim programom. Promovisana je ulica Surduk, gde su bili postavljeni štandovi, a glavna atrakcija svih meštana ali i posetilaca, bila je ulica kišobrana. Organizatori manifestacije bili su Turistička organizacija, Dom kulture i druga Javna preduzeća iz Kovina.

 

Oprezno sa terapijom tokom leta

PANČEVO, 27. jul 2017. (TV Pančevo) – Hronični bolesnici tokom leta imaju često dilemu, kada se dogodi pad krvnog pritiska, naglo prestaju da uzimaju terapiju za snižavanje krvnog pritiska. Zašto je to opasno objašnjava doktorka Jovana Naumović, lekar u Hitnoj pomoći.

   

Pomoć za Olgu Predojević

PANČEVO, 27. jul 2017. (TV Pančevo) – Olga Predojević, četrdesetpetogodišnja samohrana majka iz Banjaluke, proživljava najteže trenutke života. Boluje od leukemije, a jedini način za oporavak jeste transplantacija koštane srži u Turskoj. Pomoć dobrih i humanih ljudi i ovog puta je ključna.

   

PIO fond šalje penzionere u banju

PANČEVO, 26. jul 2017. (TV Pančevo) - Tokom juna dve grupe penzionera otišle su na banjsko lečenje o trošku PIO fonda. Do oktobra svih 300 penzionera koji su ostvarili pravo na besplatno banjsko lečenje biće upućeni u banje koje su im odredili lekari sa lekarske komisije. Besplatno banjsko lečenje namenjeno je za oporavak penzionera sa malim primanjima koja ne prelaze 22 hiljade dinara.

   

Nema obolelih od virusa Zapadnog Nila

PANČEVO, 26. jul 2017. (TV Pančevo) - Prema najnovijoj analizi Zavoda za biocide, na šest lokacija u Pančevu i okolini pronađeni su komarci nosioci virusa Zapadnog Nila. Ono što je važno je da još uvek nema obolelih ili sumnjivih na oboljevanje od groznice zapadnog nila. Zbog ovakve situacije za sutra, četvrtak, 27. jula radiće se suzbijanje komaraca sa zemlje.

   

Zajedničke operacije urologa i ginekologa

PANČEVO, 25. jul 2017. (TV Pančevo) – Zahvaljući lekarima i razumevanju menadžmenta Opšte bolnice, pored Kliničkog centra Srbije, jedino u pančevačkoj bolnici se od nedavno rade zajedničke operacije urologa i ginekologa. Cilj ovkakvih hiruških intervencija je da se pacijentkinje jednom operacijom reše neprijatnih tegoba kao što je nevoljno umokravanje i ispadanje mokraćne bešike.