Društvo

 

Uspeh pančevačkih fizičara

PANČEVO, 27. mart 2017. (TV Pančevo) – Srednjoškolci iz Pančeva osvojili su osam nagrada i četiri pohvale na 55. državnom takmičenju iz fizike, koje održano proteklog vikenda u Kladovu. Nagrađeni su učenici Gimnazije: Gabrijel Edvard Etinski, Dušan Cvijetić, Andrej Tanko, Marta Bošnjak i učenici Matematičke gimnazije u Beogradu Marko Šušnjar, Danica Zečević, Ognjen Tošić i Aleksandar Milošević.

 

Jedanaest godina Likovne sekcije u Gerontološkom centru

PANČEVO, 18. mart 2017. (TV Pančevo) - Likovna sekcija koja funkcioniše u okviru Gerontološkog centra proslavila je 11 godina postojanja i uspešnog rada. Sekciju je 2006. godine osnovao arhitekta i slikar Alfred Pezalj, sa ciljem da sve članove “kulturno uzdigne”.

   

Dobra ponuda i niske cene na Starom buvljaku

PANČEVO, 26. mart 2017. (TV Pančevo) –I ovog nedeljnog prepodneva gužva na starom buvljaku... Vetar i niža temperatura nisu smetali ni kupcima a ni prodavcima da ispoštuju tradiciju odlaska na ovu pijacu, uglavnom polovnih stvari. Na njemu se i ove nedelje moglo naći sve od igle do lokomotive, po cenama koje, ako ste raspoloženi da se cenjkate, budu i prepolovljene.

   

Vinogradari očekuju bolje vremenske prilike

PANČEVO, 26. mart 2017. (TV Pančevo) – Vinogradari iz Jabuke su u velikom poslu koji neće dugo potrajati. Orezuju vinograde i očekuju da će ove godine vremenske prilike biti bolje nego godinu dana ranije, kada je grad naneo velike štete vinovoj lozi u ovom selu.

   

Porast broja dece sa poremećajem u ponašanju i govoru

PANČEVO, 26. mart 2017. (TV Pančevo) – Poslednjih godina broj dece koja imaju poremećaj u ponašanju i govoru je u porastu. To je jedan od najčešćih razloga zbog čega roditelji potraže pomoć pedijatra, koji najčešće dete upućuje kod dečijeg psihologa koji se nalazi u Domu zdravlja.

   

I žitelji Tesle na preventivnom pregledu

PANČEVO, 25. mart 2017. (TV Pančevo) – Preventivni centar Doma zdravlja organizovao je u MZ “Tesla” preventivne preglede. Pregledano je preko šezdesetoro pacijenta, a većina njih je uradilo i test na karcinom debelog creva. Žitelji MZ “Tesla” su istakli da su im ovakvi pregledi potrebni jer pružaju mogućnost da bez zakazivanja provere svoje zdravlje i ukoliko nešto nije u redu, upućuju ih kod lekara specijalista.