Društvo

 

Donald Tramp položio predsedničku zakletvu

PANČEVO, 20. januar 2017. (TV Pančevo) – Donald Tramp položio je predsedničku zakletvu pred milion ljudi na Kapitol Hilu. "Molim vas svi ustanite" najavljen je Tramp, a na bini su mu se pridružaila i deca. Nakon što je položio zakletvu nad Biblijom,Tramp se pozdravio sa svojom porodicom i počeo svoj govor.

 

Bugarski kao izborni predment u Ivanovu

PANČEVO, 20. januar 2017. (TV Pančevo) - Škola u Ivanovu jedina je u Vojvodini čiji đaci uče bugarski jezik kao izborni predmet, koji je uveden 2007. godine. Program pohađaju učenici od četvrtog do osmog razreda, a preko bugarskog Ministarstva prosvete beneficije su stekli i mlađi đaci škole “Moša Pijade” iz ovog mesta.

   

Posteljine za Dečije interno odeljenje

PANČEVO, 20. januar 2017. (TV Pančevo) - Učenici i nastavnici osnovne škole „Sveti Sava“, poklonili su Dečijem internom odeljenju, pančevačke bolnice 36 kompleta posteljine. Novac za kupovinu posteljina sakupljen je nakon organizovanih akcija prodaje kolača, igračaka i knjiga, pred novogodišnje praznike.

   

Obnovljena sala u Isidorinoj

PANČEVO, 19. januar 2017. (TV Pančevo) –Ove školske godine za krečenje fiskulturne sale i zamenu poda u Isidorinoj školi, iz gradskog budžeta izdvojeno je 283 hiljade dinara. U planu je i zamena prozora kako bi sala bila toplija za bavljenje sportskim aktivnostima.

   

Plakete za Ilonu Lečei i MKUD „Petefi Šandor“

PANČEVO, 19. januar 2017. (TV Pančevo) – U Senti je održana vojvođanska centralna proslava povodom Dana mađarske kulture na kojoj su uručene godišnje nagrade. Plaketom za očuvanje mađarske kulture u Vojvodini nagrađena je i Pančevka Ilona Lečei i Mađarsko kulturno-umetničko društvo „Petefi Šandor“.

   

Pančevci proslavili Bogojavljanje

PANČEVO, 19. januar 2017. (TV Pančevo) – Plivanje za časni krst zbog vremenskih uslova ove godine nije održano na Tamišu. Bogojavljanje, jedan od najvećih hrišćanskih praznika, sa druge strane, tradicionalno je obeleženo u Preobraženskoj crkvi, kao i polaganjem venaca na spomenik vojvodi Stevanu Šupljikcu.