Društvo

 

Lepa reč i osmeh za uspešno druženje

 

PANČEVO, 24. septembar 2017. (TV Pančevo) – U Gerontološkom centru u Pančevu, književnica Nada Malek promovisala je svoju knjigu "Iz dnevnika Malekove". Ova književnica smatra da starijim ljudima treba pružiti što više pažnje i lepih reči.

 

Nastavak redovne vakcinacije

PANČEVO, 20. septembar 2017. (TV Pančevo) – U Školskom dispanzeru Doma zdravlja nastavlja se redovna vakcinacije dece jer su vakcine stigle. Trenutno se vakcinišu učenici osmog razreda protiv difterije, tetanusa i dečije paralize.

   

Srbija, uz Makedoniju i BiH, u vrhu Evrope po broju abortusa

PANČEVO, 23. septembar 2017. (TV Pančevo) – Širom sveta, 26. septembar, obeležava se kao Svetski dan kontracepcije. Stručnjaci upozoravaju da sve veći broj mladih od 15 do 24 godine stupaju u nezaštićene seksualne odnose. Zbog toga ističu da je veoma važno da se koristi savremena kontracepcija, kako kasnije ne bi bilo posledica kao što su neželjena trudnoća, abortus ili seksualno prenosive infekcije.

   

Crkve u Vojlovici obeležile 500 godina od reformacije

 

PANČEVO, 23. septembar 2017. (TV Pančevo) – U prisustvu velikog broja zvanica, Hrišćanska Reformatska Crkva i Slovačka Evangelička crkva u Pančevu, obeležile su 500 godina od reformacije, odnosno objavljivanja Luterovih teza koje su izmenile verski, socijalni i politički život u Evropi. Martin Luter je 1517. započeo raspravu o neophodnim promenama u Katoličkoj crkvi. Do promena nije došlo ali se javio novi pokret.

   

Uspešna vatrogasna vežba u Starčevu

PANČEVO, 22. septembar 2017. (TV Pančevo) – U Starčevu su dobrovoljni vatrogasci, profesionalci iz Pančeva, izviđači članovi Odreda "Nadel" i predstavnici Doma kulture uspešno sproveli vežbu gašenja požara. Cilj vežbe bila je provera spremnosti vatrogasaca i edukacije Starčevaca, a vežba je u potpunosti uspela.

   

„Unapređenje konkurentnosti srednjih škola"

PANČEVO, 21. septembar 2017. (TV Pančevo) – U Maloj sali Gradske uprave gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov uručio direktorima sedam srednjih škola ugovore kojim su im odobrena sredstva na konkursu „Unapređenje konkurentnosti srednjih škola , putem poboljšanja uslova za izvođenje nastave“ u 2017 godini.