Zobenica: Malovićevim radom Južnobanataski okrug među najboljima u Srbiji

PANČEVO, 17. januar 2018. (TV Pančevo) – Gostujući u emisiji "Intervju" na regionalnoj RTV Pančevo, potpredsednik IO SNS Damir Zobenica ocenio je da je zalaganjem i radom koordinatora ove stranke za Južni Banat Branka Malovića, ovaj okrug postao jedan od najuspešnijih i najuređenijih u Srbiji. Zobenica je rekao da je ,sada potpedsednik Izvšrnog odbora i koordinator SNS za Južni Banat ,Branko Malović uspeo da reši mnoge probleme na ovoj teritoriji kao što je između ostalog borba protiv uzurpatora poljoprivrednog zemljišta.

Prošle nedelje koordinator Srpske napredne stranke za Južni Banat Branko Malović izabran je za potpredsednika Izvršnog odbora ove stranke. To je svojevrsno priznanje za veoma uspešan stranački rad i angažman Malović ima u južnobanatskom i podunavskom okrugu. Upravo zbog te činjenice, Malović je često meta napada neostvarenih pojedinaca i nazovi opozicionara. Gostujući u emisiji "Intervju" Damir Zobenica, takođe potpredsednik IO SNS rekao je da napadi na Branka Malovića samo pokazuju kakvo smo društvo, odnosno da se uspeh kod nas ne prašta.

- Pola godine, ili godinu dana od dolaska Branka Malovića u Južni Banat imamo južnobanatski okrug kao jedan od najboljih, ako ne i najbolji okrug u Srbiji, što se tiče naše stranačke organizacije. SNS je ubedljivo pobedila na svim izborima, lokalnim, rezultati na pokrajinskim i republičkim takođe su bili fenomenalni. Južnobanatski okrug je imao sjajne rezultate na predsedničkim izborima 2017. godine. Naše opštine napreduju i to je vidljivo na svakom koraku. Vršac je dobio status grada na insistiranje Branka Malovića. Pančevačka bolnica, koja je bila mesto strave i užasa, će izgledati potpuno drugačije. Gledao sam slike i vidim da će, praktično, ostati samo zidovi a unutra će biti potpuno nova, moderna bolnica u koju se ulaže 500 miliona dinara. Pokrajinska Vlada će i u bolnicu za mentalno obolele u Kovinu uložiti velika sredstva da se olakša i ljudima koji rade i onima koji su, nažalost, korisnici ustanove da olakša boravak i život. To su sve rezultati koji su vidljivi – istakao je potpredsednik IO SNS Damir Zobenica.

Pored političkog uspeha, Zobenica je ocenio da Malović ima velike zasluge za mnoge infrastrukturne projekte u Južnom Banatu koji se sada realizuju.

Zaštp Branko Malović smeta nekima? Kao što smo već pričali, oko 3000 hektara nelegalno korišćenog zemljišta je oduzeto tim ljudima koji su koristili. Država je, odnosno i lokal i pokrajina su naplatili i stavili u budžet, upravo energijom Branka Malovića. On je rešio da se o obračuna sa svime što je nelegalno i nezakonito, generalno sa svime što nije bilo normalno u Južnom Banatu. Imali smo mnogo stvari, koje nisu čiste ovde. Ovaj okrug će do kraja mandata izgledati potpuno drugačije. Sređene lokalne samouprave, politički odnosi korektni, SNS veoma organizovana i jaka, jer imamo ljude koji mogu da ostvare rezultate, kao što je to uradio Branko Malović. Izuzetno težak posao je imao u podunavskom okrugu, gde je situacija problematična u sve tri opštine na različite načine. Hvala Bogu što imamo Branka kod nas u timu i što smo sada kolege potpredsednici Izvršnog odbora – zaključio je Zobenica.