Zatvorena biračka mesta u Opštini Kovin u 20 časova

PANČEVO, 23. april 2017. (TV Pančevo) – Danas se u Kovinu održavaju lokalni izbori. Ekipa Regionalne RTV Pančevo posetila je biračko mesto broj 2 u Kovinu koje je otvoreno tačno u 7 časova. Na ukupno 25 biračkih u Opštini Kovin mesta pravo glasa ima 29.145 građana. Oni mogu da glasaju za jednu od osam ponuđenih izbornih lista.Prema informacijama koje smo dobili u Opštinskoj izbornoj komisiji u Kovinu, do 18 sati je na birališta izašlo 40,81 odsto upisanih birača.Izborni proces teče bez problema i primedbi navode u Opštinskoj izbornoj komisiji.

- Biračko mesto je otvoreno na vreme. Birački odbor je u punom sastavu. Kutija je uredno zapečaćena, ubačen je kontrolni listić i sve teče po planu. Na biračkom mestu broj 2, po spisku se očekuje 1540 birača- rekla je Đurica Panić, predsednik Biračkog odbora.

- Idem redovno na glasanje. Očekujem da će moj kandidat da pobedi –

- Dolazim uvek u isto vreme. Od liste očekujem samo najbolje. Da to ne očekujem ne bih ni dolazila.

- Redovno glasam. Videćemo šta će da bude-

- Nadamo se boljem, zato i glasamo-

Prvi presek glasova napravljen je u 10 časova, a prema rečima Tatjane Radenkovič Jakšić predsednice opštinske Izborne komisije sve je proteklo u najboljen redu. - Glasa se na 25 biračkih mesta, za 45 odbornika. Ukupno je upisani 29.145 birača. Za sada nije bilo nikakvih incidenata- rekla je Tatjana Radenković Jakšić, predsednica opštinske Izborne komisije

Birači mogu da se opredele za jednu od 8 lista, koje su na glasačkom listiću. Liste koje učestvuju na izborima su: Aleksandar Vučić - Brže Jače, Bolje, Savez Vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor, Demokratska stranka - dr Vladimir Tasić, Partija ujedinjenih penzionera - Milan Krkobabić, Srpska Radikalna stranka - dr Vojslav Šešelj, Grupa građana „Kovin može bolje - zajedno za naš opštinu - dr Ivan Dotlić“, Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije, Komunistička partija, Zeleni Srbije, Pokret socijalista, Srpska narodna partija i Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija.

Na ukupno 25 biračkih u Opštini Kovin mesta pravo glasa ima 29.145 građana. Oni mogu da glasaju za jednu od osam ponuđenih izbornih lista.

Do 13 časova na lokalne izbore u Kovinu izašlo je 6. 792 odnosno 23,30 procenata upisanih birača. Izborni proces teče bez problema i primedbi navode u Opštinskoj izbornoj komisiji.

Ekipa Regionalne RTV Pančevo, posetila je i biračko mesto broj 9. u Bavaništu.

Biračko mesto broj 9. u Bavaništu, otvoreno je tačno u 7 časova. Prema rečima predsednika Biračkog odbora Tibora Juhasa, sve protiče u najboljem redu, bez ikakvih incidenata.

- Za sada je sve po protokolu. Biračko mesto je otvoreno na vreme. Nije bilo nikakvih nesuglasica među članovima Biračkog odbora. Nije bilo konflikta da bi zatvarali biračko mesto. Do 10 časova izašlo je 115 birača od ukupno 1136. Nije neka izlaznost, ali nadamo se boljem – rekao je Tibor Juhas, predsednik Biračkog odbora.

Birači u Bavaništu kažu da redovno izlaze na glasanje, a od ovih izbora imaju velika očekivanja.

- Očekujem da bude bolje.

- Glasam u 80 posto slučajeva.

-Očekujem sve najbolje.

- Izlazim redovno na izbore. Očekujem najbolje od ove liste.

Biračka mesta u Kovinu otvorena su do 20 časova, kada prestaje i izborna tišina.