Vučić i Bramerc o saradnji Srbije i Tužilaštva Mehanizma

PANČEVO, 10. maj 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je glavnog tužioca Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Serža Bramerca, koji je u poseti Beogradu radi priprema redovnog izveštaja za sednicu Saveta bezbednosti UN početkom juna.

Dvojica sagovornika razmotrili su saradnju Republike Srbije i Tužilaštva Mehanizma za međunarodne krivične tribunale i ocenili da je ta saradnja zadovoljavajuća, s tim da je potrebno da Srbija ubrza ispunjavanje preuzetih obaveza i aktivnosti za privođenje osumnjičenih za ratne zločine.

Na sastanku je dogovoreno da se poveća broj zaposlenih u Tužilaštvu za ratne zločine Republike Srbije.

Predsednik Vučić je rekao i da će Srbija, uprkos neslaganju oko nekih pitanja, nastaviti i jačati saradnju sa Tužilaštvom Mehanizma međunarodnih krivičnih tribunala.

On je prihvatio predlog glavnog tužioca Bramerca da naše nadležne institucije učestvuju u zajedničkim programima, kroz koje bi Tužilaštvo Mehanizma međunarodnih krivičnih tribunala, u vidu obuke i drugih vidova podrške, pomoglo primenu Strategije za ratne zločine u Republici Srbiji.