Vučić: Linč u Srbiji nikada više neće biti dozvoljen

PANČEVO, 11. mart 2017. (TV Pančevo) – Linč u Srbiji nikad više neće biti dozvoljen, poručio je danas kandidat za predsednika Srbije Aleksandar Vučić kao odgovor na pretnje iz redova opozicionih kandidata i dodao da to lično garantuje građanima Srbije. Srbija je mirna zemlja, zemlja dobrog, odgovornog i poštenog naroda, koji hoće da živi i radi, a ne da linčuje, rekao je Vučić na predizbornom mitingu u Čačku i istakao da je dovoljno "čvrst, odlučan i hrabriji od svih da im ne dozvoli da se ikada više u našoj zemlji ponovi linč.

Vučić je rekao da se na vređanje, "premeravanje" i uvrede više ne osvrće, ali da su pretnje poput onih o "pucanju kao u Makedoniji" i "vešanju o bandere" opasne jer govore o tome da su neki spremni i na destabilizaciju zemlje zarad vlasti.

Čuo je, kaže, i ono što je mislio da nikada više neće čuti:

"Noćas su me podsetili na nešto što sam mislio da nikome neće više pasti na pamet. Sećate se linčovanja Milanovića i Komrakova ispred RTS-a, kada leži čovek od 65 godina, a njih 10-20 magaraca ga šutira i ubija. Jedan od njih je rekao 'vraća se vreme za šamarčine', baš onako kao što su radili", naveo je Vučić i istakao:

"Linč u Srbiji nikome nikada neće biti dozvoljen, neću da merim koga i koliko. Kada kažem tako, onda to znači da garantujem da se tako nešto neće desiti". Naveo je i da je čuo iz publike na mitingu povik "Imamo i mi ruke” i naglasio:  

"Samo to nećemo. Nećemo mi rukom, niti bilo čim, na njih, nećemo dozvoliti da nam destabilizuju zemlju".