Vrščani maksimalno podržali SNS i kaznili sve druge političke opcije

PANČEVO, 29. maj 2017. (TV Pančevo) – Srpska napredna stranka totalno je porazila sve druge političke opcije i u Vršcu osvojila apsolutnu pobedu na izborima za mesne zajednice. Od 151 mesto u savetima mesnih zajednica imaće 145 predstavnika. Vrščani su još jednom potvrdili da isključivo podržavaju iskrenu proevropsku, mirnodopsku i razvojnu politiku Aleksandra Vučića i vladajuće SNS.

U svih šest mesnih zajednica u gradu, savete će formirati po sedam članova SNS. Od 23 naseljena mesta, SNS će apsolutnu vlast imati u čak 18 sela, dok će u Straži i Malom Žamu imati 4 od 5 članova saveta MZ. U Kuštilju, SNS će u savetu MZ imati tri od pet članova, kao i u Zagajici, u kojoj je SPS izgubio trodecenijsku vlast. Izbori će se, zbog neregularnosti, ponoviti u mesnoj zajednici Vojvodinci.

Srpska napredna stranka u Vršcu, odmah po okončanju izbornog procesa, saopštila je da su raspušteni mesni odbori SNS u Kuštilju i Vojvodincima.

- Srpska napredna stranka od svojih članova traži maksimum angažovanosti. Svako ko nije spreman da da sve od sebe, neće imati podršku stranke. Nema kalkulacija, loši rezultati se odmah sankcionišu, rečeno je iz sedišta vršačkog SNS-a. Izvor: eVrsac.rs