Veliki miting SNS u Paraćinu: Borimo se da nam deca ne odlaze, a da grad DIGNEMO IZ PEPELA

PANČEVO, 20. jun 2018. (TV Pančevo) – Srpska napredna stranka organizovala je u Paraćinu miting povodom peticije da predsednik opštine Saša Paunović bude smenjen!Više od 20.000 građana potpisalo je peticiju kako bi pokazalo da nedavno izabrani potpredsednik DS-a Paunović nema legitimitet da bude na čelu opštine.

Skup je počeo intoniranjem himne Republike Srbije, a građanima okupljenim u Narodnom pozorištu obratiće se visoki funkcioneri Srpske napredne stranke.

Marko Đurić potpredsednik Glavnog odbora SNS rekao je prisutnima da se suočavamo se sa pritiscima kako bi nas oslabili pred ključne borbe za KiM.

Nista nije slučajno što se događalo proteklih dana. Ovo su ključne nedelje za Srbiju i moramo kao stranka da doprinesemo odbrani nacionalnih interesa. Kao članovi SNS moramo da širimo svest da samo sabrani možemo da sačuvamo Srbiju. A vi ćete imati podršku čitave Srbije u podizanju vašeg grada na noge.

Đurić je naglasio da deli zabrinutost zbog demografske slike u Srbiji.

Od 1971. do danas se povećao broj penzionera za više od tri puta, a pali smo ispod sedam miliona stanovnika. Prema poslednjim podacima čak se i Beograd smanjio po broju stanovnika za 10.000, a 2.060. godine prema projekcijama biće nas samo 3.1 miliona ako nešto ne promenimo. Naša odgovotnost kao stranke i Aleksandra Vučića koji se time najviše bavi je rezultirala finansijskim merama pomoći za porodice sa decom - rekao je Đurić i poručio da svi mi miramo da širimo svest o ovome.

On je najavio i dolazak Si Đinpinga do kraja godine, te rekao da drugi put u godinu dana u našu zemlju dolazi jedan od najmoćnijih ljudi.

Naš posao kao stranke jeste da jedinstvo koje imamo očuvamo i da podržavamo našeg predsednika u teškoj borbi. Da nas pamte kao generaciju koja je Srbiju stavila na noge. Hajde da pobedimo tog nesrećnog Paunovića i da dignemo Paraćin iz pepela. Živela Srbija! - završio je Đurić.

Nakon obraćanja Sekretara Opštinskog odbora SNS Paraćin, reč je uzeo Aleksandar Jovičić član Predsedništva SNS koji je, osvrnuvši se na prikazan film, rekao da je odgledan horor film koji se odigrava i danas.

Zbog naše dece i perspektive grada molim vas da pošaljete u istoriju ove koji uništavaju Paraćin. Zato vas molim da se što više mladih uključi u ovu borbu da za pet godina imamo bolji Paraćin. Kakvog predsednika opštine ima Paraćin? Trčkara u američku ambasadu da tuži svoju državu kako bi sačuvao fotelju. Nek im odnese ovaj film da pogledaju - poručio je Jovičić.

Nakon što je prikazan kratak film o tome kako je DS devastirao nekada bogatu opštinu Paraćin, na čijem se čelu nalaze 18 godina, prisutnima se obratila Sekretar Opštinskog odbora SNS Paraćin Vesna Petrović.

Iz dana u dan je sve više nas koji želimo promene u ovom gradu. Do danas smo prikupili više od 20.000 potpisa za raspisivanje lokalnih vanrednih izbora. Dali su potpis za bolji i uspešniji Paraćin. Svaki potpis je vapaj za bolji život naše dece i nas. Želimo investicije i radna mesta, a ozbiljni investitori ne idu u mesta gde vlada korupcija. Želimo da što pre gradimo fabrike i puteve, izgradimo škole i obdaništa, zdravstvene ustanove... Želimo da naša deca ne napuštaju Paraćin - završila je Petrovićeva.

Na početku mitinga, okupljenima se telefonom obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.