Ubedljiva pobeda SNS na izborima za skupštine mesnih zajednica u Velikoj Plani

 

PANČEVO, 14. septembar 2017. (TV Pančevo) – Na teritoriji Opštine Velika Plana su u nedelju 10. septembra održani izbori za članove Saveta mesnih zajednica Trovče, Staro Selo, Donja Livadica, Rakinac i Druge mesne zajednice u Velikoj Plani. Srpska napredna stranka je bezrezervnom podrškom građana ostvarila apsolutnu pobedu u svih pet mesnih zajednica.

Statutom Druge mesne zajednice i mesnih zajednica Trnovče, Staro Selo i Rakinac predviđeni su većinski izbori za članove saveta.

Srpska napredna stranka je u svim mesnim zajednicama ostvarila apsolutnu pobedu i osvojila svih 44 mandata. Na izborima za članove Saveta mesne zajednice Donja Livadica gde je predviđen proporcionalni izborni sistem, Srpska napredna stranka osvojila je 71 odsto glasova, tako da će u novom sazivu imati 8 od 11 članova.

 

Predsednik Opštine Velika Plana Igor Matković zahvalio se građanima na ovakvoj podršci i istakao da Srpska napredna stranka prvi put preuzima odgovornost za vođenje ovih Mesnih zajednica, uveren da će lokalna samouprava sa novoizabranim članovima i meštanima sada na lakši način brinuti o njihovim potrebama. Ova značajna pobeda jeste snažna potvrda poverenja građana u aktuelnu opštinsku i republičku vlast.