U Pančevu „pukla“ opozicija,ostale interesne grupe

PANČEVO, 17. novembar 2017. (TV Pančevo) – Sednicu pančevačkog parlamenta obeležio je raspad lokalne opozicije koja se konačno udružila u „patološkoj mržnji“ i jednoj politici - srušiti Aleksandra Vučića. Maske su pale. Bez obzira što su odbornici diskutovali o rebalansu, o mnogim drugim stvarima, veoma bitnim za razvoj Grada Pančeva, opozicija koja se potpuno raspala nastavila je da vređa, omalovažava i degradira sve što je uradjeno od pada DS-ove vlasti 2012. godine.

Kao što smo i objavili u našim informativnim emisija, Ligaši su se raspali. Novi samozvani samostalni odbornici i nekadašnji članovi LSV nastupaju samostalno. Al po haustorima i lokalnim propalim kafićima biraju se za članove gradskog odbora Nove Stranke Zorana Živkovića. Imamo nesrećni DS, koji se potpuno raspao i gde njihovi lokalni liderčići sada nastupaju sa izbačenim odbornicima pokreta „Dosta je bilo“. Što bi rekli „ ne zna se ko pije, a ko plaća“. Jedno sigurno - politike nema, opozicije nema, samo mržnje prema SNS i Aleksandru Vučiću, sudeći po oceni šefa odborničke grupe ove partije Željka Sušeca. Kako je rekao, već godinu dana se govori da će se „spojiti nespojivo“ posle izbora 2016 godine i da su se partije udružile i pokazale da imaju patološku mržnju prema SNS.“ Oni koji su nam držali lekcije o etičkom kodeksu pokazali su da nemaju „e od etike“ i da je sve to bila farsa i jeftini politički poeni koji su sve sveli na napad na SNS i Aleksandra Vučića.

- Liga socijaldemokrata je ostala bez odbornika, onih koji su nam govorili o poštenju. Oni su napustili Ligu socijaldemokarata Vojvodine, samim tim i odborničku grupu LSV. Iako su bili na listi LSV Nenad Čanak, njima je odbornički mandat bitniji. Već nekoliko meseci se ne pojavljuju na sednicama Skupštine Grada na kojima se radi u interesu građana i dovođenju investitora. Setimo se u predizbornoj kampanji kakvi su napadi bili na Srpsku naprednu stranku, njene članove i predsednika Aleksandra Vučića - rekao je Željko Sušec, poverenik SNS Pančevo.

Prema rečima Željka Sušeca, Ligaši su dokazali građanima koliko brinu u etičkom kodesku tako što su napustili ovu partiju, ali zadržali mandate. Što se tiče pokreta muzičara Saše Radulovića „Dosta je bilo“ lokalni članovi su na lokal „preneli“ politiku koju vodi ovaj pokret, a to je isključivo nepotizam, poručio je Sušec i rekao da su do sada govorili o svemu i svačemu, samo najmanje o interesu građana Pančeva.

- Ti isti su izbačeni iz, kako bih rekao, tog njihovog pokreta. Tačno je ono što se pričalo mesecima da su odbornike birali tako što su ih izvlačili iz bubnja, a posle su rekli da su ti isti odbornici prekršili pravila "Dosta je bilo". U njihovom zvaničnom saopštenju piše da su isključeni jer kumovi, supružnici, bliski prijatelji na mogu da budu odbornici. Takav je slučaj i u Republičkom parlamentu, gde kum i kumica sede jedan pored drugog. Oni nemaju nimalo čestitosti ni poštenja kada je njihov program u pitanju, tako su i obmanjivali građane u predizbornoj kampanji - dodao je Sušec.

Za propalu opoziciju, sve što radi SNS i predstavnici SNS u lokalnoj samoupravi je promašaj. Ali Sušec poručuje ako je Severna zona promašaj, ne bi bilo loše podsetiti kako je tekla priča o opremanju ove industrijske zone. Demokrate su do 2012 godine dali to zemljište „nekom“ . tačnije 74ha po 80 e na 20 godine, što se kosi sa zdravim razumom. SNS se izborila da se to zemljište vrati gradu. Apsolutno neznanje opozicije pokazalo se kada su odbornici razgovarali o sporazumu o razumevanju o dolasku kineskih investitora, naglasio je Sušec, dodajući da je opozicija celu ovu priču pretvorila u izgradnju neke spalionice i uplašila građane da će šetati po Pančeu sa maskama. Gde su plate koje se su kasnile 8 meseci u JKP „Dolovi“ pre preuzimanja odgovornosti u ovom selu, zašto o tome niko ne priča, pitao je Sušec.

-Mržnja prema SNS-u, a da ne govorim prema predsedniku Republike i predsedniku SNS-a Aleksandru Vučiću, kod njih stvara agresiju. To je kod njih izazvalo strah, politički strah. Ne strah da ih neko ugnjetava, nego strah od pomisli na izbore. Ukoliko se budu ponovili izbori, mnogi koji su trenutno u Parlamentu, moći će samo da obilaze oko sale. Nikada više neće sesti u odborničke grupe - objasnio je Sušec.

Posle promena 2012. godine lokalna samouprava je preuzela odgovornost da raskine štetni ugovor oko Severne industrijske zone, poručio je gradonačelnik Saša Pavlov i visoki funkcioner gradskog odbora SNS-a. Podsetio je Pavlov i na propale privatizacije o kojima ne pričaju „oni koji su do toga doveli“.

- Grad je izdvojio ogoman novac, na uštrb nečeg što smo mogli da uložimo i poboljšamo druge sektore i zbog nečeg što bi bilo vidljivije, ali ja sam rekao da ne želimo da budemo kratkoročno, politički pragmatični, nego da strateški to radimo. Mi smo uložili preko tri miliona evra u Severnu poslovnu zonu koja je pri kraju. To će omogućiti otvaranje novih radnih mesta - rekao je Saša Pavlov, gradonačelnik.

Privredni savet na nivou lokalne samouprave prvi put radi sa svrhom poručio je Pavlov. Sada se po prvi put odluke o razvoju privrede donose uz saglasnot upravo onih koji gravitiraju i rade na teritoriji Pančeva.

- U Privrednom savetu Grada Pančeva je zastupljeno preko 90 posto privrednika, što do sada nije bio slučaj - rekao je Pavlov.

- Niko se nije uhvatio da raspravlja o bitnim tačkama, nego su se uhvatili za njihove unutarstranačke probleme. Mnogi od njih nisu naučili Poslovnik - dodao je Sušec.

Cela ova situacija je potpuno nenormalna ocenio je Sušec. „Ne daj Bože da nam državu takvi vode, odnosno opozicija ispunjena patološkom mržnjom, pošto su ovi pre njih, mislim na DS, za njih bili predškolska ustanova“ zaključio je Sušec.