Tribina o nasilju u porodici i nad ženama

PANČEVO, 25. novembar 2017. (TV Pančevo) – U organizaciji Unije žena Srpske napredne stranke Pančevo i ove godine je organizovana tribina povodom Međunarodnog dana sprečavanja nasilja nad ženama.

Učesnice tribine bile su: Jasna Vujičić, rukovodilac Sigurne kuće, Pančevo, Sanja Patalov Stojadinović, v.d. direktora Centra za socijalni rad "Solidarost", Dragana Popović, koordinator tima za sprečavanje nasilja u porodici i nasilja nad ženama u Domu zdravlja.

Na tribini je bilo reči o nasilju u porodici i nad ženama, kao pojavi koja je sve češća u našem društvu. Od prvog juna od kada je počeo da se primenjuje Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, do 15. novembra, izrečeno je 168 hitnih mera u Pančevu. Na evidenciji Centra za socijalni rad od prvog juna do 22. novembra je 461 prijava nasilja zanemarivanja i zlostavljanja. Od toga, 290 je u Službi za odrasle i stare, a 171 u Službi za decu i mlade.

Kako je kazala Sanja Patalov Stojadinović, v.d. direktora Centra za socijalni rad "Solidarost", u porastu je partnersko nasilje kod mladih parova.