SNS: Za Srpsku naprednu stranku život svakog građanina jednako vredi

PANČEVO, 10. decembar 2016. (TV Pančevo) - Današnja izjava Dragana Šutanovca još jednom je potvrdila da za njega, Demokratsku stranku i celokupnu samoproglašenu „elitu“ nije prestala da važi ideja da za njih važe neka posebna prava, koja ne važe za druge građane Srbije.

Samo vodeći se tom idejom, Šutanovac je mogao da smisli da je Vuk Jeremić iznad zakona države Srbije i da je „sveta krava“ koju nadležni državni organe ne smeju ni da pozovu radi davanja izjave. Na ovaj način, Šutanovac istovremeno pokazuje da smatra da roditelji nastradalih gardista, valjda, spadaju u drugu kategoriju građana i da nemaju prava da saznaju istinu o stradanju svojih sinova.

Sa druge strane, ovakav istup Šutanovca jasno pokazuje da se oko ove priče dešava nešto čudno i da tu nečega ima, ali i zašto do danas nema odgovora na pitanje kako su stradali gardisti. Očigledno je da ni njega, ni Demokratsku stranku, nikada nije interesovala istraga, nikada ih nije zanimala istina, nikada ih nije zanimao ni Jakovljevićev, ni Milanovićev život. Njih samo zanima da sprovode političku hajku i harangu, da šire svoje laži i izmišljotine i da svaki pokušaj državnih organa da se sazna istina upropaste i zaustave.

Za Srpsku naprednu stranku život svakog građanina Srbije vredi jednako, a zakoni države Srbije važe jednako za svakog građanina. Srbija zaslužuje da sazna ko joj je ubio dva vojnika. Srbija zaslužuje i da sazna i da li je neko znao i sakrivao istinu o tome, i zašto, i u čiju korist, navodi se u saopštenju koje potpisuje Milenko Jovanov, potpredsednik Glavnog odbora SNS.