SNS : Predat zahtev za vanrednu sednicu u Alibunaru—smena Belića!

PANČEVO, 2.jul 2018. (TV Pančevo) - Odbornička grupa Srpske napredne stranke u Skupštini opštini Alibunar zatražila je danas zakazivanje vanredne sednice lokalnog parlamenta, na kojoj će zahtevati smenu predsednika opštine Predraga Belića i smenu predsednika SO Alibunar Siniše Gavrančića.

Čak 16 odbornika podržalo je potpisom zakazivanje vanredne sednice Skupštine opštine Alibunar, što je više nego stabilna većina za usvajanje predloženih smena. Skupština Opštine broji 23 odbornika.

Sudeći, prema raspoloženju među odbornicima u lokalnom parlamentu, nije isključeno da će broj onih koji će glasati za Belićevu smenu biti veći.

Podsećamo Izvršni odbor Srpske napredne stranke isključio je iz članstva Predraga Belića, a po hitnom postupku, a na predlog Izvršnog odbora SNS, kako saznajemo iz stranke, će biti isključeni i svi odbornici SNS koji na zasedanju podrže Belića.

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić izjavio je da će biti smenjeni lokalni funkcioneri koji su loše radili a neki i isključeni iz stranke nakon kontrole njihovog rada.

Za Belića se vezuju brojne afere u ovoj opštini, a krajem prošle godine je uhapšen i u pritvoru zadržan mesec dana zbog malverzacija sa poljoprivrednim zemljištem.

&t=2s

Na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi predsednik skupštine dužan je da sednicu zakaže u roku od sedam dana od dana podnošenja zahteva, tako da dan održavanja sednice bude najkasnije u roku od 15 dana od dana podnošenja zahteva. Ako predsednik skupštine ne zakaže sednicu u pomenutom roku sednicu može zakazati podnosilac zahteva, a predsedava odbornik koga on odredi, u ovom slučaju odbornička grupa SNS.