SNS porastao na 41 odsto, Đilasovci pali na 12,9 odsto

PANČEVO, 15. januar 2017. (TV Pančevo) – Kada bi ove nedelje bili održani lokalni izbori u Beogradu, lista SNS “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ osvojila bi najmanje 41 odsto glasova. Daleko iza našla bi se koalicija Đilas-Janković-Jeremić sa osvojenih najviše 12,9 odsto glasova.

Ovo je pokazalo najnovije istraživanje renomirane beogradske agencije za ispitivanje javnog mnjena rađeno po narudžbini jedne zapadne ambasade. Rezultati ovog istraživanja pokazuju da su naprednjaci za dva odsto poboljšali svoj rejting u odnosu na poslednje dane 2017. Istovremeno, koalicija Dragana Đilasa, Saše Jankovića i Vuka Jeremića zabeležila je pad podrške sa 15,6 na 12,9 procenata.

Ipak, najveći gubitak beleži predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, koji je sa prvobitno izmerenih 15 stigao na samo 10,7 odsto podrške. Za njim sledi Ivica Dačić, odnosno savez SPS i JS sa 8,5 odsto i “trendom rasta“, dok loše stoji Luka Maksimović poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli, za koga bi danas glasalo 7,4 odsto birača u prestonici.

Premda trenutno ispod cenzusa, blagi rast podrške ima Demokratska stranka sa trenutnim rejtingom od 4,5 odsto i SRS Vojislava Šešelja sa 3,5 odsto. Istraživači procenjuju da ove dve stranke još imaju šanse da u martu preskoče cenzus, dok su svi ostali gotovo bez ikakvih šansi. Napominjemo da je istraživanje rađeno pre nego što je LDP najavio da će kandidovati pevačicu Jelenu Karleušu.