RAT DO ISTREBLJENJA DOSOVSKE OPOZICIJE: Isplivale mračne tajne Demokratske stranke

PANČEVO, 9. februar 2018. (TV Pančevo) – Na samo tri nedelje pred lokalne izbore u Beogradu srpska opozicija krenula je u totalni obračun, u pravi rat do istrebljenja.

Lavinu međusobnih optužbi pokrenule su prozivke za proneveru para, tokom kojih su u javnosti isplivale mračne tajne Demokratske stranke. Tako je u medije procurio i strogo poverljivi interni izveštaj revizije poslovanja DS u kome se kao odgovorni za katastrofalno stanje u stranci navode Dragan Đilas, Aleksandar Šapić i Bojan Pajtić.

Đilas, Šapić i Pajtić su, prema nalazima revizije, bukvalno očerupali svoju partiju i uveli je u "dužničko ropstvo".

Pajtić je to demantovao i najavio tužbu protiv Šutanovca i njegovih saradnika zbog laži i kleveta. Istovremeno, iako je još visoki funkcioner DS, Pajtić je stao u odbranu Đilasa i Šapića!?

Zbog ponovljenih užasnih kleveta, nemam izbora. Podnosim tužbu protiv Šutanovca i svih koji u blaćenju učestvuju, napisao je Pajtić, bivši lider DS, na Tviteru i potom osuo paljbu po Šutanovcu, optužujući ga za pašnjake, skupe satove… Nisam mogao ni da sanjam da će me za "finansijske malverzacije" optuživati neko iz sopstvene stranke. Klevetanje nikada nije bilo demokratski manir. Prećutao sam laži koje neki ljudi mesecima prenose po stranci. Prešao, bez tužbe ili bilo kakve pravne akcije i preko Šutanovčeve skandalozne izjave od pre nekoliko dana. Nemam na računu 300.000 evra, nemam pašnjak vredan milion evra na Vračaru, nemam kolekciju basnoslovno skupih satova. I ne trebaju mi. Iz politike sam izašao mirne savesti i čistog obraza – napisao je Pajtić optužujući lidera DS.

Sam Šutanovac nije juče želeo da nastavlja polemiku s Pajtićem, već je samo poručio da nema komentar.

Istovremeno, lider "Dveri" Boško Obradović osuo je paljbu po Đilasu, dok je njegov koalicioni partner Saša Radulović danima otkriva Šapićeve malverzacije i preti mu hapšenjem. - Ako sam dobro razumeo Đorđa Vukadinovića, svi u opoziciji treba da ugasimo stranke i podržimo njegovog druga Dragana Đilasa, koji se posle 4 godine meditacije vratio u politiku i setio da je Aleksandar Vučić zlo. Pošto nema niko drugi i bolji od Đilasa ko se dokazao kao opozicija?!, napisao je Obradović.

Komentarišući "raspad sistema" u opoziciji, sociolog Vladimir Vuletić kaže da je takvo stanje sasvim očekivano.

Opozicija je usmerena ka istoj ciljnoj grupi. Svi su oni stigli iz istog miljea i svi polažu pravo na isto biračko telo. Međutim, iznošenje prljavog veša i međusobno svađanje stvaraju zabunu među glasačima i kao rezultat raste samo broj apstinenata , naglašava Vuletić.

Opravdan je sukob opozicije, jer se svi oni bore za isto biračko telo, ali I za opstanak na političkoj sceni I cenzus. Vlast ne mora da vodi kampanju, jer opozicija vodi antikampanju, gde svako svakog smatra neprijateljem, podvlači Radun.

Izvor: srbijadanas.com