Plandište: GG “Mi možemo” i Zoran Vorkapić od danas članovi SNS-a

PANČEVO, 23. novembar 2016. (TV Pančevo) - Nekadašnji predsednik Opštine Plandište Zoran Vorkapić priključio se Srpskoj naprednoj stranci kao i Grupa građana “Mi možemo”. U Skupštini Opštine Plandište Grupa građana ima pet odbornika koji su prešli u SNS.

Grupa građana “Mi možemo” bila je u vlasti od 2004. do 2012. godine i Plandište je za to vreme krenulo uzlaznom linijom, kako zaslužuje – objasnio je na konferenciji za novinare Zoran Vorkapić, odbornik SNS-a. On je rekao da je Grupa građana “Mi možemo” pokušala da vrati Plandište na mesto kome je nekada pripadalo. Ipak, procenjeno je da nemaju dovoljno snage i da su zato odlučili da se priključe Srpskoj naprednoj stranci jer ta stranka ima veliku podršku građana. Za grupe građana smatra da imaju sve manji politički uticaj i snagu da ostvare zacrtane ciljeve.

- Dosta je uloženog truda kako oko kampanje, tako i po postignutim rezultatima. Većina naših odbornika je od deset do 16 godina u parlamentu u prethodnom periodu. Smatramo ne samo da je naša želja, već i obaveza da Plandište brže krene napred i mi ćemo dati svoj doprinos zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu. Čast mi je da smo zajedno i da sarađujemo sa najmlađim predsednikom opštine u Srbiji i sigurno da ne treba govoriti o tome da li postoji ili ne postoji energija da se nešto radi. Za energiju je potrebno iskustvo. Da bi pomogli ovim mladim ljudima, da zajedno nešto stvorimo za naše građane i opštinu Plandište, mi smo danas ovde. Meni je zadovoljstvo i čast da imam priliku da pred ovolikim brojem ljudi sve ozvaničimo i da se uskoro vide i prvi rezultati jer je to smisao – naveo je Zoran Vorkapić odbornik SNS-a.

Vorkapić je bio jedan od glavnih aktera na lokalnoj političkoj sceni, od 2004 do 2012. godine i obavljao je i funkciju prvog čoveka Plandišta.

- Ovim potezom je Srpska napredna stranka ojačala. Znamo da je Grupa građana osvojila dobar broj glasova na poslednjim lokalnim izborima. Drago mi je što sedim ovde pred vama i što mogu da kažem da je gospodin Vorkapić prepoznao pravu politiku. Drago mi je što želi da nam se pridruži. Sa njegovom Grupom građana i sa njegovim nemerljivim iskustvom, pomoći će kako Opštinskom odboru Srpske napredne stranke, tako i samoj opštini Plandište. S toga kao predsednik Opštinskog odbora, poželeo bih vam dobrodošlicu i nadam se dobroj i uspešnoj saradnji u budućnosti prvenstveno zbog naših građana opštine Plandište – naveo je Jovan Repac, predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Plandište.

Grupa građana „Mi možemo“ praktično prestaje da postoji. Vorkapićeva grupa građana je na majskim lokalnim izborima osvojila 7 od ukupno 23 mandata. Prvo su u junu grupu građana „Mi možemo“ napustila dva odbornika i priključila se SNS-u a sada to čine i preostali odbornici kao i sam Vorkapić.