Petar Andrejić i članovi "Pokreta za Starčevo„ u SNS-u

PANČEVO, 3. decembar 2016. (TV Pančevo) - Srpska napredna stranka u Pančevu nastavlja da jača. Petar Andrejić predsednik grupe građana „Pokret Starčevo“ zajedno sa najbližim saradnicima, članovima skupštine i izvršnog odbora mesne zajednice Starčeva pristupio je SNS-u. Svoj razlog za prelazak u Srpsku naprednu stranku, Andrejić je obrazložio poverenjem koje su SNS i Aleksandar Vučić dobili u Starčevu na prolećnim izborima, poručujući da će sinergija predstavnika mesne zajednice Starčevo i lokalne vlasti unaprediti život u Pančevu, Starčevu i svim mesnim zajednicama.

Dosadašnji predsednik GG „Pokret za Starčevo“, sada novi član Srpske napredne stranke Petar Andrejić, rekao je da su njegovi lični politički stavovi usaglašeni su sa stavovima SNS, pogotovo po pitanju spoljne politike, dodajući da je to stranka sa dobro organizovanim sistemom. „Treba raditi na promenama kako kako bi se završila započeta društvena tranzicija i kako bi pravili korake unapred a ne unazad“, poručio je Andrejić.

- Na poslednjim izborima koji su održani u aprilu ove godine, Starčevci su sa više od 50% glasova dali poverenje listi koju je predvodio Aleksandar Vučić. Starčevci su po šesti put za redom ukazali poverenje timu koji je vodio MZ Starčevo poslednjih 20 godina, a koji sam predvodio ja. Mislim da će energija ova dva pobednička tima biti ono što je u ovom momentu najbolje za Starčevo, i mi smo spremni da svoja pozitivna iskustva prenesemo gradskoj vlasti i od njih očekujemo da će podržati dalji razvoj Starčeva, onako kako smo mi do sada i radili – rekao je Petar Andrejić.

Grupa Građana „Pokret Starčevo“ koju predvodi Andrejić na izborima za Mesnu zajednicu osvojila je 10 od ukupno 15 mandata. Osvojio je oko 3,5 odsto glasova a DS kao stranka svega 7 odsto, sa zanemarljivih 100 glasova u samom Starčevu. Posle toga je i isključen iz DS. Predsednik Gradskog odbora SNS i narodni poslanik Željko Sušec poželeo je dobrodošlicu novim članovima koji su dali podršku Aleksandru Vučiću u sprovođenju politike koja Srbiju svrstava u stabilnu zemlju, sa ekonomskim prosperitetom i vladavinom prava.

- Podršku koju žele da pruže Aleksandru Vučiću u ovim vremenima kada je premijer meta opozicionih lidera koji su se udružili sa ciljem da sruše Aleksandra Vučića. Ispunjeni su jednom patološkom mržnjom koja nema kraja i ne biraju sredstva. Oni u tim svojim namerama vređaju ne samo premijera, nego udaraju i na celu porodicu, počevši od oca, majke, brata, preko dece. Smatram da ovaj veliki korak koji je uradio “Pokret za Starčevo”, pomaže Gradsko odbor SNS-a. Pred nama je jako veliki zadatak a to je upravo ono što je cilj programa SNS-a, da se stvori jedno modern društvo – istakao je Željko Sušec.

Mesne zajednice su u najbližoj komunikaciji sa građanima. Upravo iz tog razloga potpredsednik Gradskog odbora SNS i gradonačelnik Saša Pavlov, sa svojim saradnicima uveliko vodi razgovore sa predstavnicima Saveta MZ oko prioriteta i pripreme novog budžeta.

- To se definiše kroz programska načela SNS-a, gde je jedno od glavnih načela pitanje decentralizacije. Svedoci ste aktuelnih izmena zakonskih rešenja vezana za zakon o finansiranju lokalne samouprave. Sve je to doprinelo tome da ja sa svojim saradnicima opredelimo da obiđemo sve Mesne zajednice, ne samo u naseljenim mestima nego i Gradske MZ – istakao je Saša Pavlov.

Željko Sušec iskoristio je priliku da se na konferenciji za novinare osvrne i na glasanje za predsednika u jednim dnevnim novinama, gde Aleksandar Vučić odnosi ubedljive pobede.

- 24. aprila građani Republike Srbije su jasno i glasno rekli šta misle o politici Boška Obradovića, Saše Radulovića, Dragana Šutanovca, raspadnutog DSS-a, Saše Jankovića, zaštitnika građana. Narod je jasno rekao šta misle o njihovoj politici a šta misle o politici koju predvodi Aleksandar Vučić i SNS. Ovaj rezultat koji je bio za gotovo 15 hiljada glasova veći u korist Aleksandra Vučića od drugoplasiranog nije neko iznenađenje i to je ono što daje tu potvrdu od 24. aprila da Aleksandar Vučić i SNS zaista imaju veliko poverenje svih građana Republike Srbije. Kada se budu održali predsednički izbori, taj rezultat će sigurno biti u korist kandidata SNS-a, jer građani prepoznaju sve ono što je urađeno u proteklom periodu, a to je jedan korak napred kada je u pitanju izgradnja sistema države, borba protiv korupcije i kriminala – dodao je Sušec.

Kada su u pitanju afere koje se otkrivaju u Južnom Banatu, Sušec je rekao da veruje u pravnu državu i nadležne organe da će kao i uvek do sada raditi profesionalno svoj posao.

- Ovo je poruka svima njima da državni organi rade svoj posao id a danas u Srbiji nema zaštićenih, nema privilegovanih od zakona Republike Srbije. U ovoj borbi koja se vodi sa likalnim moćnicima na celoj teritoriji Republike Srbije pa na dalje, će se dovesti do kraja i Republika Srbija i narod će sigurno pobediti u toj borbi, a svima onima koji i dalje žive u prošlosti želeo bih da poručim da to vreme bahatosti i kumovskih veza, toga više nema. Na to je stavljena jedna velika tačka i Srbija će u ovoj borbi protiv svih tih koji su vršili malverzacije , Srbija će pobediti – obajsnio je Sušec.