Nikolić i Ivanov u Pančevu: Makedonska i srpska zajednica garant dobrih odnosa dve države

PANČEVO, 30. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Danas su, u okviru obeležavanja 70 godina doseljavanja Makedonaca u Vojvodinu, Pančevo posetili predsednici Srbije i Makedonije, Tomislav Nikolić i Đorđe Ivanov. Zajednički život dva naroda je ono što ih karakteriše, istaknuto je danas prilikom posete.

U okviru obeležavanja jubileja „70 godina od doseljavanja Makedonaca u Vojvodinu“ Pančevo su posetili predsednici Srbije i Makedonije, Tomislav Nikolić i Đorđe Ivanov. Predsednici su zasadili drvo prijateljstva, mladicu makedonskog hrasta, u parku ispred zgrade Gradske uprave, posetili su izložbu „Doseljavanje Makedonaca u Vojvodinu“ koja je otvorena u holu Skupštine Grada, a prisustvovali su potpisivanju povelje o bratimljenju između opštine Makedonski brod i mesne zajednice Jabuke. Predsednici Nikolić i Ivanov su prilikom boravka u Pančevu istakli značaj zajedničkog života Makedonaca i Srba.

Makedonci i Srbi žive u slozi u Pančevu i okolini. Pančevo je Grad koji neguje suživot ova dva naroda.

Nacionalni Savet makedonske nacionalne manjine je godinama aktivan. Predsednici Srbije i Makedonije prisustvovali su svečanoj akademiji u Kulturnom centru.