Mihajlović: Srbija otvorena za investicije kompanija iz SAD

PANČEVO, 6. septembar 2018. (TV Pančevo) – Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovorala je danas sa sekretarom za trgovinu Sjedinjenih američkih država Vilburom Rosom.


Potpredsednica Mihajlović i sekretar Ros su se saglasili da Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture između Srbije i SAD koji će danas biti potpisan daje odličnu priliku da veće angažovanje američkih građevinskih, ali i svih drugih kompanija u našoj zemlji.
“Očekujem da dolazak još većeg broja američkih kompanija donese i poboljšanje ukupnog poslovnog ambijenta u Srbiji, dolazak novih tehnologija i znanja kako bismo povećali efikasnost naših investicija u infrastrukturu. To je za mene i najveći značaj ovog Memoranduma”, istakla je Mihajlovićeva.


Mihajlovićeva je upoznala sekretara Rosa sa najznačajinim infrastrukturnim projektima u drumskom i železničkom saobraćaju u Srbiji, kao i o novom investicionom ciklusu u infrastrukturu. Razgovali li su o regionalnom povezivanju Srbije i uticaju na političku stabilnost zapadnog Balkana. 


Potpredsednica je istakla jako dobru saradnju koju Vlada Srbije ima sa kompanijama iz SAD."Američke kompanije u Srbiji zapošljavaju više od 16.000 naših radnika, dok Američka privredna komora u kojoj je više od 200 kompanija zapošljava oko 100.000 naših građana. I zato je važno da u Srbiji imamo još američkih kompanija", istakla je Mihajlovićeva.
Sekretar Ros je pozdravio ekonomske mere i rezultate koje je Srbija zabaležila u prethodnom periodu i istakao da je Srbija dobro mesto za investicije.