Lažne priče o etičkim kodeksima nekadašnjih odbornika LSV-a

PANČEVO, 20. maj 2017. (TV Pančevo) – Priče i navodno „tvrdi“ stavovi sada već nekadašnjih Ligaša o uvođenju etičkog kodeksa za odbornike „pali su u vodu“ na jučerašnjoj sednici gradske skupštine. Sada je već praktično i javno obelodanjeno ono što je pančevačka javnost imala priliku da vidi u kampanji za predsedničke izbore da su članovi LSV-a umesto za svog kandidata vodili kampanju za Sašu Jankovića.

Nekada ne tako davno..... “ Predlažem da se uvede tačka dnevnog reda o etičkom kodeksu. Podsetiću vas sve, posebno one koji su pročitani na početku sednice, a ima ih još dosta koji su činili isto, a to je da su promenili stranku kad nije izborna kampanja i sa sobom poneli mandate, etički kodeks znači da svako ko se odluči za takav čin ima obavezu da javno kaže za ovom govornicom između ostalog zašto je u kampanji propagirao jednu politiku, a sada će drugu” govorio je na jednoj od prošlogodišnjih sednica Vladan Keljević, odbornik.

To su govorili i Pavle Đukić, Oliver Petković.... A evo šta se dogodilo na jučerašnjoj sednici Skupštine.

“Želim da se osvrnem na dopis koji je stigao, a to je da odborničku grupu LSV napuštaju Pavle Đukić, Jovan Petrovački, Oliver Petković, Pavle Đukić i Denko Tončev. Time prestaje da postoji odbornička grupa LSV-a” saopštio je na jučerašnjoj sednici predsednik Skupštine Tigran Kiš.

Javnost je ostala uskraćena za odgovor na pitanja koja je upravo Vladan Keljević postavljao sa skupštinske govornice, odnosno zbog čega, kako je tada govorio, “kada nema političke kampanje” odbornici menjaju partije. Kao što vidimo sada bivši odbornici Lige osim Sonje Radivojev “odneli su sa sobom svoje mandate”. Sve je počelo napuštanjem Marinike Tepić LSV-a čime je ova partija u Skupštini Srbije ostala bez poslaničkog mandata. Njeni sledbenici u Pančevu brže bolje sakrili su se od javnosti, sada već dokazanim flosukalama tobože o interesima građana Pančeva, „ispaljujući“ bez ikakvog stida prazne priče o nekakvim kodeksima i to etičkim. Za Tepićevu nije čudno što je napustila Čanka, jer je to isto ko malo bolje pamti političku scenu u Srbiji uradila i LDP-u odnosno Čedomiru Jovanoviću. Uspela je Tepićeva da svoje „sledbenike“ u Pančevu povuče sa sobom već tokom kampanje koju je vodila „ruku pod ruku“ sa Sašom Jankovićem. E tu se postavlja još jedno pitanje o principijelnosti lokalnog odbora LSV-a. Zbog čega su obmanuli svoje glasače i nisu javno saopštili da podržavaju Sašu Jankovića, a ne svog predsedničkog kandidata. Setimo se i izjava odnosno pitanja Nenada Čanka posle istupanja Tepićeve iz poslaničkog kluba LSV-a koje je direktno postavio Saši Jankoviću. „Da li u kriminal spada i krađa mandata? Ili ‘legalistima‘ taj kriminal i nemoral ne smetaju?” Posle je Čanak izjavio je da je Saša Janković, koji je inače poznat koga prati afera “Pištolj”, kao sada već bivši Zaštitnik građana koji se javno bavio politikom blateći Aleksandra Vučića i Vladu Srbije. A nekada je, bar prema rečima Čanka, uspeo i da sedi u kabinetu Slobodana Miloševića dok su on i pojedini lideri demonstrirali na ulicama. Manje bitni lokalni lideri LSV-a tipa Keljevića, Đukića, Petkovića svoje lice su sada i definitivno pokazali. Napuštajući juče Ligu, zatim i sa unapred pripremljenim scenarijom Skupštinu sa odbornicima, između ostalog Radikala i Socijalista. Politički nonsens zar ne? Maske su sada i defitivno pale. Ovde nema ni govora o etičkim kodeksima, interesima građana već samo gola borba za foteljama, vlašću i verovatno političkom odmazdom. Kao i što smo najavili i što se obistinilo na jučerašnjoj sednici Skupštine Grada Pančeva, Marinika Tepić kao „guru“ lokalnog odbora LSV-a uspela je da uništi ovu partiju u Pančevu i svoje „sledbenike“ privuče u propali projekat zvani „Saša Janković“. Nema dileme da će građani to prepoznati i uvideti, iako je podrška ovoj partiji na predsedničkim izborima u Pančevu bila mizerna. Slede izbori za Savet MZ Kotež. Neki će se sakriti iza takozvanih grupa građana iako su nesumnjivo članovi stranaka koje su poražene na izborima i koje su Srbiju dovele do propasti. Građani će sigurno to prepoznati, jer više nema laži koje oni mogu da smisle, podvale ili sakriju, pošto je politika ostataka nekadašnjeg DOS-a u Srbiji odavno izgubila svaku podršku.