Jovanov: Jeremić ne može nikog da obmane o svom ugledu

PANČEVO, 26. maj 2018. (TV Pančevo) – Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov pozvao je Vuka Jeremića da se okane laganja i istakao da predsednik Aleksandar Vučić ne može da odgovara zbog povrede Jeremićeve časti i ugleda, jer niko, pa ni Vučić, „ne može da povredi nešto što ne postoji“.

„Nikoga ne može da zavara i obmane, jer je sada svima jasno i ko je i šta je i koliki mu je ugled i ko su mu pajtaši i finansijeri. I neka ne preti kako će da ide do Strazbura. Neka ode za početak do Njujorka da obiđe kolege i poslovne partnere u pritvoru. Ako sme“, naveo je Jovanov, saopštila je SNS.

Prema njegovim rečima, Jeremić je izgleda još uvek mamuran od šenlučenja po svetu i “izuvanja alkoholom”, jer se, kako kaže, jedino tako mogu objasniti sve laži, gluposti i budalaštine koje je danas izrekao, počev od snage njegove kombi organizacije koju je kupio od Miroslava Aleksića iz Trstenika, pa do pretnji tužbama predsedniku države.

„Ali zato i te kako postoje Jeremićevi pajtaši Patrik Ho i Šeik Tidijan Gadio i nalaze se u zatvoru u Njujorku zbog optužbi za međunarodno mešetarenje, korupciju i kriminal. Postoji i činjenica da je CEFC, fond jednog od njegovih pajtosa, jedan od najvećih donatora Jeremićevog CIRSD-a, kome je dva puta godišnje uplaćivao pare. Isti fond je u periodu od 2013. do 2017. a prema podacima Poreske uprave, uplatio Vuk Jeremić PR Agenciji za konsalting 1.3 miliona dolara“, naveo je Jovanov.

Matić: Uhapšeni Ho glavni Jeremićev finansijer

Glavni i odgovorni urednik Antidota Marko Matić istakao je, komentarišući hapšenje saradnika Vuka Jeremića, da je jedan od njih na račun Jeremićeve organizacije i privatne kompanije uplatio više od četiri miliona evra.

Reagujući na hapšenje partnera i finansijera Vuka Jeremića, Patrika Hoa i Tidijana Gadijoa u Americi zbog korupcionaškog skandala od tri miliona evra, Matić je za Pink izneo tvrdnju da je Ho jedan od glavnih Jermićevih finansijera i da je prebacio 4,3 miliona evra Jeremićevoj organizaciji i njegov privatnoj firmi.