ĐILASOV SAVEZ PLANIRAO TRIBINU NA KIM, SRBI IM PORUČILI: Nećemo da vas vidimo na Kosovu!

PANČEVO, 18. jul 2018. (TV Pančevo) – Predstavnici Saveza za Srbiju smislili su da dokažu svoj navodni patriotski stav po pitanju Kosova tako što će, nakon nekoliko tribina u centralnoj Srbiji (Šabac, Kraljevo...), održati skup i na KiM. Od toga su, međutim, morali ekspresno da odustanu, jer im je srpski narod koji živi na Kosovu i Metohiji jasno poručio da tamo ne želi da ih vidi.

Kako objašnjava sagovornik našeg lista, koji živi u Gračanici, predstavnici Đilasovog, Jeremićevog i Obradovićevog saveza pokušali su na mala vrata da se prošvercuju na KiM.

Mislili su da će u srpskim sredinama južno od Ibra naići na dobar prijem, ali su se grdno prevarili.

- Poslali su emisare koji su se raspitivali o mogućnostima da održe tribinu u nekom od srpskih mesta južno od Ibra. Znali su da na severu Kosova nemaju prođu, ali su mislili da bi možda ovde mogli da naiđu na topliji prijem. Ipak, kada su čuli za to ljudi koji žive u srpskim sredinama i enklavama, bukvalno su poludeli. Njihova poruka opozicionarima bila je jasna: "Nećemo da vas vidimo na Kosovu" - kaže naš sagovornik i dodaje da je neviđena sramota skupljanje političkih poena na ovakvom, sudbinskom pitanju za srpski narod. Opozicija narodu

Kako saznaje naš list, ideja Đilasa i Jeremića nije bila da oni lično odu na KiM, već da se na tribini saveza pojave njihovi saradnici, pojačani pojedinim Srbima s Kosova koji su im se priklonili, poput Marka Jakšića i Rade Trajković.

Rakićeva poruka opoziciji: Molim vas, preklinjem vas, ostavite nas na miru. Vaša deca ne žive dole.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić poručuje da su opozicioni političari zapravo opozicija državi i narodu. On ih je zamolio da ostave na miru Srbe na KiM, jer njihova deca ne žive tamo.

- Molim vas, preklinjem vas, ostavite nas na miru. Vaša deca ne žive dole, dole žive Srbi koji svakoga dana kada isprate decu u školu brinu da li će živa i zdrava da se vrate kući. Braćo i sestre, nemojte više da brinete o nama ili dođite sa nama da živite, pa ćemo možda uvažiti neki vaš zahtev - kaže Rakić.

Kakve štetočine

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun za Srpski telegraf ocenjuje da je poruka Srba s Kosova opoziciji očekivana.

- Savez za Srbiju deluje destabilizujuće, srpski narod na Kosmetu očito procenjuje da mogu da im nanesu veliku i nenadoknadivu štetu. Nude im da gledaju u nebo i da se nadaju da će neko drugi da reši probleme i da će se nešto desiti u svetu što će preokrenuti naglo situaciju. Dakle, nude im obmanu - zaključuje Drecun.

Ovakva poruka naroda s Kosova opoziciji je očekivana.

S druge strane, jedan od čelnika Đilasovog saveza Borko Stefanović za naš list tvrdi:

- Nijednog momenta nismo razgovarali o tribini na Kosovu, ali to nije isključeno. Idemo po celoj Srbiji i ne vidim zašto ne bismo i tamo.

Jovanov: Kapućino-patriote

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov za Srpski telegraf kaže da je narod sa KiM vrlo svestan činjenice kako su se neodgovorno prema njemu ponašali i šta su radili Ðilas, Jeremić i ostali:

- Znaju ko je postavljao granicu na Brnjaku i u Jarinju, ko je izmestio pitanje KiM iz UN i prebacio ga na EU, ko je tražio od stranaca pomoć da se dekosovizuje srpska politika... Isti ti i danas ljude sa KiM, koji, za razliku od Ðilasa i njegovih kapućino-patriota, žive sa decom tamo, najstrašnije vređaju samo zato što imaju drugačije mišljenje i veruju Vučiću, a ne njima. Pa šta drugo onda mogu da očekuju kao odgovor nego prezir.

Izvor: Republika - portal Srpskog telegrafa