Ekskluzivno!!! Tužilac saslušava “Šapićevu ekipu” zbog više krivičnih dela!!!

PANČEVO, 12. februar 2018. (TV Pančevo) – Pokrenut postupak protiv službenika opštine Novi Beograd i spoljnih saradnika:

Konačno dolijali! Više nema vrdanja! Došao je trenutak suočenja sa istinom koju znaju svi u opštini Novi Beograd. Ali su je do sada sakrivali iz straha za svoja radna mesta!?

Na klupu pred tužioca konačno je stigla “ekipa Aleksandra Šapića”, koja godinama “beži” istražnim organima!? I konačno, 12.februara suočiće se sa tužiocem, biće saslušanni zbog više krivičnih dela za koja se sumnjiče!

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, pismenim putem je obavestilo antikorupcijski i neprofitni portal Embargo, da će po krivičnoj prijavi MUP-a, 12.februara ove godine saslušati glavne aktere afere u opštini Novi Beograd u koju su uključeni i neki ljudi sa strane, a koji su se direktno umešali u mahinacije oko kupoprodaje lokala Amdija Alilija, zatim divlje gradnje novog objekta na mestu starog i potpisivanja preminulog Alilija kao investitora novog lokala…

Osumnjičeni su i kao takvi biće saslušani u nadležnom Tužilaštvu: Šapićev ujak Rade Dedović, izvesna Borica Maljević ( od koje su Šapići svojevremeno kupili kuću na Bežanijskoj kosi), zatim službenici opštine Novi Beograd, “lažni građevinski inspektor” Nebojša Jovanović i opštinski službenik Vladan Čolović. Iz saopštenja Tužilaštva koje je dobio portal Embargo, ostalo je nejasno, da li će i Aleksandar Šapić biti saslušan naznačenog datuma kao osumnjičeni ili kasnije, sobzirom da je on naznačen kao “glavni igrač” u obe Krivične prijave…

Dok se Šapićev ujak Dedović i gospođa Maljević sumnjiče za krivično delo divlje gradnje, dvojici opštinskih službenika se na teret stavlja Zloupotreba službenog položaja! Ostaje međutim nejasno da li će i ko odgovarati za falsifikovanje dokumenata, tako što su pokojnika ( Amdi Alilija) potpisali da je tobožnji investitor divlje gradnje, u Studentskoj 45 a na Novom Beogradu, zašta su osumnjičeni Dedović i gospođa Maljević!?

Na uporna insistiranja antikorupcijskog portala Embargo i traženja konkretnih poteza u više nego očiglednim slučajevima nezakonitih radnji i odluka nadležnih u opštini Novi Beograd, zbog čega je i MUP Srbije svojevremeno podneo Krivičnu prijavu protiv više osumnjičenih – ponovo se oglasilo Treće osnovno javno tužilaštvo sa Novog Beograda.

Ovoga puta potvrđuju, priznaju, da su kod njih zavedene obe Krivične prijave protiv “Šapićeve ekipe”, koju su podneli MUP i porodica pokojnog Amdija Alilija. Potvrđuju da je tužilac počeo da radi po Krivičnoj prijavi MUP-a, a dok će se za Krivičnu prijavu koju je podnela porodica Amdija Alilija – tek sprovesti predistražni postupak!?

Čudi da su ova dva postupka razdvojena, s obzirom da se radi o istim akterima Krivične prijave i skoro istim delima koja im se stavljaju na teret?