Vesti

 

Uzrok nastanka multipla skleroze još uvek nepoznat

PANČEVO, 17. januar 2017. (TV Pančevo) – U Neurološkoj ambulanti Opšte bolnice nije retkost da se nekom od pacijenata dijagnostikuje multipla skleroza. Nažalost, bolest pogađa mlađe ljude, i odgovorna je za razvoj ranog invalideta. Načelnica neurologije, dr Slavica Đokić kaže da se kod nekoliko pacijenata godišnje u Opštoj bolnici i potvrdi dijagnoza multiple skleroze.

 

U kovačičkoj opštini pažnja usmerena ka komunalnom uređenju sela

PANČEVO, 17. januar 2017. (TV Pančevo) – Karakteristika 2017. godine u kovačičkoj opštini je što će se značajno više pažnje posvetiti selima i njihovom komunalnom uređenju, nego što je to ranije bio slučaj. Izgradnja Doma kulture u Padini, balon hale i parka u Crepaji, puteva u Samošu i Idvoru, uređenja Uzdina samo su neke od aktivnosti u 2017. godini u opštini Kovačica.

   

Tužba u najavi

PANČEVO, 17. januar 2017. (TV Pančevo) –Gradska stambena agencija će tužiti Poljoprivrednu školu ukoliko ne bude izmirila dugovanja koja ima prema njima. Reč je o preostalom iznosu od 600 hiljada dinara, koji su prestali da plaćaju septembra 2015. godine za stan koji je kupio Milorad Gavrilović 2006 godine, zaposlen u školi.

   

Zimska služba spremna za nove padavine

PANČEVO, 17. januar 2017. (TV Pančevo) – Zimska služba u Pančevu je u trećem stepenu dežurstva, što podrazumeva da su na terenu dva teretna vozila za grad i dva teretna vozila za opštinske puteve, kao i jedno poluteretno vozilo koje vrši redovan obilazak puteva i prati situaciju na terenu.

   

Odbrana od leda na vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije

PANČEVO, 17. januar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, zahvalio je danas u telefonskom razgovoru mađarskom premijeru Viktoru Orbanu za ogromnu podršku koju je Mađarska pružila Srbiji šaljući svoje ledolomce daleko u dubinu srpske teritorije, čime je potvrđeno iskreno prijateljstvo između mađarskog i srpskog naroda, ali i uspostavljena još bliža veza između dve vlade i dvojice premijera.

   

Uhapšen osumnjičeni za napad na noćni klub u Istanbulu

PANČEVO, 17. januar 2017. (TV Pančevo) – Guverner Istanbula Vasip Sahin izjavio je danas da je muškarac koga su turske vlasti uhapsile zbog sumnje da je ubio 39 ljudi u napadu na istanbulski noćni klub „Reina“, Novogodišnjoj noći, priznao da je izveo taj napad, a obučavan je u Avganistanu.

   

Premijer Vučić sa Đinpingom u Davosu

PANČEVO, 17. januar 2017. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se tokom prepodneva u Davosu sa predsednikom Kine Si Đinpingom, sa kojim, kako je najavio uoči odlaska na Forum, namerava da otvori nekoliko za našu zemlju izuzetno važnih pitanja. Reč je o uspostavljanju direktne linije između Beograda i Pekinga, otpočinjanju radova na modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta, kao i o RTB "Bor".Aleksandar Vučić je, uoči početka foruma, ocenio da je ovo najvažnija godina za našu zemlju na Svetskom ekonomskom forumu.

   

Otvoren prvi "Festival klasičara"

PANČEVO, 16. januar 2017. (TV Pančevo) – Prvi festival klasične muzike pod nazivom „Festival klasičara“, otvoren je u dvorani „Apolo“ Doma omladine Pančevo. Prve večeri, publici su se predstavili Kamerni orkestar „Kamerata“ i Ambijentalni bend „Projekat“. Naredna tri dana, Pančevci će moći da uživaju u koncertu kompozitora, talenata i studenata.

   

Kiril Kravčenko najavio da će NIS investirati u Srbiju milijardu evra

PANČEVO, 16. januar 2017. (TV Pančevo) – Direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko najavio je da će ta kompanija investirati u vrednosti milijardu evra u naredne tri godine.