Vesti

 

APSOLUTNA POBEDA LISTA ZA NAPREDNI APATIN, PRIGREVICU I SONTU

PANČEVO, 7. avgust 2017. (TV Pančevo) – Na prvim izborima koji su se održali na teritoriji opštine Apatin po većinskom sistemu glasanja, liste koje je podržao Opštinski odbor Srpske napredne stranke Apatin, na izborima za savete mesnih zajednica ostvarile su apsolutnu pobedu porazivši sve protivkandidate u Apatinu, Prigrevici i Sonti.

 

Važan korak u saradnji Srbije i Turske

PANČEVO, 7. avgust 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa podsekretarom Nacionalne obaveštajne službe Turske Hakanom Fidanom o bezbednosnim izazovima dveju zemalja.

   

Poljoprivrednici očekuju pomoć države

PANČEVO, 7. avgust 2017. (TV Pančevo) – Predstavnici Banatske asocijacije poljoprivrednika smatraju da država treba da im pomnogne u ovom teškom trenutku za njih, jer im je suša značajno umanjila rod ratarskih kultura. Takođe, predstavnici Banatske asocijacije poljoprivrednika ukazuju da u gradskom budžetu treba da je više sredstava za agrar.

   

Izložba predmeta od vune

PANČEVO, 7. avgust 2017. (TV Pančevo) – U etno kući Pavla Petraša u Padini održana je izložba predmeta od vune, povodom obeležavanja dana Padine. U domu ovog zaljubljenika i sakupljača narodne tradicije više desetina posetilaca iz sela uživalo je u starim predmetima od vune, koji su se nekad koristili.

   

Nepovoljna promena vremena

PANČEVO, 7. avgust 2017. (TV Pančevo) – Pad temperature i kiša olakšali su svima svakodnevne obaveze. Ipak, ova promena vremena nepovoljno utiče na zdravlje mladih, starih i hroničnih bolesnika. Lekari kažu da je neophodan period navikavanja na niže temperature, a meteorolozi već najavljuju nov vruć talas.

   

Biserka Ranković dobitnica drugog mesta za najlepši balkon

PANČEVO, 7. avgust 2017. (TV Pančevo) – JKP „Zelenilo“ dodelilo je nagrade za najlepši balkon i baštu u Pančevu. Biserka Ranković iz Pančeva, dobitnica drugog mesta za najlepši balkon ,kaže da je za uređeno i šarenoliko dvorište najvažnije da sve radite sa posvećenošću i ljubavlju.

   

Digitalni radari u gradu

PANČEVO, 7. avgust 2017. (TV Pančevo) – Tokom jeseni u gradu će na dve lokacije biti postavljena 4 digitalna čitača brzine sa led displejima na kojima će se ispisivati trenutna brzina kretanja vozila u dolasku. Ovi digitalni čitači brzine, najčešće se postavljaju u blizini škola ili opasnih deonica puta i cilj im je da vozače upozori na opasnost.

   

Zatvoren 47. „Žisel”

 

PANČEVO, 6. avgust 2017. (TV Pančevo) - Dodelom nagrada najboljim autorima zatvoren je 47. „Žisel” – Festival amaterskog filma na temu sela, kao i 45. Salon umetničke fotografije na temu život sela. Trećeg dana fesivala prikazano je osam autorskih fimova. Nagrada Grand Pri pripala je Radovanu Đeriću i Aleksandri Jakovljević iz Pančeva, za film “Banatski bluz”.

   

Dve Pančevke pobednice maratona i polumaratona

PANČEVO, 6. avgust 2017. (TV Pančevo) – U Narodnoj bašti održan je peti pančevački maraton, u organizaciji kluba „Maratonci Pančevo“, na kome je učestvovalo 100 takmičara. Pored sportista iz Srbije, trčali su i maratonci iz zemalja okruženja, kao i Švajcarske i Poljske.