Vesti

 

"Dinamo" četvrti na tabeli

PANČEVO, 14. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Fudbaleri "Dinama" pobedili su na domaćem terenu "Omladinac" iz Novih Banovaca rezultatom 2:0, u utakmici 9. kola Srpske lige "Vojvodine". "Brzi voz" je do pobede došao golovima Jovanića i Radulovića.

 

Setva sve bliža - paori u problemu

PANČEVO, 14. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Velika suša i slab rod ratarskih kultura ugrožavaju narednu poljoprivrednu godinu. Ratari su zabrinuti kako će nastaviti proizvodnju, jer su im se džepovi, a i slamarice, ukoliko je u njima i bilo para, istanjili.

   

Paradajz poskupeo, karfiol jeftiniji

PANČEVO, 14. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Dan na Zelenoj pijaci prošao je uobičajeno. Ponuda voća i povrća bila je bogata, a prema rečima prodavaca, cene iste kao prošle subote.

   

"NIS šansa" za 73 mlada stručnjaka

PANČEVO, 14. oktobar 2017. (TV Pančevo) – "NIS šansa" - program kompanije NIS - aktuelan je od 2012. godine. Do sada je kroz program zaposleno 800 ljudi. Mladim stručnjacima se pruža šansa da u ovoj kompaniji steknu praksu, a potom budu zaposleni.

   

Česi preuzeli "14. oktobar"; plate veće 10, penzije 5 odsto

PANČEVO, 14. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Simboličnom predajom ključeva, danas je kruševačku Industriju mašina i komponenti "14. oktobar" preuzela češka korporacija "Čehoslovak grupa". Preuzimanju "14. oktobra" prisustvovala je premijerka Ana Brnabić koja je rekla da je zbog velikog rada koji je uložen u dovođenje "Čehoslovak grupe" u IMK "14. oktobar", Vlada Srbije odlučila da rezultate rada u prvih 100 dana predstavi u Kruševcu.

   

Tri veka rimokatoličke zajednice u Pančevu

PANČEVO, 14. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Rimokatolička crkva Svetog Karla Boromejskog proslavila je 300 godina Katoličke zajednice u Pančevu. Povodom ove svečanosti održana je misa, na kojoj su propovedali beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar i biskup zrenjaninski Ladislav Nemet, kao i druga sveštena lica.

   

Uvešću Srbiju u EU, saradnja s Rusijom ne ugrožava cilj

PANČEVO, 13. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećava da će uvesti zemlju u Evropsku uniju i kaže da to što Rusija naoružava srpsku vojsku ne ugrožava taj cilj, prenosi danas američka agencija Asošiejted pres.

   

Koncert u muzičkoj povodom Svetskog dana zaštite životinja

PANČEVO, 13. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Povodom Svetskog dana zaštite životinja u Muzičkoj školi "Jovan Bandur" održan je multimedijalni koncert klase profesorke Marije Ligeti Balint i profesorke Ljiljane Radosavljević, a u saradnji sa Društvom prijatelja životinja "Ljubimci". Profesorka Marija Ligeti Balint istakla je da je prezadovoljna kako je protekao koncert i istakla da je poseta bila iznad njenih očekivanja.

   

Stalni uvid u karton pacijenata

PANČEVO, 13. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Zahvaljući Informacionom zdravstvenom sistemu izabrani lekar je u mogućnosti da vidi rezultate određenih pregleda u zdravstvenom kartonu pacijenta. Ministarstvo zdravlja planira da u budućnosti sve bude umreženo, pa će ukacavanjem jedinstvenog broja pacijenta lekar imati uvid u celokupne rezultate.