Vesti

 

Od ideje, do turističke agencije

PANČEVO, 25. april 2017. (TV Pančevo) - Goran Babić, direktor turističke agencije „Panuka“ iz Pančeva je prošle godine aplicirao za sredstva koje Grad daje za samozapošljavanje. On je dobio 200 hiljada dinara, a te pare je uložio kako bi svoju Turističku agenciju učinio konkurentnom na postojećem tržištu.

 

Konačni rezultati izbora u Kovinu

PANČEVO, 25. april 2017. (TV Pančevo) – Na izborima za odbornike u Skupštini opštine Kovin, održanim 23. aprila, od ukupno 29.145 birača sa pravom glasa, na birališta je izašlo njih 13.735 ili 47,13%.

   

Puštena u saobraćaj rekonstruisana pruga Vinarce-Đorđevo

PANČEVO, 25. april 2017. (TV Pančevo) – Rekonstruisana pruga Vinarce-Đorđevo, na kojoj je brzina za vozove povećana sa 50 na 120 kilometara na sat, svečano je puštena u saobraćaj u prisustvu premijera Aleksandra Vučića, u železnickoj stanici Leskovac. Modernizacijom i rekonstrukcijom tog dela pruge u dužini od 15 kilometara završene su sve tri „južne“ deonice, ukupne dužine 46,5 kilometara, na međunarodnom železničkom Koridoru 10 između Niša i Preševa, uz finansiranje iz ruskog kredita.

   

Vučić sa ministrom spoljnih poslova Estonije o evropskom putu Srbije

PANČEVO, 25. april 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Republike Estonije Svenom Mikserom, sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, bilateralnim i odnosima u regionu.

   

"Veče sećanja na Violetu Blaga" u sredu u Biblioteci

PANČEVO, 25. april 2017. (TV Pančevo) – U Gradskoj biblioteci Pančeva će u sredu 26. aprila od 19 časova biti održano književno veče povodom prerane smrti pesnikinje Violete Blaga, pod nazivom „Veče sećanja na pesnikinju Violetu Blaga". Organizator je Udruženje književnika i književnih prevodilaca Pančeva.

   

Voćarstvo ili ratarstvo?

PANČEVO, 24. april 2017. (TV Pančevo) – Je li i koliko isplatljivije voćarstvo od ratarstva, pitanje je na koje je sve češće pozitivan odgovor. U pančevačkom ataru sve je više voćnjaka i sve više ratara koji hoće da se bave voćarskom proizvodnjom. Osnovni razlog prelaska s ratarske na voćarsku proizvodnju je značajno veća zarada u voćarstvu, ali uz mnogo više rada.

   

Kukolj dočekan na beogradskom aerodromu

PANČEVO, 24. april 2017. (TV Pančevo) – Džudista Aleksandar Kukolj, koji je na Evropskom prvenstvu u Varšavi osvojio zlatnu medalju u konkurenciji do 90 kilograma, dočekan je na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“.

   

Promovisana knjiga o bendu "Luna"

PANČEVO, 24. april 2017. (TV Pančevo) - „Ogledala Lune” je knjiga o novosadskom bendu Luna koji je stvarao i svirao dve godine osamdesetih godina. Njihov album “Nestvarne stvari” objavljen je u 920 primeraka, a oni su u svojoj karijeri održali desetak koncerata. Autori knjige su Saša Rakezić, Predrag Popović i Goran Tarlać. Izdavač je Društvo ljubitelja popularne kulture. Knjiga je predstvljena u Savremenoj galeriji Kulturnog centra.

   

Pomoć porodici Krajnjan

PANČEVO, 24. april 2017. (TV Pančevo) – Udruženje građana ,,Feniks,, organizuje pomoć meštanim iz sela. Trenutno vode akciju za pomoć porodici Krajnjan, koja se nalazi u teškom položaju. Kuća samo što nije pala, a meštani Novog Sela će od 1. maja početi s radom i izgradnjom kuće.