Vesti

 

Završen “Moonwalk” festival

PANČEVO, 19. februar 2017. (TV Pančevo) – Završen je drugi “Moonwalk” festival, koji je posvećen neafirmisanim bendovima. Ideja je da svake godine novi bendovi dobiju šansu da postanu deo muzičke scene. Organizatori bi želeli da se ovaj festival održava tri dana, kako bi se lakše bendovi lakše razvrstali po kategorijama.

 

ŽOK "Dinamo" u finalu Kupa Srbije

PANČEVO, 19. februar 2017. (TV Pančevo) – U prvom polufinalnom meču Kupa Srbije odbojkašice „Dinama“ pobedile su „Spartak“ iz Subotice rezultatom 3:1, i tako se plasirale u finale. U nedelju, u borbi za pobednički pehar Kupa Srbije odbojkašice „Dinama“ snagu će odmeriti sa ekipom „Jedinstva“ iz Stare Pazove , koja je u drugom polufinalu pobedila tim beogradske „Vizure“ sa 3:0. Ova utakmica na programu je u nedelju od 18 časova.

   

Rukometaši "Dinama" savladali ekipu "Jugovića"

PANČEVO, 18. februar 2017. (TV Pančevo) – Rukometaši „Dinama“ u 17.kolu Super lige Srbije pobedili su večeras pred svojim navijačima ekipu „Jugovića“ iz Kaća rezultatom 31:23. Najefikasniji u timu „Dinama“ bio je Miljan Bunjevčević sa 9 golova.

   

Rukometašice „Pančeva“ pobedile ekipu „Spartaka“

PANČEVO, 18. februar 2017. (TV Pančevo) – U okviru priprema za nastavak sezone u Super B ligi Rukometašice „Pančeva“ pobedile su na domaćem terenu ekipu „Spartaka“ iz Debeljače rezultatom 32:25.

   

Provera za fudbalere "Dinama 1945" u Aradu

PANČEVO, 18. februar 2017. (TV Pančevo) – Fudbaleri „Dinama 1945“ pripremaju se za nastavak sezone u Vojvođanskoj ligi „Istok“. U prvoj fazi priprema „Brzi voz“ je odigrao nekoliko prijateljskih utakmica, a prava provera pančevce očekuje sutra u rumunskom gradu Aradu, gde će gostovati Fudbalskom klubu „UTA“.

   

Udruženim snagama za 4D ultrazvučni aparat

PANČEVO, 18.februar 2017. (TV Pančevo) – Dva rotari kluba iz Pančeva pre par nedelja počeli su akciju „Da se zdrava rodim“ i do sada su je promovisali preko medija i društvenih mreža. Od sledeće nedelje kreću sa akcijama kojima žele da sakupe neophodan novac za kupovinu 4D ultrazvučnog aparata, koji bi efikasno dijagnostikovao svaku razvojnu fazu bebe do rođenja. Za kupovinu ovog aparata potrebno je oko 30 hiljada evra.

   

Prekogranična saradnja za energetsku efikasnost

PANČEVO, 18. februar 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće dalo je saglasnost da Grad Pančevo u svojstvu partnera zajedno sa rumunskim gradom Rešica učestvuje u projektu Energetska efikasnost – preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija –Srbija. Projekat bi trebalo da se realizuje u naredne tri godine, a iz budžeta Grada za ovu godinu biće izdvojeno 150 hiljada evra.

   

Rekonstruisan stadion sredstvima NIS-a

PANČEVO, 18. februar 2017. (TV Pančevo) – Fudbalski klub „Dinamo 1945“ prošle godine dobio je sredstva od Naftne Industrije Srbije u okviru projekta „Zajednici zajedno“. Četiri miliona dinara donacije „Dinamo“ je iskoristio za rekonstrukciju infrastrukture stadiona i uređenje klupskih prostorija.

   

Slabija ponuda rečne ribe

PANČEVO, 18. februar 2017. (TV Pančevo) – Izuzetno hladno vreme uslovilo je da ponuda rečne ribe bude mnogo slabija, nego što su naši sugrađani navikli. Zbog toga su i cene sveže rečne ribe mnogo više. Tako se šaran prodavao za 500, a smuđ i za 900 dinara za kilogram. Niže cene mogu se očekivati tek sa poboljšanjem vremenskih uslova, jer će alasi krenuti u ribolov, što bi omogućilo veću ponudu a samim tim i niže cene.