Vesti

 

Ministarstvo kulture i informisanja upućuje Javni poziv

PANČEVO, 5. decembar 2017. (TV Pančevo) – JAVNI POZIV za izradu slogana, koji će biti korišćen u kampanji za promociju mera populacione politike sa ciljem podsticanj a rađanja u Republici Srbiji. U aktuelnom trenutku, razvitak stanovništva koji se pre svega ogleda kroz pozitivni prirodni priraštaj je u tesnoj vezi sa održivim društveno-ekonomskim razvojem Republike Srbije. U tom smislu kampanja će biti usmerena na stimulaciju roditeljstva i rađanje većeg broja dece.

 

VUČIĆ NAJAVIO NOVI PROJEKAT DRŽAVNE STANOGRADNJE: Gradićemo stanove za policiju, vojsku, naučnike, kvadrat će koštati oko 550 evra!

PANČEVO, 5. decembar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je projekat državne stanogradnje, gde bi kvadrat trebalo da košta u Beogradu oko 550 evra, a u drugim mestima od 450 do 470, a stanovi bi prvenstveno bili namenjeni pripadnicima vojske, policije, mladim naučnicima.

   

Obeležen Međunarodni dan osoba s invaliditetom u Opovu

PANČEVO, 4. decembar 2017. (TV Pančevo) – Povodom trećeg decembra, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Opova, ugostilo je u svojim prostorijama predstavnike lokalne samouprave.

   

63 tone čepova za ortopedska pomagala

PANČEVO, 4. decembar 2017. (TV Pančevo) - Udruženje "Čep za hendikep" obeležilo je danas Svetski dan osoba sa invaliditetom, a predsednik tog udruženja, Zoran Martinov, istakao je da je u 2017. godini prikupljeno više od 63 tone plastičnih čepova, čime je omogućena nabavka 21 ortopedskog pomagala. Veliki broj Pančevaca takođe učestvuje u ovoj akciji.

   

Omoljica za Anastasiju Buklić

PANČEVO, 4. decembar 2017. (TV Pančevo) – U sali Doma kulture u Omoljici, održan je humanitarni koncert za pomoć maloj Anastasiji Bukelić, koja boluje od tumora na butnoj kosti. Za lečenje male Anastasije potrebo je 6 miliona dinara. Inicijator koncerta je orkestar "Ambasador" u saradnji sa MZ Omoljica.

   

Zlatna medalja Anđeli Cvetković

PANČEVO, 4. decembar 2017. (TV Pančevo) – Anđela Cvetković je na državnom prvenstvu u rvanju u kategoriji do 55 kilograma do 13 godina osvojila prvo mesto. Mada se ovim sportom bavi tek nekoliko meseci, Anđela, inače članica Rvačkog kluba "Crvena zvezda", ubedljivo je trijumfovala na državnom prvenstvu, gde je zabeležila četiri pobede.

   

Veliki stočari opstaju na tržištu

PANČEVO, 4. decembar 2017. (TV Pančevo) – Veliki farmeri će opstati na govedarskom nebu, dok će se mali proizvođači sretati s brojnim problemima, ukoliko im se ne posveti više pažnje. Bez malih proizvođača, koji u svetu nose tri četvrtine poljoprivredne proizvodnje, nema ni proizvodnje u agraru, poručuju stručnjaci.

   

Pružimo ruku osobama sa invaliditetom

PANČEVO, 4. decembar 2017. (TV Pančevo) – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u Dvorani Apolo održana je izložba radova članica i članova iz udruženja koja okupljaju osetljive društvene grupe, a zatim je udruženje „Mentalno nedovoljno razvijenih osoba“ izvelo predstavu „Romeo i Julija“.

   

Panićima lutalice podavile kokoške

PANČEVO, 4. decembar 2017. (TV Pančevo) – Svake godine na teritoriji Pančeva radnici „Zoohigijene“ uhvate od 800 do 1000 pasa lutalica, poštujući sve što propisuje Zakon o dobrobiti životinja. Problem predstavlja što je kapacitet prihvatilišta za pse koji nemaju vlasnike mali i nije moguće da se svi smeste. Kapacitet je 80, a tamo trenutno boravi 138 pasa, kazao je za regionalnu RTV Pančevo Dragan Grujičić, izvršni direktor za komunalne poslove u JKP „Higijena“.