Vesti

 

Na gradskoj vodovodnoj mreži uskoro i Banatsko Novo Selo i Skrobara

PANČEVO, 4. avgust 2018. (TV Pančevo) – Sa ciljem urednog snabdevanja stanovništva Pančeva i okolnih mesta kvalitetnom vodom za piće, JKP “Vodovodi kanalizacije” investiralo je samo prošle godine 5 miliona evra. Kako je za RTV Pančevo najavio direktor ovog preduzeća, Aleksandar Radulović, na gradsku vodovodnu mrežu uskoro će biti priključeni Skrobara i Banatsko Novo Selo što znači 100 odsto naseljenih mesta.

 

Vučić sa patrijarhom Irinejom o Kosmetu

PANČEVO, 4. avgust 2018. (TV Pančevo) –Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa patrijarhom Irinejom u Patrijaršiji. Vučić je novinarima rekao da je patrijarhu otvoreno izneo sve što misli o Kosmetu.

   

Vučić:Da ne tugujemo,već da budemo ponosni na Srbe iz HR

PANČEVO, 4. avgust 2018. (TV Pančevo) – Svakog 4. i 5. avgusta kada se obeležava godišnjica „Oluje“, Hrvati se ne raduju svojoj sreći, već srpskoj nesreći, što nije novo, a jedino novo je to što su Srbi posle mnogo godina počeli da pokazuju samopoštovanje, da govore i o sopstvenim žrtvama, ne izvinjavajući se i ne pravdajući se nikome zbog toga, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

   

Savet za bezbednost održao sednicu, Vučić nadležnim službama dao zadatke

PANČEVO, 4. avgust 2018. (TV Pančevo) – Na današnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost razmatrane su tri tačke, rekao je Marko Đurić ispred Predsedništva Srbije.

   

Otvoreno pismo Vučića Srbima na KiM

PANČEVO, 3. avgust 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je otvoreno pismo građanima KiM. On poziva Srbe u pokrajini da ne reaguju na eventualne provokacije i ciljane dezinformacije, te ističe da je Srbija danas spremna da izvrši svoju obavezu prema njima i zaštiti njihove živote i mir, ako to bude neophodno.

   

Teritorijalni kolektivni ugovor produžen na još tri godine

PANČEVO, 3. avgust 2018. (TV Pančevo) – Teritorijalni kolektivni ugovor, odnosno ugovor koji utvrđuje prava i dužnosti radnika javnih preduzeća čije je osnivač Skupština grada Pančeva nastavlja da važi. Posle dužih pregovora sindikati i gradska vlast dogovorili su se da ovaj dokument važi još tri godine.

   

23 godine od proterivanja Srba u akciji "Oluja"

PANČEVO, 3. avgust 2018. (TV Pančevo) – Ove godine navršavaju se 23 godine od akcije hrvatske vojske "Oluja" u kojoj je proterano preko 250 hiljada Srba iz Repubulike Srpske Krajine, ubijeno više od 2300 ljudi, među kojima i 12-oro dece. O ovoj akciji smo razgovarali u emisije "Intervju" sa Mišom Markovićem, nekadašnjim pripadnikom Vojske Republike Srpske Krajine i Miletom Bosnićem, predsednikom Udruženjua Krajšnika Srbije.

   

Svetska nedelja dojenja

PANČEVO, 03. avgust 2018. (TV Pančevo) – Od 01. do 07. avgusta obeležava se Svetska nedelja dojenja. Majčino mleko je najbolja i najpotpunija hrana koju dete može da dobije, a prednosti su mnogostruke za oboje. O prednostima dojenja pričali smo sa Jelenom Mitić, glavnom sestrom polivalentne patronaže Doma zdravlja Pančevo.

   

Potamiški kolektor u funkciji već krajem godine

PANČEVO, 03. avgust 2018. (TV Pančevo) – Prva faza izgradnje Potamiškog kolektora biće gotova do kraja avgusta, a završetak druge, od ukupno tri, planiran je već krajem godine – rekao je za RTV Pančevo Aleksandar Radulović, direktor JKP “Vodovod i kanalizacija”.