Vesti

 

Ambrozije "za izvoz"

PANČEVO, 11. avgust 2017. (TV Pančevo) – Sredinom avgusta počinje da cveta ambrozija pa se javljaju muke kod alergičnih na ovu biljku. Reakcije su brojne - od kašlja i kijanja do otežanog disanja. U Pančevu se ambrozija kosi u Gradu i u selima i već je pokošehno više od 40 hektara. Međutim, u poljima ima ambrozije za izvoz.

 

Porez za treći kvartal

PANČEVO, 11. avgust 2017. (TV Pančevo) – Treća rata poreza na imovinu fizičkih lica za ovu godinu, dospeva na naplatu u ponedeljak, 14. avgusta. Uplatnice sa iznosom duga su odštampane i dostavljene obveznicima na kućne adrese, saopšteno je iz Sekretarijata za poresku administraciju grada Pančeva.

   

Prihvaćeni finansijski planovi 15 ustanova kulture

PANČEVO, 11. avgust 2017. (TV Pančevo) – Na sednici Gradskog veća posvećenoj programima rada kulturnih institucija u Pančevu i okolnim selima, prihvaćeni su planovi i programi rada i finansijski planovi 15 ustanova kulture. Inače, kulturne institucije Pančeva poznate su širom Srbije po dobrom radu.

   

U Kačarevu podela besplatnih larvicida

PANČEVO, 10. avgust 2017. (TV Pančevo) – U Kačarevu je u toku podela besplatnog larvicida koji se baca u septičke jame, šahtove i u burad u kojima se nalazi voda za zalivanje bašti. prašak je namenjen uništavanju larvi komaraca, i sprečava njihov razvoj u odrasle jedinke.

   

Spremni i paori i licitacija

PANČEVO, 10. avgust 2017. (TV Pančevo) –Pančevački paori očekuju narednu licitaciju za zakup državne poljoprivredne zemlje. Iz Gradske uprave stiže poruka da su svoj deo posla vezan za licitaciju završili i čekaju saglasnost Ministarstva poljoprivrede.

   

"Porodični dani" u Omoljici

PANČEVO, 10. avgust 2017. (TV Pančevo) – U Omoljici su juče počeli "Porodični dani" koji će trajati do 20. avgusta. Organizator je Mesna zajednica Omoljica, a cilj je da se održi tradicija porodice i sve ono što se prenosi sa generacije na generaciju. Danas u 17 časova održaće se turnir u odbojci na pesku, dok će u 20 i 15 biti izvedena monodrama.

   

Višak u prosveti

PANČEVO, 10. avgust 2017. (TV Pančevo) – Prvog septembra će se znati gde će biti raspoređeni tehnološki viškovi u prosveti. Prema rečima Tatjane Božić, gradske većnice, za sada je pet učitelja tehnološki višak, dok u školama nedostaju profesori matematike. Kako je većnica kazala, njih nema ni na birou.

   

Zemljotres u Pančevu i Vršcu

PANČEVO, 10. avgust 2017. (TV Pančevo) – U Pančevu se u sredu uveče osetio zemljotres jačine 3,8 stepeni Rihtera, objavljeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.
   

Vučić: Ikea način života

PANČEVO, 10. avgust 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, pred otvaranja Ikee, da je uzbuđen što posle 25 godina otvara robnu kuću švedskog koncerna u Beogradu i da to pokazuje da je Srbija vredna zemljam a najavio je da Ikea planira da otvori još jednu robnu kuću u srpskoj metropoli.