Vesti

 

Plakete za Ilonu Lečei i MKUD „Petefi Šandor“

PANČEVO, 19. januar 2017. (TV Pančevo) – U Senti je održana vojvođanska centralna proslava povodom Dana mađarske kulture na kojoj su uručene godišnje nagrade. Plaketom za očuvanje mađarske kulture u Vojvodini nagrađena je i Pančevka Ilona Lečei i Mađarsko kulturno-umetničko društvo „Petefi Šandor“.

 

Pančevci proslavili Bogojavljanje

PANČEVO, 19. januar 2017. (TV Pančevo) – Plivanje za časni krst zbog vremenskih uslova ove godine nije održano na Tamišu. Bogojavljanje, jedan od najvećih hrišćanskih praznika, sa druge strane, tradicionalno je obeleženo u Preobraženskoj crkvi, kao i polaganjem venaca na spomenik vojvodi Stevanu Šupljikcu.

   

Vernici plivali za Časni krst

PANČEVO, 19. januar 2017. (TV Pančevo) – Tradicionalno plivanje za Časni krst organizovano je danas, na Bogojavljenje, širom Srbije, a u Beogradu se plivalo na Adi Ciganliji, Zemunskom keju i, zbog vremenskih uslova, na bazenu Milan Gale Muškatirović na Dorćolu. U tradicionalnom Bogojavljenskom plivanju na Zemunskom keju, kojem je prisustvovao i patrijarh Irinej, učestvovalo je oko 300 plivača.

   

Vučić za Republiku: Potreban je dijalog, a ne sukob u srcu Evrope

PANČEVO, 19. januar 2017. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je za italijanski list Republika da je slanje naoružanih odreda zbog srpskog voza na relaciji Beograd-Mitrovica bilo neodgovorno i istakao da je Beogadu i Prištini potreban dijalog o budućnosti pod pokroviteljstvom EU, a ne sukob u srcu Evrope.

   

Vučić za Dojče vele: EU i dalje najbolje mesto za život

PANČEVO, 19. januar 2017. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija nastojati da postane deo EU, jer želi da pripada takvom tipu društva.

   

Vučić razgovarao sa Merkelovom i Stoltenbergom

PANČEVO, 19. januar 2017. (TV Pančevo) – Odnosi u regionu i odnosi Beograda i Prištine, kao i načini da se reše, kako je istaknuto, "nagomilani problemi", bili su tema razgovora Vučića sa Merkelovom i Stoltenbergom.

   

Mirović i Pavlov dogovorili - obnova Bolnice počinje u prvoj polovini godine

 

PANČEVO, 19. januar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas, delegaciju Grada Pančeva, na čelu sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim. Tema sastanka bila je pokretanje procedure za obnovu i rekonstrukciju Opšte bolnice u Pančevu. Najavljeno je da će radovi početi u prvoj polovini godine.

   

Vučić sa Šulcom u Davosu

PANČEVO, 19. januar 2017. (TV Pančevo) – Premijer Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa bivšim predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom. Premijer nastavlja učešće na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, što je prilika i za seriju susreta sa vodećim svetskim državnicima i čelnicima najznačajnijih ekonomskih institucija.

   

SNS Branka Malovića postavio i za koordinatora Podunavskog okruga

PANČEVO, 19. januar 2017. (TV Pančevo) – Branko Malović, koordinator Srpske napredne stranke za Južni Banat, od danas je, u ime SNS, zvanično zadužen i za Podunavski okrug, kojem pripadaju Smederevo, Smederevska Palanka, i Velika Plana.