Vesti

 

Besplatni udžbenici za romsku decu

PANČEVO, 13. avgust 2017. (TV Pančevo) – Sva romska deca u Pančevu imaće obezbeđene udžbenike. U budžetu za tu namenu izdvojeno je tri miliona i šesto hiljada dinara, a do sada je nabavljeno udžbenika u vrednosti od dva miliona i 360 hiljada dinara. Takođe, ove godine, 200 vrlo dobrih i odličnih đaka romske nacionalnosti Grad će nagraditi sa po 4.000 dinara, a ukupno je za to izdvojeno 790 miliona dinara.

 

Jabukom prodefilovale zaprege

PANČEVO, 12. avgust 2017. (TV Pančevo) – U Jabuci je održana šesta fijakerijada u organizaciji ergele "Veličković". Vlasnik ergele, Slobodan Veličković, želi da selu podari izuzetno kvalitetnu ergelu i zbog toga organizuje fiajkerijadu. Ove godine, osim revijalnog, održan je i takmičarski deo u vožnji zaprega kroz čunjeve.

   

Vučić i Mekalister o evropskoj perspektivi Srbije

PANČEVO, 12. avgust 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa izvestiocem Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, sa kojim je razgovarao o putu Srbije ka Evropskoj uniji.

   

Dobar rok na Trgu neolita

PANČEVO, 12. avgust 2017. (TV Pančevo) - Deveti "Ex-yu rock fest" završen je u Starčevu nastupima grupa "Kreativni nered", "Zemljotres" i Prljavi inspektor Blaža i "Kljunovi". Ex-yu rock fest deo je manifestacije "Dani druženja", koje organizuju Dom kulture, Kreativni kulturni klub, sportski klubovi i udruženja građana, uz podršku Mesne zajednice Starčevo.

   

Žuta lubenica slatka i tražena

PANČEVO, 12. avgust 2017. (TV Pančevo) – Zelena pijaca danas je funkcionisala uobičajeno. Prodavci kažu da su se ove subote najviše prodavali bostan, dinje, paradajz, paprike, breskve, jabuke, šljive i krompir. Bilo je i ponude i kupaca, ali kako kažu prodavci, cene su prilagođene svakome, a za domaće voće kažu da je najjeftinije.

   

Mladi iz Slovačke na kampu u Pančevu

PANČEVO, 12. avgust 2017. (TV Pančevo) – Slovačka evangelička crkva u Vojvodini, u saradnji sa Udruženjem evangeličke omladine iz Slovačke republike, organizuje letnji kamp za decu i omladinu svih uzrasta. Članovi ovog udruženja danas su posetili kamp u Pančevu.

   

Volonterski kamp za mlade

PANČEVO, 12. avgust 2017. (TV Pančevo) – Povodom Međunarodnog dana mladih 12. avgusta, Pančevo je bio na svetskoj mapi organizatora programa za mlade. Volonterski kamp „Recikliraj“ posetila je pomoćnica ministra u Ministarstvu omladine i sporta Snažana Klašnja, kao i Nemanja Rotar, većnik zadužen za kulturu. Volonterski kamp se organizuje po treći put u Pančevu i predstavlja nastavak prošlogodišnjeg kampa, kada je reciklirano i funkcionalno osposobljeno 12 bicikala.

   

Vučić sa Makalisterom

PANČEVO, 12. avgust 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predsedavajućim Komitetom za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Makalisterom. Posle sastanka, koji će početi u 14 sati i 30 minuta u Vili Mir, predviđene su izjave za medije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

   

Eko regata od 18. do 20. avgusta

PANČEVO, 11. avgust 2017. (TV Pančevo) – U Pančevu će, od 18. do 20. avgusta, biti održana tradicionalna Eko regata Tamiša, na kojoj se, kao i do sada, očekuje učešće četrdesetak plovila. Milorad Timčenko koordinator Regate rekao je za naš program da će se prvi put Regati priključiti Turistička agencija Pančevo, na čijem će katamaranu u Eko regati učestvovati i nekoliko Pančevaca koji nemaju svoja plovila.