Vesti

 

Košenje u Pančevu po priritetima, svi stižu na red

PANČEVO, 24. jun 2017. (TV Pančevo) – Letnji period je deo godine koji pogoduje intenzivnom rastu trave, pogotovu u danima kada i pada kiša. Radnici JKP „Zelenilo“ svakodnevno su na terenu i kose travu u različitim delovima grada, po planu i programu košenja koji je predviđen. Iz “Zelenila” apeluju za strpljenje, jer će sva naselja blagovremeno doći na red.
 

Radna grupa skida useve sa uzurpiranog zemljišta

PANČEVO, 24. jun 2017. (TV Pančevo) – Ove agrarne godine, poljoprivredna inspekcija identifikovala je oko 70 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta koje uzurpirano. To je mala površina ako se ima u vidu kolika je pojava to bila prošle godine. Ipak i ako je u pitanju relatinvno mala površina, Grad je formirao radnu grupu koja će sprovoditi rešenja o skidanju useva sa uzurpiranih površina.
   

Budući srednjoškolci predaju "liste želja"

PANČEVO, 24. jun 2017. (TV Pančevo) – U svim osnovnim školama svršeni osmaci danas i sutra predaju liste želja u koju srednju školu žele da se upišu. 30. juna saznaće da li su uspeli da upišu željenu školu, a 3. jula je konačan raspored po srednjim školama.
   

Vučić: Glavne poruke mir i stabilnost

PANČEVO, 24. jun 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u protekla dva dana imao sastanke sa 21 zvaničnikom iz regiona i sveta. Vučić je, posle bilateralnih sastanaka u vili "Mir", novinarima rekao da se razgovaralo o Unapređenju regionalnih odnosa i boljoj saradnji, ali i načinima kako da se ta saradnja konkretizuje u ekonomskoj sferi.
   

Vučić nastavlja razgovore sa visokim zvaničnicima

PANČEVO, 24. jun 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja bilateralne sastanke sa predstavnicima brojnih država i organizacija. U Vili "Mir" Vučić je započeo razgovore sa specijalnim izaslanikom Vlade SR Nemačke i bivšim kancelarom te zemlje Gerhardom Šrederom.

   

Memorijal "Voja Gačić" održan drugi put

PANČEVO, 23. jun 2017. (TV Pančevo) – Drugu godinu zaredom održan je memorijalni turnir „Voja Gačić“ na fudbalskom terenu pored Hale sportova. Učestvovalo je 87 ekipa, od 2004. do 2010. godišta, a turnir je trajao sedam dana. Ono što je najvažnije sve je proteklo u fer i sportskom nadmetanju i međusobnom druženju mladih fudbalera.

   

Vučić sa predsednicima iz regiona

PANČEVO, 23. jun 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima brojnih država i organizacija u Vili "Mir". Predsednik Vučić je između ostalog razgovarao i sa predstavnicima Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovačke i Slovenije. Vučić će bilateralne sastanke imati i sutra.

   

Vučić: Srbija zemlja dobrih i hrabrih ljudi

PANČEVO, 23. jun 2017. (TV Pančevo) – U Palati Srbija održana je svečana ceremonija inauguracije Aleksandra Vučića za predsednika Srbije. Svečanu ceremoniju svojim prisustvom uveličali su zvaničnici iz gotovo celog sveta, kao i mnogobrojne zvanice.

Vučić je dužnost preuzeo polaganjem zakletve 31. maja, a večeras su tim povodom na prijem došli lideri i zvaničnici iz regiona, Evrope i sveta, uključujući predstavnike Sjedinjenih Ametičkih Država, Rusije, Kine, NATO-a i mnogi drugi. Svečanosti su prethodili brojni bilateralni sastanci predsednika Srbije sa zvaničnicima koji su u Beograd doputovali povodom inauguracije. Nakon intoniranja himne "Bože pravde", okupljenima se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je poručio da je Srbije oduvek bila zemlja dobrih i hrabrih ljudi.

Vučić je u svom obraćanju poručio gostima da ih je današnja Srbija u koju su došli dočekala raširenih ruku i poručio da je vreme za mostove preko dubokih provalija naše prošlosti. Na kraju obraćanja Vučič je imao jednu poruku za goste iz svih krajeva sveta.

- Srbija je danas vaša kuća i srdačno vas pozdravlja. Živela Srbija - završio je obraćanje predsednik Srbije.

Nakon obraćanja usledio je bogat kulturno-umetnički programa, a gosti su bili u prilici da pogledaju eksponate, koji prikazuju kako su kroz vekove izgledali svi krajevi Srbije.

   

Počela svečana inauguracija Aleksandra Vučića

PANČEVO, 23. jun 2017. (TV Pančevo) – Svečana inauguracija predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na kojoj se očekuje oko 5 000 gostiu, počela je u Palati Srbija u 18 sati. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je dužnost preuzeo polaganjem zakletve 31. maja, a večeras su tim povodom na prijem došli lideri i zvaničnici zemalja regiona, Evrope i sveta, uključujući predstavnike SAD, Ruske federacije, Kine, kao i međunarodnih organizacija poput UN, EU, NATO, ODKB.