Vesti

 

Međunarodni dan maternjeg jezika u Kovačici

PANČEVO, 21. februar 2017. (TV Pančevo) – Svakog 21. februara, u svetu se slavi Međunarodni dan maternjeg jezika, koji je Unesko ustanovio 1999. godine. Od tada do danas, iz godine u godinu, sve bogatije i raskošnije, ovaj dan slavi se i u Opštini Kovačica. Ove godine u organizovanju slavlja povodom Dana maternjeg jezika učestvovala je i lokalna samouprava, a program je upriličen pod pokroviteljstvom evropskog komesara za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport, Ambasade Slovačke u Srbiji, Ministarstva za kulturu Srbije i Matice Slovačke. Međunarodni dan maternjeg jezika bio je prilika i da Evi Husarik, slkarki iz Kovačice, bude uručeno odlikovanje za životno delo, čime je potvrđeno njeno značajno i nesebično zalaganje za očuvanje naivne umetnosti.

 

Nela Kuburović postavila kamen temeljac za novi Prekšajni sud u Pančevu

PANČEVO, 21. februar 2017. (TV Pančevo) – Posle 26 godina, Prekršajni sud u Pančevu dobiće novi objekat na mestu nekadašnje stare Fabrike obuće na uglu ulica Stevana Šupljikca i Milke Marković. Ministarka pravde Nela Kuburović danas je svečano otvorila radove na izgradnji novog suda, koji bi trebalo da bude završen do kraja godine.

   

Humanitarnim koncertom do zdravog srca

PANČEVO, 21. februar 2017. (TV Pančevo) – Na humanitarnom koncertu koji je organizovalo Kulturno-umetničko društvo „Abrašević” prikupljeno je 163 140 dinara. Ova suma je dovoljna za kupovinu novog EKG aparata za službu Hitne medicinske pomoći, što je bio i cilj ovog koncerta.

   

Predstava za najmlađe u MZ Tesla

PANČEVO, 21. februar 2017. (TV Pančevo) – Glumci teatara “Talija” iz Beograda izveli su predsavu za decu “Ko se boji vuka još” u Mesnoj zajednici na Tesli. Ovo je druga predstava koju je ova Mesna zajednica organizovala za đake škola “Đura Jakšić” i “Isidora Sekulić”.

   

SVM podržao Vučića

PANČEVO, 20. februar 2017. (TV Pančevo) –Savet Saveza vojvođanskih Mađara danas je doneo jednoglasnu odluku da podrži kandidaturu predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.

   

„Pravoslavlje i okultizam“ u Gradskoj biblioteci

PANČEVO, 20. februar 2017. (TV Pančevo) – Književnica Janja Todorović održala je predavanje na temu „Pravoslavlje i okultizam“ u Gradskoj biblioteci. Janja Todorović je prisutnima objasnila pojam okultizma, u kojim oblicima se on danas susreće i kako da se sa njim borimo.

   

Preminuo ruski ambasador pri UN Vitalij Čurkin

PANČEVO, 20. februar 2017. (TV Pančevo) – Stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vitalij Čurkin preminuo je danas u 65. godini, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije, prenosi Sputnjik.

   

Vučić i Nikolić: Na izazove zajednički i odgovorno

PANČEVO, 20. februar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić razgovarali su o predstojećim predsedničkim izborima, pri čemu su svoju dosadašnju saradnju okarakterirali kao važnu, značajnu i uspešnu za Srbiju, a dogovorili su se da blisko sarađuju i u budućnosti.

   

Nikolić odustao od kandidovanja

PANČEVO, 20. februar 2017. (TV Pančevo)– Predsednik Srbije Tomislav Nikolić neće se kandidovati za drugi mandate, saznaje RTS. Nakon sastanka premijera Aleksandra Vučića i predsednika Tomislava Nikolića, Nikolić je odlučio da se ne kandiduje.

Dogovorili smo se da i dalje zajedno vodimo državu, a o funkcijama ćemo posle pobede na izborima. Nastavićemo zajedno da podižemo Srbiju sa kolena. Vučić će biti kandidat za predsednika, rekao je Nikolić.