Vesti

 

Stoka u Brestovcu u tragovima

PANČEVO, 8. decembar 2017. (TV Pančevo) – Banatski Brestovac je poput ostali sela, mesto gde se iz godine u godinu broj grla stoke smanjuje. Trenutno u selu ima samo 50 krava i po nekoliko desetina grla svinja i ostale stoke.

 

Nožem u grudi! Pritvor za maloletnika

PANČEVO, 8. decembar 2017. (TV Pančevo) – Brzom akcijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, pronašli su i uhapsili sedamnaestogodišnjaka iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ubistva.Sudija za maloletnike uvažio je razloge i prihvatio zahtev Tužilaštva i odredio maloletnom N.S. pritvor u trajanju od 30 dana. Ubisto se dogodilo u naselju Mladost kod Sportskog centra u Makedonskoj ulici između brojeva 31 i 34.

   

Sramota srpskog pravosuđa! Za prebijanja Andreja Vučića i Predraga Malog uslovne kazne

PANČEVO, 8. decembar 2017. (SrbijaDanas) – Viši sud u Beogradu izrekao je danas prvostepenu presudu osmorici žandarma povodom napada na braću predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije tokom Parade ponosa 2014. godine.

   

Uhapšen sedamnaestogodišnjak zbog ubistva

 

PANČEVO, 8. decembar 2017. (TV Pančevo) – Brzom akcijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, pronašli su i uhapsili sedamnaestogodišnjaka iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ubistvo.

   

Preminuo dečak nakon uboda nožem

PANČEVO, 8. decembar 2017. (TV Pančevo) – Dečak je preminuo nakon što je podlegao povredama od uboda nožem u Pančevu, saznaje nezvanično RTS.

   

Tribina protiv narkomanije i u Novom Selu

PANČEVO, 7. decembar 2017. (TV Pančevo) – Udruženje sportista i ljubitelja sporta "Srpska Sparta" nastavlja sa organizovanjem tribina protiv narkomanije. U Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin” u Banatskom Novom Selu, održali su tribinu za učenike od petog do osmog razreda.

   

Vučić rudarima: Dok god je Srbije, "Trepču" niko neće moći da vam otme

PANČEVO, 7. decembar 2017. (TV Pančevo) – Rudarsko-metalurški kombinat "Trepča" danas obeležava 90 godina postojanja i rada, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tim povodom zaposlenima poručio da tako dugo postojanje tog preduzeća znači da ono više nije samo privredni subjekt, već deo porodičnog i nacionalog nasleđa – deo tradicije.

   

Mala pomoć prijatelja daje rezultate

PANČEVO, 7. decembar 2017. (TV Pančevo) – Polovinom novembra, kada su pedagoški asistenti počeli da rade u školma, započeta je realizacija projekta „Uz malu pomoć prijatelja“. Trideset dvoje pedagoških asistenata odlazi u 10 škola na teritoriji grada i rade sa decom iz osetljivih grupa, sa kojima kod kuće nema ko da radi i da im pomaže oko domaćih zadataka. Prema prvim pokazateljima, deca rado dolaze na ove časove i već ima slučajeva da su neki učenici popravili ocene.

   

Sedam decenija rumunske beletristike

PANČEVO, 7. decembar 2017. (TV Pančevo) – Novinarsko-izdavačka kuća "Libertatea" obeležila je 70 godina beletristike na rumunskom jeziku. Manifestaciju je podržao Grad Pančevo a održana je u saradnji sa Gradskom bibliotekom. Ovom prilikom dodeljena su i jubilarna priznanja saradnicima i prijateljima ove ustanove.