Vesti

 

Vučić apeluje na smirivanje situacije u Skoplju

PANČEVO, 27. april 2017. (TV Pančevo) – Ovo što se događa u Makedoniji nije više samo makedonski problem, već problem svih nas koji ovde živimo, izjavio je večeras premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić i apelovao na građane Makedonije da probleme rešavaju na miran način.

 

Izgažena pšenica u ataru Vojlovice

PANČEVO, 27. april 2017. (TV Pančevo) – Poljoprivrednike Vojlovice ovih dana dočekalo je neprijatno iznenađenje. Štetu pšenici i detelini izazvali su nepoznati pojedinci ili grupe, koji su automobilima prelazili preko pšenice. Trenutna šteta je evidentna, ali bi mogla biti veća ukoliko se postupci ove vrste nastave.

   

Japan donirao opremu Upravi granične policije

PANČEVO, 27. april 2017. (TV Pančevo) – Vlada Japana poklonila je Graničnoj policiji Srbije 11 džipova, tri kombija i računarsku opremu, koji će biti angažovani na granicama sa Makedonijom i Bugarskom, za sprečavanje ilegalnih prelazaka migranata.

   

RK "Dinamo" u Subotici

PANČEVO, 27. april 2017. (TV Pančevo) – Rukometaši “Dinama” u subotu 29. aprila gostuju “Spartaku” u Subotici, u okviru 5. kola Plej ofa. Utakmica je zakazana za 19 časova i 30 minuta, a iz Rukometnom klubu Dinamo kažu da očekuju tešku, ali i dobru utakmicu.

   

Književno veče posvećeno Violeti Blaga

PANČEVO, 27. april 2017. (TV Pančevo) – U Gradskoj biblioteci, održano je književno veče posvećeno prerano preminuloj pesnikinji Violeti Blaga. Stihove iz njenih zbirki pesama čitali su poštovaoci njenog rada, članovi Udruženja književnika i književnih prevodilaca Pančeva.

   

Novi konkursi i kreditne linije za pravna lica i preduzetnike

PANČEVO, 27. april 2017. (TV Pančevo) – Predstavnici Razvojnog fonda Vojvodine predstavili su nove konkurse i kreditne linije za pravna lica i preduzetnike, kao i za registrovana poljoprivredna gazdinstva i lokalne samouprave. U maloj sali Gradske uprave predavanje je organizovao Grad Pančevo uz podršku Regionalne komore Pančevo za Južnobanatski okrug.

   

Predavanje o bezbednosti starih u saobraćaju

PANČEVO, 27. april 2017. (TV Pančevo) – Statistika pokazuje da je u Pančevu, od 2011. do 2015, godine, 11 osoba izgubilo život, a 123 osobe starije od 65 godina, povređene su u saobraćajnim nezgodama. Zbog toga je gradska Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja republike Srbije, organizovala tribinu za naše najstarije sugrađane sa temom bezbednosti učesnika u saobraćaju. Tokom tribine pokušali su da ukažu na najčešće greške koje prave u saobraćaju i nakoji način mogu to da isprave.

   

Značaj vakcine u Nedelji imunizacije

PANČEVO, 27. april 2017. (TV Pančevo) – Poslednje nedelje u aprilu Svetska zdravstvena organizacija obeležava Nedelju imunizacije. Cilj ovakvih akcija je da se skrene pažnja javnosti na značaj vakcinacija zahvaljući kojima su iskorenjene mnoge zarazne bolesti. Broj vakcinisane dece u Južnom Banatu u toku prošle godine nije opao, a vakcinisano je više od 95 procenata dece.

   

Moše Pijade do 19. maja

PANČEVO, 27. april 2017. (TV Pančevo) – Radovima na delu Ulice Moše Pijade od Dimitrija Tucovića do Mučeničke, započeta je poslednja faza radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ovom delu grada. U isto vreme radi se na popravci asfalta i trotoara od Svetog Save do Dimitrija Tucovića. Dinamikom je predviđeno da se svi radovi završe do 19. maja.