Vesti

 

Kultura na poklon

PANČEVO, 28. april 2017. (TV Pančevo) – Za vaučere koji se dodeljuju putem akcije “Kultura na poklon” za sve sugrađane koji ove godine postaju punoletni, prijavilo se oko 40 Pančevaca. Gradski većnik zadužen za kulturu Nemanja Rotar kaže da je očekivao skromniji odziv sugrađana koji žele da besplatno isprate kulturne sadržaje u gradu.

 

Sezonska linija prema Devojačkom bunaru

PANČEVO, 28. april 2017. (TV Pančevo) – Praznik rada, koji je državni praznik, ove godine se slavi 1. i 2. maja, a to su ponedeljak i utorak. Ove godine, prethodi mu vikend tako da će veliki broj naših sugrađana praznik proslavljati 4 dana. Oni koji se odluče da odu na prvomajski izlet do Devojačkog bunara ove godine će moći kao i prethodnih ATP-om, koji uvodi sezonsku liniju do ovog popularnog izletišta.

   

Kukuruz u dobrom stanju

PANČEVO, 28. april 2017. (TV Pančevo) – Ratari južnog Banata su, uglavnom, završili setvu i nemaju mnogo brige. Kukuruz je u dobrom stanju, dok s druge strane bolesti prete pšenici i ječmu. Zbog toga je neophodno da ratari posete njive i izvrše zaštitu biljnih kultura.

   

Zakazivanje preko kol-centra

PANČEVO, 28. april 2017. (TV Pančevo) – Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, nedavno je pokrenulo Nacinalni kol-centar, putem kojeg pacijenti mogu da zakažu preglede kod izabranog lekara i kod ginekologa.

   

Položeni venci na spomenik Gavrilu Principu

PANČEVO, 28. april 2017. (TV Pančevo) – Član Gradskog veća Stevo Tatalović položio je venac na spomenik Gavrilu Principu u istoimenom parku povodom obeležavanja godišnjice njegove smrti.

   

Usvojena izmena Programa unapređenja socijalne zaštite

PANČEVO, 28. april 2017. (TV Pančevo) - Gradsko veće usvojilo je izmenu Programa unapređenja socijalne zaštite grada Pančeva za 2017. godinu. Ovom izmenom javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasi unapređenja socijalne politike, putem koga se navedeni program realizuje, raspisuje gradonačelnik.

   

Svetski dan bezbednosti i zdravlja na radu

PANČEVO, 28. april 2017. (TV Pančevo) – Danas se obeležava Svetski dan bezbednosti i zdravlja na radu. Statistike pokazuju da je u Srbiji tokom 2016. godine 34 radnika izgubilo život na radnom mestu, a preko 1000 je zadobilo povrede. U ovoj godini ipak ima pomaka, kaže Ilija Jović, republički inspektor za zaštitu naradu, poslodavci sve više poštuju mere zaštite i bezbednosti, naročito u građevinartsvu.

   

Tajni sastanci muževa Simonovićeve i Martinovićeve dokazuju tvrdnje RTV Pančevo

PANČEVO, 28. april 2017. (TV Pančevo) – Predsednica Višeg suda u Pančevu Stanka Simonović i bivša gradonačelnica i predsednica DS u Pančevu Vesna Martinović održavaju redovnu komunikaciju, a poruke jedna drugoj šalju preko muževa, što dokazuje tvrdnje RTV Pančevo da je Simonovićeva poslušnik DS i da je DS direktno uticala na njenu karijeru.

   

Za pančevačku kulturu 11,5 miliona

PANČEVO, 27. april 2017. (TV Pančevo) – Da je grad Pančevo grad kulture, potvrdio je ministar kulture Vladan Vukosavljević prilikom nedavne posete našem gradu. Poseta je urodila plodom, pa će ove godine naš grad imati znatno više sredstava u odnosu na prošle godine koja će biti uložena u kulturna dešavanja. Ministar Vukosavljević je rekao da je Pančevo u samom vrhu pozitivnih kulturnih dešavanja u zemlji.