Vesti

 

Obeležen Međunarodni dan ljudskih prava

PANČEVO, 9. decembar 2017. (TV Pančevo) – Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, koji se obeležava 10. decembra, u Gradskoj biblioteci Pančevo otvoren je “Ženski kutak”. Međunarodni dan ljudskih prava obeležava se širom sveta kao manifestacija koje treba da ukaže na značaj poštovanja prava i dostojanstva svakog pojedinca. Ovom prilikom u Gradskoj biblioteci donirane su publikacije na temu ljudskih prava i prava diskriminisanih društvenih grupa.

 

Vučić: Premijeri Grčke, Rumunije i Bugarske doneli u Beograd duh evropskog prijateljstva

PANČEVO, 9. decembar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zahvalan prijateljima iz Bugarske, Rumunije i Grčke što su u Beograd doneli evropski prijatelji duh i što podržavaju Srbiju na evropskom putu.

   

Vučić priredio večeru za premijere Bugarske,Rumunije i Grčke

PANČEVO, 9. decembar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, domaćin sastanka sa predsednicima vlada Bugarske, Rumunije i Grčke koji će biti održan u Beogradu, dočekao je goste u vili „Mir“.

   

Vučić: Rusija i u budućnosti jedan od ključnih partnera Srbije

PANČEVO, 9. decembar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uoči predstojeće posete Moskvi, od 18. do 20 decembra, u intervjuu agenciji Tas s poručio je ruskom narodu da treba da zna da zvaničnom Beogradu nije uvek lako, ali da je Srbija jedina zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji koja nikada nije glasala protiv Rusije i da joj nikada nije i neće uvesti sankcije. Vučić najavio energetske sporazume sa Rusijom.

   

Gimnazija "Uroš Predić" obeležila 154. godišnjicu

PANČEVO, 8. decembar 2017. (TV Pančevo) – U Kulturnom centru, Gimnazija "Uroš Predić" obeležila je 154. godišnjicu postojanja. Na svečanoj akademiji nastupili su školski hor, bend i glumci.

   

Predavanje o antidopingu

PANČEVO, 8. decembar 2017. (TV Pančevo) – Projekat Vršnjačka edukacija u prevenciji dopinga u sportu finansira Ministarstvo omladine i sporta, a počeo je sa realizacijom i u Pančevu. U gradskoj upravi održano je predavanje o antidopingu, a u naredne dve godine realizovaće se u Medicinskoj školi.

   

Završeni radovi na kupoli zvonika Preobraženske crkve

PANČEVO, 8. decembar 2017. (TV Pančevo) – Nov pozlaćen krst podignut je danas posle osvećenja na kupolu zvonika Preobraženske crkve. Posao vredan više od dve miliona dinara finansirao je Grad Pančevo, a značajan doprinos dao je Zavod za zaštitu spomenika. U 2018. godini biće radova na rekonstrukciji spoljne fasade zvonika, kao i na Startištu.

   

Spremanje za predstojeće praznike

PANČEVO, 8. decembar 2017. (TV Pančevo) – Grad je okićen za predstojeće Novogodišnje i Božićne praznike, a neki od sugrađana su već polako počeli da kupuju ukrase i druge poklone za ove praznike. Ipak, većina još pravi planove na šta će potrošiti najviše novca.

   

"Dinamo" sa "Vojvodinom" u nedelju

PANČEVO, 8. decembar 2017. (TV Pančevo) – U 10. kolu regionalne SEHA Gazprom lige rukometaši „Dinama“ igraju na domaćem terenu protiv ekipe "Vojvodine". Meč se igra u Hali sportova u nedelju, 10. decembra, od 19 sati.