Vesti

 

Započeti radovi na prvoj fazi izgradnje Potamiškog kolektora

PANČEVO, 19. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Započeti su radovi na prvoj fazi izgradnje Potamiškog kolektora. Ova faza obuhvata radove od Severne poslovne zone do Knićaninove ulice. Završetkom prve faze radova, stvaraju se uslovi da Severna poslovna zona primi prve investitore.

 

Plivanje za đake drugog razreda

PANČEVO, 19. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Plivanje, kao jedan od bazičnih sportova, preporučuje se svima bar dva puta nedeljno - rekreativno. Više nego dobro je da se deca u periodu intenzivnog rasta i razvoja bave ovim sportom. Upravo zbog toga, svi pančevački đaci, u drugom razredu osnovne škole, prolaze obaveznu obuku plivanja. Cilj je da što veći broj njih ostane u sportu, a najbolji od njih da nastave i da se bave nekim od sportova koji uključuju plivanje.

   

Gradsko veće o privlačenju investicija

PANČEVO, 19. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće donelo je odluku od učešću Pančeva na Konkursu za sufinansiranje projekata izrade strategije privlačenja investicija do 2020. godine. Takođe, jednoglasnom odlukom, podržano je učešće grada u programu "Exchange 5" za nastavak projekta upravljanja imovinom.

   

Otvoren vetropark "Malibunar"

PANČEVO, 18. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Povodom otvaranja trećeg vetroparka u Srbiji, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić kazao je da Srbija sve više postaje zemlja zelene energije. U Alibunaru je otvoren vetropark "Malibunar" i ozvaničen početak izgradnje drugog vetroparka na teritoriji ove opštine čija će snaga biti 42 megavata.

   

Ugrožena jesenja setva

PANČEVO, 18. oktobar 2017. (TV Pančevo) - Posle sušne godine i znatno manjeg roda ratarskih kultura, poljoprivrednici su na velikim mukama. Pitanje na koje nemaju odgovor je kako zasnovati proizvodnju za narednu godinu. Za sada paorima nema pomoći, već će sami morati da se izbore s problemima.

   

Aktuelni šampion Evrope sledeći protivnik

PANČEVO, 18.oktobar 2017. (TV Pančevo) - Rukometaši "Dinama" poraženi su u 6. kolu SEHA Gazprom lige, rezultatom 25:37, od ekipe "Celje Pivovarna Laško". Žuto-crni su do sada zabeleželi jednu pobedu, ali šef stručnog štaba Ivan Petković navodi da se njegovi igrači neće predati. U sledećem kolu "Dinamo" gostuje aktuelnom šampionu Evrope - skopskom "Vardaru.

   

Nova izdanja pančevačkih izdavača

PANČEVO, 18. oktobar 2017. (TV Pančevo) - Sedmi put ustanove kulture iz Pančeva zajedno će nastupiti i predstaviti svoju izdavačku delatnost na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, koji će biti održan od 22. do 29. oktobra. Zajednička promocija pokazala se kao izuzetno značajna za izdavače iz Pančeva, jer pruža bolji uvid i bolje afirmiše izdavaštvo, kaže Goran Trailović, koordinator gradskog štanda.

   

Pokretanje Severne zone uz podršku Pokrajine

PANČEVO, 18. oktobar 2017. (TV Pančevo) - Grad nikada nije imao veću podršku Pokrajinske vlasti nego što je to slučaj sada, istakao je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov. Pored novca, koji je izdvojen za rekonstrukciju pančevačke Bolnice, sa predstavnicima više sekretarijata iz Pokrajine, Grad pregovara o daljim veoma značajnim koracima. Jedan od njih je i dovođenje investitora u Severnu poslovnu zonu, što će u sledećoj godini svima biti prioritet, rekao je Pavlov.

   

Svetski hirurzi na novoj radionici u Pančevu

PANČEVO, 18. oktobar 2017. (TV Pančevo) - Pančevačka Bolnica, uz podršku Grada, i ove godine organizator je Međunarodne koloproktološke radionice. Vrhunski hirurzi iz Rusije, Irana, SAD, Velike Britanije, Indije, Portugalije i Pakistana, njih 11, učestvuje u radu ove dvodnevne radionice, čiji je cilj promocija novih metoda prilikom operacija debelog creva.