Vesti

 

Suša pogodila i stočare

PANČEVO, 15. avgust 2017. (TV Pančevo) – Na farmi Aurela Malajmarea u Banatskom Novom Selu, kao i na ostalim farmama vide se posledice suše. Krave proizvode značajno manje mleka, do silaže paori sve teže dolaze, stočna hrana raste, a otkupna cena mleka se ne povećava. Sve su to problemi stočara, koji će teško završiti ovu poslovnu godinu.

 

Slikanje u Peščari

PANČEVO, 15. avgust 2017. (TV Pančevo) – Četrdeset deveta Likovna kolonija „Deliblatski pesak“ u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice biće održana od 18. do 26. avgusta. Na koloniji u Deliblatskoj peščari učestvovaće 17 slikara iz Srbije Bugarske, Makedonije i Republike Srpske. Iz gradskog budžeta za organizaciju Kolonije izdvojeno je 500 hiljada dinara.

   

"A pozitivna" na minimumu

PANČEVO, 15. avgust 2017. (TV Pančevo) – Zalihe krvi u Službi za transfuziju su na minimumu, što znači da krvi ima za naredna dva do tri dana, umesto za uobičajenu rezervu od sedam dana. Doktorka Radmila Railić Ristovska napomenula je da najviše nedostaje A pozitivna i negativne krvne grupe. Pančevačka Služba za transfuziju krvi, koja radi radnim danima od 7 do 15 sati i subotom od 8 do 13, poziva sve dobrovoljne davaoce da dođu i daju krv.

   

Osvojili Nordkap - Lale, Zli, Pojatar, Neša, Majo i Bojan

 

PANČEVO, 15. avgust 2017. (TV Pančevo) – Posle 24 dana provedena na motorima, u Pančevo su se u nedelju predveče vratila trojica od šestorice motociklista koji su krenuli da osvoje Nord Kapp, najseverniju tačku Evropskog kontinenta na koju može da se stigne motociklom. Ostali se nisu vraćali u Pančevo jer su produžili za Sloveniju, Bugarsku i Republiku Srpsku. Tokom svog putovanja obišli su 12 zemalja i prešli oko 10 i po hiljada kilometara.

   

Po osveženje na javnu česmu

PANČEVO, 19. avgust 2017. (TV Pančevo) – U Pančevu je trenutno u funkciji 25 javnih česama na kojima sugrađani mogu da potraže osveženje ili utaže žeđ kada su velike vrućine. Kako za Regionalnu radio-televiziju Pančevo kazao Alekandar Radulović, direktor Vodovoda, javne česme postoje svuda gde je prošao gradski vodovod, postoje i u Skrobari i na Starom Tamišu, tako da ih ima dovoljno kako bi građani mogli da se osveže tokom velikih vrućina ili da imaju zdravu pijaću vodu tamo gde je još nemaju u svojim domovima.

   

Vučić čestitao Indiji 70 godina nezavisnosti

PANČEVO, 15. avgust 2017. (TV Pančevo) – Indiju vidimo kao velikog prijatelja i značajnog partnera za saradnju, a naročito želimo da povećamo obim privredne saradnje i da je podignemo na viši nivo, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom 15. avgusta, Dana nezavisnosti Indije.

   

Poljoprivrednici na mukama

PANČEVO, 14. avgust 2017. (TV Pančevo) - Suša će uzeti ne mali danak poljoprivrednicima. Štete od suše osećaju paori u južnom Banatu i čitavoj Srbiji svakodnevno, kako u ratarstvu, tako i u povrtarstvu, voćarstvu i ostalim granama agrara. Više nema sumnje da će rod ratarskih kultura biti prepolovljen, a najviše štete od suše imaće zamljoradnici proizvođači kukuruza i soje.

   

Pančevačka fijakerijada 18. avgusta

PANČEVO, 14. avgust 2017. (TV Pančevo) - Pančevačka fijakerijada održaće se u petak, 18. avgusta, na pančevačkom hipodromu. Očekuje se učešće više desetina konjara i konjskih zaprega iz čitave Srbije. U revijalnom delu posetioci će moći da vide prelepe lipicanere i fijakere kako jezde stazom hipodroma.

   

Edukativna bašta u Narodnoj bašti

PANČEVO, 14. avgust 2017. (TV Pančevo) - Javno komunalno preduzeće “Zelenilo” je u Narodnoj bašti napravilo edukativnu baštu sa povrtarskim kulturama. Bašta je namenjena najmlađim sugrađanima koji će uz igru imati priliku i da se edukuju.